Автор Тема: Opel Astra 2.0 di 16v  (Прочитано 9450 пати)

Присутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8123
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Opel Astra 2.0 di 16v
« Одговори #30 на: 21 Февруари 2014, 00:28:36 am »
А бе подмачкај го кога ти вика човекот  ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #31 на: 21 Февруари 2014, 02:14:38 am »
Не ме разбра пробано е се и подмачкано и се ама исто работи некогаш заглавува некогаш не :)

значи можеби проблемот е некаде во контакти жици и сл.

Отсутен diablic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #32 на: 21 Февруари 2014, 21:31:35 pm »
Kozanostra --ako ti trebaat delovi za astrata bi ti preporacal najblisku vo Prilep, da pomines kaj DJOMEROT ili kaj SINDE tie se rodnini i rabotat strogo so opel.Inace za vozdusnite amortizeri neka ne te cudi nisto,i mojata astra f karavan fabricki gi imala,ama predhodniot sopstvenik gi izvadil i stavil obicni.Kolku za informacija ova. :) :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #33 на: 21 Февруари 2014, 21:45:16 pm »
Да Прилеп ми е блиску плус од таму земам лим па супер би било да има таму....А овие каде да ги најдам да не имаш број? Незнам за Астра ф како е ама астра г караван некои немаат некои имаат јастуци еве предходните две што ги гледав каравани немаа такво чудо.Ама да ви кажам супер работа е кога си повеќе товарен не се осеќа дека е товарена можам 15 цм да ја регулирам.....

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #34 на: 24 Февруари 2014, 00:38:46 am »
Ок диаблик сега видов по п.п си ми пуштил тел....

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #35 на: 25 Февруари 2014, 14:02:07 pm »
                                                                                                                        Кога го вадев моторчето од клапната за рециркулација на воздухот  чудно ми падна во близина има едно реле и две жици кои  по мое сигурно стоеле на тоа реле или што и да е а сега се преспоени само со една жица.....инаку од тоа релето од долната страна влегуваат жици и една оди на кај радијаторчето или филтерот од кабината нешто како на термостатот од бојљерот таква е жицата значи без изолација....инаку стои одма до филтерот за климата... имате ли идеа за што може да е? Или некои од колегите што имаат астри да ми каже кај нив како е?

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #36 на: 25 Февруари 2014, 14:38:51 pm »
Според сликава, може да биде и термостат ова, затоа што викаш дека има неизолирана жица тоа му е најверојатно сондата за мерење на температура, ама незнам зашто би стоело ова кај клапната за рециркулација... Инале еден близок пријател имаше исто проблем со клапнава исто кај астра г караван, па да го прашам што како било... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #37 на: 26 Февруари 2014, 00:52:57 am »
АЈ прашај го тоа се гледа кога се менува филтер за воздух во кабината одма до него стои.Кој има астра од колегиве ако забележал нека пиши?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #38 на: 05 Март 2014, 23:05:31 pm »
Ајде бе колеги кои имаат астра г кога менувате филтер за климата видете како треба да е поврзано ова чудо сигурно вака не треба да биде премостено со жица ??? ???.......help
  Кога го вадев моторчето од клапната за рециркулација на воздухот  чудно ми падна во близина има едно реле и две жици кои  по мое сигурно стоеле на тоа реле или што и да е а сега се преспоени само со една жица.....инаку од тоа релето од долната страна влегуваат жици и една оди на кај радијаторчето или филтерот од кабината нешто како на термостатот од бојљерот таква е жицата значи без изолација....инаку стои одма до филтерот за климата... имате ли идеа за што може да е?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #39 на: 06 Март 2014, 00:23:54 am »
ова служи точно како термостат. ја мери усисната температура на кабината и служи за одредување на “собна“ температура кога работи климата. кога ке постигне температура да ја изгаси климата... кога ке прегори има 2 можности..или ке се уклучи стално (ефект на преспојување) или ке се исклучи комплетно па тогаш климата воопшто не вклучува...

значи... свиркај си и терај си. не си изгубил ништо освен што ја немаш реалната контрола на гасење на климата (компресорот) при постигање на температура. ке си најдеш средина некоја што ти одговара така што ке контролираш со копчето за топло-ладно. а воедно ја контролира и клапната дали да врти преку хладњачето за греење или не...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #40 на: 06 Март 2014, 23:36:50 pm »
Аха сега како ми е поврзано кога ќе ја уклучам климата секогаш ќе ми работи колку те сватив,а инаку ова кога е исправно  ја исклучува климата на одредена температура така ли ? Фала ти за одговорот......да не му се секирам ;D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #41 на: 11 Март 2014, 00:45:39 am »
Ако некој има оваква радкапна одма ја земам ја изгубив едната  :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #42 на: 11 Март 2014, 09:56:01 am »
Види во салонот на Опел

Отсутен diablic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #43 на: 01 Април 2014, 02:58:38 am »
Kozanostra- Имаш на -reklama5- 15 оригинал 30 еур.(комплет 4 парч.)во Прилеп,објавени на 31.03.14  :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #44 на: 01 Април 2014, 16:05:27 pm »
Ок ќе проверам ма да мене само една ми треба ......