Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Simo - Carrier166 на 05 Ноември 2012, 12:18:28 pmЗначи неверојатно колку многу повеќе. Не може да се истакне доволно. Секако и големината на површината на сензорот. Не може сензорче од 1,5 квадратен милиметар да извади убава слика.aпсолутно се согласувам. требаше да кажам дека „при зададена една те иста физичка величина на сензорот, резолуцијата е тотално небитна за крајниот квалитет а разликата е во објективот“него, гледам на ибеј, КОНЕЧНО EOS5 (фул фрејм!) се наоѓа за 500 и мање евра!
Значи неверојатно колку многу повеќе. Не може да се истакне доволно. Секако и големината на површината на сензорот. Не може сензорче од 1,5 квадратен милиметар да извади убава слика.
Цитат: filipv на 05 Ноември 2012, 12:20:59 pmЦитат: Simo - Carrier166 на 05 Ноември 2012, 12:18:28 pmЗначи неверојатно колку многу повеќе. Не може да се истакне доволно. Секако и големината на површината на сензорот. Не може сензорче од 1,5 квадратен милиметар да извади убава слика.aпсолутно се согласувам. требаше да кажам дека „при зададена една те иста физичка величина на сензорот, резолуцијата е тотално небитна за крајниот квалитет а разликата е во објективот“него, гледам на ибеј, КОНЕЧНО EOS5 (фул фрејм!) се наоѓа за 500 и мање евра!Треба и нешто да ставиш пред тој сензор, обично луѓе го забораваат тој ситен детал.
Некои од овие се постари, сите се сликани или со мобилен или со некој послаб дигиталец.Иначе имам ептен мерак за фотографија, особено за некој добар DSLR.
btw секој dslr е добар. imho не постои лош dslr
Ефектов е ретро ејтис? Ако е тоа си го доловил, само смета БМВ--то на паркинг И облаците малку како „изгорени“ ми се, може мене така ми изгледаат
Сеа баш гледав 24вестиОвој да ти бил професор на ФОНД-р Здравко Савески