Ae вака ...
Прво, решен проблемот со палењето...Да, почна да ме зеза пробавме да го запалиме со кабли од Акцент, ама слабо акумулаторче, почнаа каблите да греат, и мораше на туркање, и отидов денес со другарче кај Жаре, и ми рече, нов акумулатор батка ...
Голфот стандард носи VARTA 70 ампери, со моќ на палење од 570 не знам што единици беа ..
По кратка потрага по Кумановските продавнички за авто делови, понуди ми беа Мулту, Black Horse, Varta, Exide Premium и некои од Џонсон Мети ...
Одлуката падна на 72 амперски Exide Premium, со моќ на покренување од 720 единици, затворен систем со индикатор на врвот...
2 години гаранција, 5 000 денари сосе попуст....
Стариот акумулатор, од страна има штраф, кој малце е непиступачен, ама го средивме ...
На вадење на стариот акумулатор, ја најдов налепничката од страна со датум 5-ти Декември 2007-ма ... Значи, оригиналниот...
Откако го ставивме новиот акумулатор гољфот си запали на прва секундарно, и таблата ми стана Алфа Ромео, сите warning lights беа вклучени, дури и некои кои никогаш ги немав видено претходно ... по точно 120 секунди работа во место, сите се исклучија и све се врати во нормала ...
При крајот на денот, бидејки имам луд електричар во фамилија, зедовме и ги сменивме задните светла од табличката, со чисто бели ...
Придобивки се визуелно многу поубава табличка, убаво осветлување на камерата за возење наназад ...
Наредно во таа област е вадење на црната пластика затоа што диодите имаат отсјај од неа, прицврстување на табличката со заштрафување(Евентуално 3м трака) и вадење на црвените линии на табличката(?) ...
Кога ги закачивме новите диоди, ми даде Error на табла, кој се решава со soft restart, вклучи и искучи светла ...
За утре, доколку се најде слободно време покрај градежните обрски околу куќата, ке се сменат внатрешните жолти досадни светла, со чиста бела ...
Пред 2 дена забележав, порано кога излегував од кола со влучени светла, ми пипкаше звук како за заборавен каиш, а сега не ...
Ке мора и тоа да се среди во петок ...
Како изгледа табличката сега, штета што не може да се долови правилно преку слика ...