Автор Тема: Вашиот следен автомобил?  (Прочитано 63134 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Вашиот следен автомобил?
« Одговори #375 на: 11 Октомври 2017, 14:24:04 pm »
Овој фејслифт ми се врти во глава за следен автомобил.
200 компресор, аутоматик, Вагон, еуро 5 таман на плин еуро 6  :)

Б класата такоџе поновата серија со лед дневни светла во фарови. Ама скапи се отров!
Најверојатно ќе мора да е 1,5 Екобуст во Фокус или Мондео или некој турбаш во Инсигниа. Караван секако во секоја изведба и аутоматик!

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
« Одговори #376 на: 11 Октомври 2017, 14:38:15 pm »
W204 нема фејслифт со компресор. Сите фејслифт модели во Европа се турбинирани.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #377 на: 11 Октомври 2017, 15:35:10 pm »
Фејслифт мислев на моделот со поновите фарови и ентериерот му е нешто по симпатичен.
А може си има и посебна моделска бројка...?

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #378 на: 11 Октомври 2017, 15:40:21 pm »
Па после април/мај 2010 е овој со новите свелта (фејслифт). Е тој е тој што нема компресор, туку е турбо мотор со директно вбризгување.

Не се секирај, не троши многу. ОКолу 7-7,5 комбинирано. Осет како голем атмо мотор кој тегне од ниски вртежи.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #379 на: 11 Октомври 2017, 15:51:31 pm »
Па после април/мај 2010 е овој со новите свелта (фејслифт). Е тој е тој што нема компресор, туку е турбо мотор со директно вбризгување.

Не се секирај, не троши многу. ОКолу 7-7,5 комбинирано. Осет како голем атмо мотор кој тегне од ниски вртежи.

Сериозно размислувам за една W204-ка, кој би бил најдобар мотор да се бара, строго бензин?

Како е покажан C200 Kompressor и како е во однос на помрсните V6 (280,300,350) модели?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #380 на: 11 Октомври 2017, 16:25:38 pm »
Или вакво или не зимам никакво

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8645
  • Пичлеме
« Одговори #381 на: 11 Октомври 2017, 16:39:50 pm »
Однадвор Опел, а од внатре Шеврлолет? Шо Опел ти е Шевролетот? :)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #382 на: 11 Октомври 2017, 16:46:14 pm »
Сериозно размислувам за една W204-ка, кој би бил најдобар мотор да се бара, строго бензин?
Како е покажан C200 Kompressor и како е во однос на помрсните V6 (280,300,350) модели?

Мојот е купен на 65к километри. Сега има 90к (за речиси една година). Сега за сега одличен. Има доволно сила за престигање на регионални и магистрални патишта, а за крузање на автопат да не правиме муабет. Тивок, брз и многу удобен. Не е трошаџија на отворено според мене (околу 6 на регионален/магистрален со брзини од 90-110, 7-8 на автопат со брзини 140-170). Градска, како ти се погоди. Може и 10, а може и 20.

Тој мотор е најреалниот компромис за кај нас. 1.8 компресор без директно вбризгување. Ве-6 моторите не ми беа по џебот, и не сум ги пробал. Сигурно се подобри од 4цил. компресор.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #383 на: 11 Октомври 2017, 17:13:03 pm »
Луки колку го зеде ако не е тајна?

Инаку мојот следен автомобил би бил шо знам,миниум 170кс максимум 250кс,дизел или бензин сеедно,автоматик и со навигација,пошо планот е да се преселвам Немачка.
Најмалку да биди еур4 или еур5 ке видиме.
Сега за сега во глава ми се вртат ЛАнчиа Делта,Алфа Гулиета,Фауве Пасат(цц можи),МЕрцедес Цлк или Ц класа...Али има време ке видиме,битно е да нема фаличен мотор.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #384 на: 11 Октомври 2017, 20:32:00 pm »
Барај минимум Еуро 5. 
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #385 на: 11 Октомври 2017, 20:37:32 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Б класата такоџе поновата серија со лед дневни светла во фарови. Ама скапи се отров!
Најверојатно ќе мора да е 1,5 Екобуст во Фокус или Мондео или некој турбаш во Инсигниа. Караван секако во секоја изведба и аутоматик!

Имам од фејслифтот возено. Многу убаво и економично возило за силата која ја нуди. Буката е намалена внатре така да ова е едно од мојот топ 5 избор на возила во моментов

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #386 на: 11 Октомври 2017, 20:38:03 pm »
Многу беше. Над 10к.

Ако е бензин може да е ЕУ4. Ако е дизел, мин ЕУ5 или најдобро ЕУ6.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #387 на: 11 Октомври 2017, 21:06:22 pm »

Мојот е купен на 65к километри. Сега има 90к (за речиси една година). Сега за сега одличен. Има доволно сила за престигање на регионални и магистрални патишта, а за крузање на автопат да не правиме муабет. Тивок, брз и многу удобен. Не е трошаџија на отворено според мене (околу 6 на регионален/магистрален со брзини од 90-110, 7-8 на автопат со брзини 140-170). Градска, како ти се погоди. Може и 10, а може и 20.

Тој мотор е најреалниот компромис за кај нас. 1.8 компресор без директно вбризгување. Ве-6 моторите не ми беа по џебот, и не сум ги пробал. Сигурно се подобри од 4цил. компресор.

Фала за инфото.Сега за сега W204-ката ми е во мисла, ама се ме влече накај 6 цилиндри, потрошњата ми е во втор план сега за сега.

Ама може некој компромис да се направи со C200 и испод 100К километри во краен случај, ако има доволно моќ за на отворено.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #388 на: 11 Октомври 2017, 21:11:55 pm »

Имам од фејслифтот возено. Многу убаво и економично возило за силата која ја нуди. Буката е намалена внатре така да ова е едно од мојот топ 5 избор на возила во моментов
Со кој мотор?

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #389 на: 11 Октомври 2017, 21:16:18 pm »
Фала за инфото.Сега за сега W204-ката ми е во мисла, ама се ме влече накај 6 цилиндри, потрошњата ми е во втор план сега за
сега.
Ама може некој компромис да се направи со C200 и испод 100К километри во краен случај, ако има доволно моќ за на отворено.

Јас патував Германија - Македонија, а летово моите ми беа на гости со него. Кога возиш по аутобан, разбираш зошто и за каде е направена таа кола. Едноставно не ѝ е местото во град, туку на отворен пат. Во сплет на околности, возев без престан од Минхен до Радовиш без престан со релативно динамично темпо.