Автор Тема: Vadenje kartonce za kazneni poeni  (Прочитано 13395 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг:
« Одговори #15 на: 08 Октомври 2013, 17:34:17 pm »
Ke is platis kazna !

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
Одг: Vadenje kartonce za kazneni poeni
« Одговори #16 на: 08 Октомври 2013, 18:03:08 pm »
Od tuka skuterceto vo prolece tamo toj mi vika ne be decko 2 godini vekje kazneni poeni se pisuvaat vo policijata vo naselba lisice.Od prolece skuterot pravec lisice vlagas vlezna vrata desno ima hodnik cim vlezes u hodnik prva vrata levo 3 devojki dosta zgodni nasmeani sedat na fb si se dopisuvaat ali sepak pleni nivniot osmeh i ke zaboravis na celata golgota sto si ja krkal.Davas kartonceto i kaznata sto ja imas zapisue so penkalce udira pecatce i onaka zavodlivo vika tolku decko vise sreca naredan put.

Ти кажав каде се запишуваат поените:

Иначе за впишување на казнени поени во книшката, идеш во полициската станица кај лисиче, влегуваш внатре, од десна страна има ходник, во ходникот првата врата од лево, за минута ти ги впишуваат поените и завршена работа.

Edno nesto seuste nemi e jasno go krkav za prebrzo vozenje vozev 60km a naseleno mesto bilo so 40km..Paa dobro skopje neli e naseleno mesto pa nikade i nikoj ne vozi 40km nego normalno 60 se vozi..
ili mame mu e..m selska veleski gey naceka skopska kola i deri kolku mozes

Еве што вели член 38, став 1 од законот за безбедност во сообракајот:

(1) На јавен пат во населено место, возачот не смее со возилото да се движи со брзина поголема од 60 километри/час, односно со брзина поголема
од брзината дозволена со поставениот сообраќаен знак за целото населено место или за негов дел.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #17 на: 08 Октомври 2013, 18:11:32 pm »
Da se nadovrzam na gorniot tekst...
Denes bev vo mtv si zemav kartonceto za kazneni poeni znaci cekanje samo eden den i me upatija vo koja opstina si tamo da ides da ti uvedat poenite..
Skuterceto pod gz i pravec policija karpos.Toj tamo mi vika ne decko vo prolece treba da ides.Od tuka skuterceto vo prolece tamo toj mi vika ne be decko 2 godini vekje kazneni poeni se pisuvaat vo policijata vo naselba lisice.Od prolece skuterot pravec lisice vlagas vlezna vrata desno ima hodnik cim vlezes u hodnik prva vrata levo 3 devojki dosta zgodni nasmeani sedat na fb si se dopisuvaat ali sepak pleni nivniot osmeh i ke zaboravis na celata golgota sto si ja krkal.Davas kartonceto i kaznata sto ja imas zapisue so penkalce udira pecatce i onaka zavodlivo vika tolku decko vise sreca naredan put.
Edno nesto seuste nemi e jasno go krkav za prebrzo vozenje vozev 60km a naseleno mesto bilo so 40km..Paa dobro skopje neli e naseleno mesto pa nikade i nikoj ne vozi 40km nego normalno 60 se vozi..
ili mame mu e..m selska veleski gey naceka skopska kola i deri kolku mozes
Имало знак за помалце. Ама ете не те дерат туку само поени.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #18 на: 08 Октомври 2013, 23:48:49 pm »
doagjaat so sproveduvanje..bratuced mi pred 7-8 meseci  taka zaturile tie  toa livceto za vpisuvanje na poenite i vika vo 7 sabajle mi zvonat 2 ca  policajci i vikaat decko imame nalog date sprovedeme do stanica..
PRICINA ??? demek nemate plateno za kaznata..vadi ovoj kniskata pokazue sve uredno so pecat i  se izvinile deckite i si otisle

pa dobro bre lugje i vo skopjevo nase znaci dozvolena brzina e 40km ??? sve toa spagja pod naseleno mesto ne e livada..vo naseleno mesto bilo 40km dozvolena brzina

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #19 на: 09 Октомври 2013, 00:57:11 am »
Ај пак, се буниш нешто :)
Еве што вели член 38, став 1 од законот за безбедност во сообракајот:

(1) На јавен пат во населено место, возачот не смее со возилото да се движи со брзина поголема од 60 километри/час, односно со брзина поголема
од брзината дозволена со поставениот сообраќаен знак за целото населено место или за негов дел.

Значи ако на патот во населено место (град/село/населба) има знак, се почитува тој знак. Ако нема, општо правило е дека дозволено е 60. Еве пример ке ти кажам сега во моментов што ми текнува. На првомајска низ пинтија има знак 50, значи таму треба да го почитуваш тој знак, а на останатиот дел од првомајска 60-че.
Или на булеварон (булевар го викаат, ама не е според конструкцијата :D) од мичурин према лисиче што оди, таму има знак 40, од лисиче према мичурин.
Тоа е тоа. :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #20 на: 09 Октомври 2013, 01:28:16 am »
Okej de mi se razjasni sea..samo maka mi e aj dasum vozel 80 ili sto ja znam povekje da neti e krivo da te repnat ama ova duri mi bese cudno mu vikam decko 60km si terav normalno si e toa ama ete druga politika se vodelo..zdravje pobogat sum za 25 poena..

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5199
  • Пиши лаже
« Одговори #21 на: 09 Октомври 2013, 01:37:08 am »
Ништо, не испаѓаш на крај... џабе е.  Особено коа те виделе Скопјанец, знај у старт више дека си пишан. Џандариве така маме ебаа у Велес последно време...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #22 на: 09 Октомври 2013, 18:04:55 pm »
Vozackite knishki ke vazat do 31-12-2013,od 1-1-2014 vekje se ponustuvaat samo paricki,toa vcera mi go rece soobrakjaec,e samo zaboraviv da go prasham dali vekje vnesenite poeni vo kniskata,da ne treba posle na pola da se plati kaznata  :-\

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #23 на: 09 Октомври 2013, 18:06:55 pm »
Која тешка рекла-казала...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #24 на: 10 Октомври 2013, 00:14:24 am »
Vozackite knishki ke vazat do 31-12-2013,od 1-1-2014 vekje se ponustuvaat samo paricki,toa vcera mi go rece soobrakjaec,e samo zaboraviv da go prasham dali vekje vnesenite poeni vo kniskata,da ne treba posle na pola da se plati kaznata  :-\

од каде информацијава?
локално низ маало ја слушна?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Vadenje kartonce za kazneni poeni
« Одговори #25 на: 10 Октомври 2013, 05:20:54 am »
Убаво напишал од каде, или немаш го прочитано постот?