Автор Тема: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.  (Прочитано 178492 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2395
Одг: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.
« Одговори #720 на: 30 Јануари 2024, 08:34:35 am »
2 сета (8 гуми) ми е мерката, еднаш годишно го купувам, само што и ова го поскапеа како и се друго
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6508
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #721 на: 30 Јануари 2024, 09:25:40 am »
И К2 исто така ми стои ко ќе ги земам за монтирање, само многу повеќе од 8 гуми трае.

Или сакаш да кажиш повеќе не нанесуваш, после секое миење нема потреба, уште се црни?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2395
« Одговори #722 на: 30 Јануари 2024, 09:55:31 am »
Јас им ставам само еднаш на гумите пред да ги складирам, кога ќе се монтираат следен пат во сезона не им ставам од спрејот (после секое перење на колата како што викаш).

Само што јас кога ставам од спрејот стварно ставам, ги топам гумите во него што се вели, убаво нанесувам додека не се натопи со спреј секое каналче, баш онака убаво. Не ставам само на ѕидот на гумата, туку целата гума ја поминувам, како ѕидот, така и нагазниот слој (какои и внатрешната страна).

Ако се нанесува на гумата после секое перење на колата, значи само на ѕидот, сигурно ќе трае многу повеќе. Мене најмногу ми иде од спрејот кога нанесувам на нагазната површина.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5648
« Одговори #723 на: 30 Јануари 2024, 09:57:53 am »
Ништо ништо, јас користам од Grass млекото за пластиките низ меган, еден прс на гума и со парче од сунгерче за дома го разнесувам, истата функција ја брка, си држат таман свежина гумите после перење. Ако сакш можи и на патосниците гумени да поминиш, ќе ти изгледаа на нови.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html