Автор Тема: Средства за зацрнување на гуми: Совети и препораки.  (Прочитано 179257 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3186
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Jas ne sum go koristel sega brzo ama koga go koristev na dobro isprana guma traese nekolku perenja

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
Jas ne sum go koristel sega brzo ama koga go koristev na dobro isprana guma traese nekolku perenja
И јас бев доста задоволен. Но задново што го земав, нема долг ефект.
Веројатно има промени во формулата нешто или можда мене така ми се погодило.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2186
Јас го користам од К2 со пумпица што е млекото и сум задоволен.На прописно чиста гума и нанесено со сунѓер трае и до 3 перења. Е сега зависи и колку е извалкана, јас со црна кола сум и ја перам често така да и 5 перења трае секако со намлен интензитет е веќе ама се познава мрсно мат црно.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
Voa e dobro sega  ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5918
Јас го зимам најевтиното за гуми,обавезно со пумпица и со сунгер разнесувам.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6191
Сите се добри...

Дур не пробате CarPro Perl.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3186
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Сите се добри...

Дур не пробате CarPro Perl.
Muabet na mesto

Отсутен riki_staff

• Сениор
Каков и да нанесеш по земјен пат исто како да не си ставил 😁

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
Јас го користев Meguiars Tire Gel многу фален ама мене не ми направи мерак. Најголем проблем беше што траеше многу кратко и недајбоже да заврне одма се губи сјајот. За нанесување исто така малце си бара работа.

Сега го користам  ова

Многу полесно е за нанесување, за нијанса помалце светат гумите во споредба со Meguiars но трае многу многу многу подолго. Дури и на дожд нема гајле, водата се двои многу лесно и не губи сјај. Уствари така и го рекламираат дека е water resistant

Отсутен Diesel

• Сениор
@riki_staff

Целта на добар дресинг за гуми е заштита на гумата од надворешни влијанија, полесно чистење на наредно перење, па изглед. По тој редослед.

А нормално дека ќе се извалка. Гума е.

@vlatko.klp

Иако не ми е пробан, тој дресинг треба да е добар.

Е сега, цаката било што е малку потешко за нанесување и дека за подолго да трае мора да е гумата беспрекорно чиста, за да врзе подобро.

Тоа важи за сите, уствари...

Еве како изгледа Perl на нова и чиста гума...

I dare you да ми покажете подобар ефект од дресинг на гума.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
Jas imam(v) podobri sliki od gelot na Sonax, ama izgubeni/izbrisani mi se. Naredno perenje ke nanesam od nego ( iako mi e macen za nanesuvanje  ) i za tvoj ater ke ti slikam  ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10192
И јас користам гел Сонакс, за нанесување е утепувачка.
Ако се нанесе поголема количина утредента се појавуваат капки како да се исцедувал вишокот.

Трае долго време ако не ги поминувам со сунгер, што и нема потреба, доволно е со млаз вода да се исчистат.

Отсутен Diesel

• Сениор
Jas imam(v) podobri sliki od gelot na Sonax, ama izgubeni/izbrisani mi se. Naredno perenje ke nanesam od nego ( iako mi e macen za nanesuvanje  ) i za tvoj ater ke ti slikam  ;D

Е па тука е заебот. Колку труд ќе вложиш за каков резултат.

Јас од Перл само напрскувам и оставам. Self leveling е.

Имав од Сонаксот. Мече ќе родиш дур го нанесеш рамномерно. А ефектот и траењето не се нешто wow.

Перл е број 1.

Отсутен riki_staff

• Сениор
Те кај мене како е со оваа средство,веројатно најевтиното бидејќи го добив како подарок кога ги земав патосниците од Гледаринг од Демикс Штип,значи да напоменам дека јас гуми не чистам темелно кога перам кола 😁,еднаш завртам со сунѓерот и тоа е 😁 (и бандажите не ги гледајте,не се чисти)