Автор Тема: Bregasta osovina mi otkaza kaj golf 5 TDI, normalno li e toa na 175 000 km ??  (Прочитано 25859 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Bregasta osovina mi otkaza kaj golf 5 TDI, normalno li e toa na 175 000 km ??
« Одговори #75 на: 06 Септември 2013, 00:55:32 am »
Јас не тврдам дека ќе ти цркне брегаста на 170к. Реков, и да менуваш се во овластен, и ако цркне брегаста, пак ти ќе си ја смениш со твои пари.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Bregasta osovina mi otkaza kaj golf 5 TDI, normalno li e toa na 175 000 km ??
« Одговори #76 на: 06 Септември 2013, 01:20:52 am »
Pa so ako se rasipe? Ako greskata e vo gresna specfikacija na uljeto mi e gajle koga kje se rasipe. Ima da si plati i te kako :)

а како ке докажеш дека е до маслото и грешна спецификација?
ај да речеме (да претпоставиме дека изнајдеш невозможен начин и) ке докажеш... како ке докажеш дека они туриле воопшто грешно масло?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 774
  • .
« Одговори #77 на: 06 Септември 2013, 09:51:09 am »
Pa so ako se rasipe? Ako greskata e vo gresna specfikacija na uljeto mi e gajle koga kje se rasipe. Ima da si plati i te kako :)

ај да речеме (да претпоставиме дека изнајдеш невозможен начин и) ке докажеш... како ке докажеш дека они туриле воопшто грешно масло?
не дај боже да ти се случува некоја компликација инаку никако нема шанси да докажуваш нешто, на крај на краиштата има само претпоставки за цркната брегаста но нема официјален став од WV, тие дават соодветна спецификација за масло за соодветен мотор- ние ставаме исто масло по нивни директиви и пак ете ти цркната брагаста или пак има грешка во механиката на моторот и погрешни мерења помеѓу брегаста-подигачи-вентили-цилиндар, јбг претпоставувам
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #78 на: 06 Септември 2013, 09:56:27 am »
Ti si nesto kao vidovit ili na site "fehlerwagen-i" na 170k im crka bregasta od loso ulje. Fala bogu sto stalno stavam dobro ulje pa moze kje tera i do 200 ;D
колку имаш поминато со твојот голф? и дали е ПД ?
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #79 на: 06 Септември 2013, 10:21:28 am »
Ке тера ;D
Кај мене е 1.9 ПД и еве го накај 230 000 има поминато и сеуште не пукнало ништо :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3601
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #80 на: 06 Септември 2013, 10:43:23 am »

Еве пр. Маршер вели дека е до маслото, по сите постови глеам дека чоеков е мајстор... Што значи некој успеал да докаже дека е маслото... Е чим некој успеал и ако стварно е до маслото ондак порше ќе си плати... Сепак имаш гаранција за тоа што го ставиле. дали било масло или механички дел. А и да се најде тој невозможен начин да се докаже дека е маслото, ондак многу лесно ќе докажам дека ОНИ туриле грешно масло затоа што таму се сервисира колата...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #81 на: 06 Септември 2013, 10:46:11 am »
Би требало на фактурата да ти пишува какво масло ставиле. Проверка на спецификација и тадам! Ако нешто не е како што треба, имаш право да дигаш асолна џева :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #82 на: 06 Септември 2013, 11:11:57 am »

Ке тера ;D
Кај мене е 1.9 ПД и еве го накај 230 000 има поминато и сеуште не пукнало ништо :D
се погодил моторот кај тебе  :D
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #83 на: 06 Септември 2013, 11:14:35 am »
http://www.youtube.com/watch?v=3ber08mvVII

слично со овој звук на видеото  ми работеше моторот
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #84 на: 06 Септември 2013, 12:03:28 pm »
Ufffffffff me isplasivte be luge aman.........  jas imam 5ka, 1.9 TDI PKC, pisuva na sobrakajnata i dosega odkako go imam(175.000 km) koristev Mitsubishi ulje so ima VW spec 505.00........... sum ja utnal rabotata izglea..?

Marsher, any comment ?

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2202
« Одговори #85 на: 06 Септември 2013, 12:46:50 pm »
Јас работев кратко во еден официјален ВЊ сервис,таму се ставаше масло кастрол од 200л буре кое се точеше во оригинал шишиња на вњ,и како такво се наплаќаше по 1100 ден за литро.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #86 на: 06 Септември 2013, 12:49:46 pm »
Ufffffffff me isplasivte be luge aman.........  jas imam 5ka, 1.9 TDI PKC, pisuva na sobrakajnata i dosega odkako go imam(175.000 km) koristev Mitsubishi ulje so ima VW spec 505.00........... sum ja utnal rabotata izglea..?

Marsher, any comment ?

Сите голфови ви се на 175 000 :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #87 на: 06 Септември 2013, 12:58:11 pm »
Јас работев кратко во еден официјален ВЊ сервис,таму се ставаше масло кастрол од 200л буре кое се точеше во оригинал шишиња на вњ,и како такво се наплаќаше по 1100 ден за литро.
истото е и со вурт јас лично го полнев од буриња во канти од 1литро и 5 литри

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2202
« Одговори #88 на: 06 Септември 2013, 13:11:09 pm »
Не само масло,туку се и сешто.Плочки на пагид се ставаа во кутија од оригинал вњ плочки.Филтри,спони и што уште не.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3601
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #89 на: 06 Септември 2013, 13:20:26 pm »
Се сложувам дека превари се прават на велико :) Но се додека ми гарантира дека тоа е "оригинален дел" и дека има гаранција немам проблем со тоа. Може колата нема клипови туку ставиле дрво. Може место ребраст каиш има опасач од ЈНА... До сега не ме интересирало каков дел ќе стават. Ако те интересира и не им веруваш слободно можеш да го провериш делот пред да го монтираат. И да го монтираат пред тебе. Тоа право никој несмее да ти го ускрати.  Друго,  чим си работел во овластен VW сервис сигурно знаеш дека некои голфови од фабрика се излезени со Пагид плочки. И се согласувам со веле, тоа што е на фактура е доволна причина за било каква кавга во случај на дефект!  Бомбината што ја сменив доаѓа у вњ кутија а е италијанска. тоа значи дека не е оригинален дел? Исто и за свеќиците... И радиото е блаупункт а пишува ВЊ!