Автор Тема: проблем со флеки од капки од дожд на ново офарбана површина  (Прочитано 5784 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
јас би идел со уште еден слој на лак, појачан со стврднувач малку... ама прво обезмастување од сите керефеклуци што ги направил со полирањето... таман со 2000-ка и влегол еднаш, ке и влезе уште еднаш и еден поубав слој на лак.. две раце и тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Кај мене од едно мало кругче се рашири и почна да паѓа лакот на кровот и на хаубата со секој дожд и сонце се шири и паѓа како лушпа.
Не ми е јасно од што така наеднаш се случи работава. Ми треба искусни за совет дали треба да се префарба цел кров и хауба и колку би чинело тоа.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
рак на кожа... вака нешто изгледа?

лупење на лакот е тоа...

чарето е стругање и фарбање. неможеш да го запреш тоа никако... неможеш ни да го оправиш никако...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
Буквално. Денес ми рекоа лакериве у комшилук дека нема лек освен стругање фарбање...
Инаку тоа се јавило поради јаката киселина на птичјото гомно. Така да совет би било ОДМА прскај и миј тоа чудо.
Од едно мало глупаво кругче се прошири на 40цм дијаметар и на кроф и на хауба.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
еве го  :-[

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Буквално. Денес ми рекоа лакериве у комшилук дека нема лек освен стругање фарбање...
Инаку тоа се јавило поради јаката киселина на птичјото гомно. Така да совет би било ОДМА прскај и миј тоа чудо.

значи советот што ти го дале е на место (за фарбање и стругање) ама дека од киселина на птичјо лајно тешко... лакот ти страда заради типот на бојата што го имаш... како ли се викаше незнам, ама од типот на бојата е тоа.. очекувај за брзо време да ти се појави на кровот, па брзо после тоа и на гепекот. ке треба да пројдат дополнителни 4-5 години па да почне и по вратите. хаубата е прва па после кровот, делови кои се нај изложени на топлина. хаубата заради температурата од моторот е прва... 

јас гледам тука на сликава 3 различни кругови т.е. 3 различни полиња на кои се лупи, тоа значи дека не е од едно место појдено туку друг е проблемот... да не било тоа крава што лета па да испосере толку многу дури 3 флеки да има?

нејкам да те диксуражам, ама решавај побрзо пред да почне да ти личи колата на швајцарско село со орнаменти, планини и реки.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...

значи советот што ти го дале е на место (за фарбање и стругање) ама дека од киселина на птичјо лајно тешко... лакот ти страда заради типот на бојата што го имаш... како ли се викаше незнам, ама од типот на бојата е тоа.. очекувај за брзо време да ти се појави на кровот, па брзо после тоа и на гепекот. ке треба да пројдат дополнителни 4-5 години па да почне и по вратите. хаубата е прва па после кровот, делови кои се нај изложени на топлина. хаубата заради температурата од моторот е прва... 

јас гледам тука на сликава 3 различни кругови т.е. 3 различни полиња на кои се лупи, тоа значи дека не е од едно место појдено туку друг е проблемот... да не било тоа крава што лета па да испосере толку многу дури 3 флеки да има?

нејкам да те диксуражам, ама решавај побрзо пред да почне да ти личи колата на швајцарско село со орнаменти, планини и реки.

типот на боја? фабрички не ја бива? зар сите коли со ваков тип на боја стануваат вакви?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
PPG...  ми текна... тоа е тој тип на фабричка боја што прави проблем со лакот... некои оксиданти пушта бојата после 10-тина години старост... употребувано на некои италијански возила (алфи и фијати) и на неколку серии на француски возила.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
PPG...  ми текна... тоа е тој тип на фабричка боја што прави проблем со лакот... некои оксиданти пушта бојата после 10-тина години старост... употребувано на некои италијански возила (алфи и фијати) и на неколку серии на француски возила.

Епа мојава е француз од Италија :)