Ne ne onak , bez bg pasos ili drug europski nema sanse da se nafatimo posto ako nedaj boze se sluci nesto nie odgovarame i na 0 ideme .
а пријавени се работниците? ке имаат осигурување? прашувам зашто имам од фамилија неколку луѓе кои имаат бг пасош и сакаат да работат во имачка ама условите да се знаат...
половично го кажуваш и пишуваш огласот... види го огласот како изгледа јас што го отворив за работа кога барав човек од скопје... од а до ш напишано што и како се бара и што и как се нуди... и верувал или не од форумов човек се вработи таму...
си пишуваш се бе пријател.. прво и основно мораш да ги ставиш следниве параметри:
пријавен да-не
осигуран да-не
своја сметка таму треба да има да-не
дневница колкава е за секој профил поединачно или саатница колкава е
ако е на саатница се пресметува или не идењето до и од објект на дневна база
смештај решен или треба да си го решава
храна решена или треба да ја решава
превоз до имачка да-не
од сето ова ти си пишал за превозот дека секо треба сам да си го плати и 8/9 евра саат платено
остатокот од информации не си го пишал... како јас да им кажам на своите еве ти на телефон, јави се па види... во принцип тоа се луге што цел живот се држат за тесла, мистрија, лопата и скеле... кога се појавија телевизори со даљинско проблем им беше да го запалат телевизорот а не интернет, компЉутер (како го викаат они) и слично... таквиот профил на луѓе што ти требаат не ги наоѓаш на интернет туку такви како мене ке прочитаат и ке им пренесат информации на свои луѓе, па ако им паше ке се јават... а за да им пренесам информации треба да ги имам... а тука тие ги немам... ако му кажам јави се, после ако ти каѓеш неповолни услови они нема да сватат дека само сум се трудел да им помогнам туку и ке ми преречат во стилот: ОВОЈ ТВОЈОТ САКАШЕ ДА МЕ ИЗДУПИ... ТИ КАЈ ТАКВИ МЕНЕ МЕ ПРАЌАШ?
затоа не цицијаши на информации и кажувај ако ти се кажува ако не ти се кажува немораш, ама со половични ( ан е се ни половични) информации јас не идам кај моите луѓе...