Автор Тема: Фарбање  (Прочитано 206112 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Фарбање
« Одговори #375 на: 15 Април 2017, 06:49:44 am »
Па добра цена ти понудиле, воопшто не е многу. За акрилна правиме муабет, така?

Да, многу е во споредба со други опции, скоро дупло ..
Иначе за спремање ми бараат 150 евра со мој материјал, дечките работат во една од поголемите автолакерски работилници. Уште 300 евра нека идат за боја комора и мајстор, така да многу е 800 евра.

Искуство некој со Autolux PPG бои ?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #376 на: 15 Април 2017, 09:45:14 am »
Абе у принцип, да, на други места може да е поевтино. Ама.. Прашање е дали и колку го бива тоа друго место. Да не искочи да треба уште еднаш да ја фарбаш колата после тоа.

Не викам дека во АутоСК ги бива - не знам, немам појма дали ги бива.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #377 на: 15 Април 2017, 10:14:42 am »
Колку што видов, Autolux е бренд на PPG, мислам дека изборот на бојата кај нас е помал проблем, поголем проблем е изборот на мајстор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #378 на: 19 Април 2017, 12:10:30 pm »
800 eвра е нормална цена за фул фарбање.
Мене ми понудија 700 али од човек кој знае за едно попладне да ја растури до штраф.

Инаку јас вечер ја носам на последно локално фарбање за наредниве 3-5 години.
После тоа, или соголување цела до школка и префарбување и амин продавање....  или пазар3. 8)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #379 на: 19 Април 2017, 12:26:02 pm »
Па добра цена ти понудиле, воопшто не е многу. За акрилна правиме муабет, така?

Да, многу е во споредба со други опции, скоро дупло ..
Иначе за спремање ми бараат 150 евра со мој материјал, дечките работат во една од поголемите автолакерски работилници. Уште 300 евра нека идат за боја комора и мајстор, така да многу е 800 евра.

Искуство некој со Autolux PPG бои ?

Зачуден дека овластен сервис ти побарал 800. Приватнициве со реноме бараат 700-1300 за комплет.
Сепак како што спомна Kanzerwagen-истот, многу е важно да одбереш првокласен лимаро фарбач, затоа што, ако ти ја офарба лошо - амин продавање.
Колку за статистика, скоро се што е фарбано во МК и БГ е тотално срање.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #380 на: 19 Април 2017, 12:27:26 pm »
Во М-кар околу 100тина евра од панел е
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #381 на: 19 Април 2017, 12:50:35 pm »
Во М-кар околу 100тина евра од панел е

Толку е. Ама потврдувам дека работат одлично. Можеби најдобро во Македонија во моментов.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #382 на: 20 Април 2017, 12:33:20 pm »
Под фарбање претпоставувам само фарбање, а не припрема, китирање и сл.?

Претпоставувам цената ќе биде повисока ако треба нешто да се сече, накалеми итн.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #383 на: 20 Април 2017, 12:45:11 pm »
Сигурнo нa невиденa кoлa не му јa дaле ценaтa. 800е е вo грaници нa прифaтливa ценa, секaкo aкo се прaви прaвилнo и кaкo штo требa.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 273
« Одговори #384 на: 30 Мај 2017, 16:15:47 pm »
Дали има некоја постапка после фарбање, дали не треба да се пере и сл.?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #385 на: 04 Јули 2017, 07:28:24 am »

6 години стар Chevrolet Cruze, први газди, никогаш не удиран. Другарка го закачила на некое столбче одоздола, и во текот на денот ќе се реши што ќе се прави. Мене повеќе ме изненади видливата корозија под пластичните панели.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #386 на: 04 Јули 2017, 11:56:12 am »
Некој да не знае кај може да се хромира лајсна и колку би коштало? Мојава ја офарба еден лик со ''хром'' боја и од сонцево се стопи на повраќаница личи сега.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #387 на: 12 Август 2017, 23:23:11 pm »
Drustvo so skuterot od slikite ( poglednete za da imate uvid vo celata istorija ) na prvata strana mi ispadna golem problem. Potocno bese celiot bel, pa go farbav pred nekolku godini vo crvena akrilna boja. So taa boja ispadna golem problem nikogas vistinski ne se isusi. Go voze taka do pred nekoj den, koga me udri kola, se sredi so evropski so sporazum i go odnesov da mi go prefarbaat cel vo dr boja. Se dog odbrav nijansa i mi se javija po nekolku dena da odam da si go zemam. Koga go zedov prviot saat bev prezadovolen od bojata i srabotenoto. Eve kako izgledase seto toa :
http://imgur.com/CCPyymg
Posle samo 1 saat stoenje na plastikite na sonce pocna da pokazua crveni linii ( starata crvena boja odozdole )
http://imgur.com/zb6XTgf
I pocna novata boja da se lupi
http://imgur.com/dAnqooM
Ok mu gi vrativ celite plastiki rece nanovo ke ja istruga seta boja i novata i starata i ke gi prefarba odnovo so site saltanati ( plastik prajmer, filer i boja )… posle samo 1h struganje na ednata maska
http://imgur.com/h0TU58q
Mi se javi mn rabota e voa, dojdi zemi si gi ke ti gi vratam parite. Oks da ne se raspravam otidov si gi zemav i trgnav po dr majstori niz gradot ( veles ) ima preku 10 nikoj ne se nafaka sega da gi struga oti prvo ima mn rabota, a vtoro site vikaat mozno e pak da se pojavi istiot problem da se podigne bojata. Nekolku se nafatija da gi farbaat ama baraat jas da im gi odnesam istrugani plastikite od site prethodni slojevi boja i fileri, bikvalno na 0 za da gi isfarbaat nanovo i pak ne garantiraat. E sega prasanje do site koj sto se razbiraat gi vidovte slikite i plastikite kazete mi dali e mozno racno da se istrugaat site plastiki i so so granulacija na smirgla ( majstorot probali so 80 ka na nekoj mesta, i jas probav doma duri i so toa tesko odi oti veruvajte premnogu slojevi ima na boja i fileri i koj znae so ). Oti slajferica nemam i nz kako se raboti so nejze. Ili pak ima nekoe sredstvo da se premackaat site plastiki demol ili nesto slicno i da izvadi se, mada ne preporacuvaat takvo nesto oti vikaat ke primi plastikata od toa sredstvo i posle ke pravi problem i na novata boja. Pa prijateli ve molam pomognete so sovet . p.s novi plastiki ne e vo opcija od drugi pricini ne finansiski da ne gnjavam sega i so toa da objasnuvam.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
« Одговори #388 на: 12 Август 2017, 23:28:42 pm »
Стругај рачно, очисти добро, филер. Пак стругање на филерот и боја. Ако симнеш до гола пластика ќе треба пластик прајмер на тоа место.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #389 на: 12 Август 2017, 23:44:24 pm »
Изглеа љуфнале нешто со хартерот во бојата, најдобро како шо вика Никола над мене сам да си стросаш се оти не им се работи нигде таква работа, да подостајш да се исуши салам и кај поасолен мајстор за фарбање.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html