Автор Тема: Fiat и Ferrari со награди за мотор на годината  (Прочитано 6729 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Fiat и Ferrari со награди за мотор на годината
« Одговори #15 на: 20 Мај 2011, 14:13:10 pm »
Дизајн е субјективна работа. Мене не ми изгледа убаво.

Е сеа, јас зборам за првите модели што ги донесоа од Браво-то во Македонија, пред 4-5 години кога се појави.. Тогаш го возев, и не ми напраи мерак. Можеби подстегнале работи од тогаш.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16 на: 20 Мај 2011, 14:14:22 pm »
Jas go vozev 2007 ili 2008 godina.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 20 Мај 2011, 14:31:53 pm »
Никад, ама никад не би купил Браво. Ако сакаш кола, сакаш да возиш и да уживаш во возењето, и ако купиш Браво, ќе се мразиш себеси секој ден.

Според мене, нит убаво изгледа, нит е убаво склопено.. А да не праиме муабет дека немаш никаков фидбек ни на волан, ни на педаљи, а мењачот е као да движиш дрвена лажица низ желе. Воланот е ко да вртиш низ воздух (нема *никаков* отпор нити повратни информации), а педалите се толку меки.. Не фала.

Секоја чест на Ферари и Фиат за моторите. MultiAir технологијата е импресивна. TwinAir моторот не ми е до толку импресивен, пошто гледав некаде споредба Fiat 500 1.4 (или 1.2) вс Fiat 500 Twinair, и искочи дека 4-цилиндрашот е побрз и поекономичен.

Убавината е субјективна. Што се однесува до останатите ртаботи - исто како кај stilo-то (па сепак е на скоро иста платформа), со тоа што не се согласувам со коментарот за мењачот. Веројатно си возел ептен некое со 0-2000км поминато, уште неразработено, пошто 6 степениот мењач е одличен. Е сеа: После 2-3 години, ќе отежне куплунг-от, ќе ставиш 16 или 17 цола со 205-225 гуми, ќе смениш пар дискови и неколку пара плочки, ќе добиеш фидбек (исклучи тоа city-sissy копчето), ќе го спуштиш, ќе му стаиш саглам амортизери, Е ТЕК ТОГАШ  ЌЕ СЕ ВОЗИШ ОКЕЗЕН СО ОСМЕХ ОКОЛУ ЦЕЛА ГЛАВА, И НА СЕКОЈА КРИВИНА ЌЕ ДАВАШ ГАС КО` ЛУД  ;D ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #18 на: 20 Мај 2011, 14:37:49 pm »
Беше ептем ново, можеби од првите 10 донесени во Македонија, тест-возило на Аутомобиле СК. И ме разочара толку комплетно. Дури кога го возев, од што беше лесен воланот, мислев да не е вкучен City модот, ама не беше.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #19 на: 20 Мај 2011, 14:40:03 pm »
uste ednas- udobno podeseno podvozje.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #20 на: 20 Мај 2011, 15:01:05 pm »
Се согласуем со Зеро за добар дел од стварите... Малтене за сите, освен за дизајнот :) Мене лично, ми се свиѓа како изглеа... А што е до вожња, не... Уопште... Ама ич... Помек е од француз, нема никаков осет на воланот, ножните команди знаеш дека се таму од што ги гледаш, а не од што ги осеќаш на нога, а и мењачот му е премногу мек и "senseless", ко за мој вкус...

Би рекол дека Бравото е недоработена кола... Убаво почнале, ама стигнало време за ужинка, па после не се вратиле на работа. А за звукот... Верувам дека Т-Џет вади убав звук... Ипак е италијанче :) Ја го имам возено појакиот дизел, и рака на срце, не ме плени баш многу многу... Многу снага на папиру, која недостасува у реалност... Али култивиран и тивок мотор, мора да признаам...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21 на: 20 Мај 2011, 18:09:14 pm »
Temava bese za motorite,a ne za volanot  ;D ;D ;D ;D ZERO ke brisam vakvi OT-ovi  ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #22 на: 20 Мај 2011, 18:52:39 pm »
Temava bese za motorite,a ne za volanot  ;D ;D ;D ;D ZERO ke brisam vakvi OT-ovi  ;D ;D ;D ;D

Така е! Да ги пофалиме и BMW тука, лапнаа награда за мотор до 1.8л, со 1.6 бензинецот што го ставаат во Cooper S, (мора да кажам на моја жал пред 1.75 TBI од alfa :S ) и уште за до 3-4l со V8-цата ... и за од 1.8 до 2.0 и од 2.5-3.0 ..... изгледа мора у животот да се извози една алфа ама и едно бмв....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #23 на: 20 Мај 2011, 22:24:08 pm »
« Последно менување: 20 Мај 2011, 22:34:39 pm marsher »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #24 на: 21 Мај 2011, 09:17:03 am »
MultiAir е прекрасна технологија, и Фиат ја заслужува секоја пофалба што ќе ја добие.