Гласање

Choose your destiny!

Бензин
239 (58.3%)
Дизел
171 (41.7%)

Вкупно гласови: 410

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 1944394 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #14250 на: 06 Февруари 2014, 22:04:31 pm »
0,73 sec.
Ebate mobilniot me pretrka astronomov. :)

Дефинитивно ти треба еден Ноте 3 ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #14251 на: 06 Февруари 2014, 22:08:34 pm »
0,73 sec.
Ebate mobilniot me pretrka astronomov. :)

Дефинитивно ти треба еден Ноте 3 ;D
Ocajno. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43788
  • Il Moderatore
« Одговори #14252 на: 06 Февруари 2014, 22:09:39 pm »

БТВ керозин <> џет фјуел. На керозин работат клипни авиони со пропелерче и е во суштина високооктански бензин. Млазните авиони не работат на керозин.

БТВ катапултот се пумпа на дизел (се грее вода)

BTW, керозинот е посличен на дизел отколку на бензин.
BTW, на нуклеарни носачи, тешко дека се пумпа на дизел. (имаат загреана вода од реакторите).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #14253 на: 06 Февруари 2014, 22:15:06 pm »
BTW, керозинот е посличен на дизел отколку на бензин.

За ова си во право. Помешав керозин со avgas и не ми е прв пат  :-X

BTW, на нуклеарни носачи, тешко дека се пумпа на дизел. (имаат загреана вода од реакторите).

И за ова си во право. Имав на ум постари бродови кои - кога ќе размислам - веќе не се ни користат.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #14254 на: 06 Февруари 2014, 22:16:28 pm »
На што варат чај и кафе?
Дај без препукувања.... плс  :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #14255 на: 06 Февруари 2014, 22:20:35 pm »
Ова е онака спортски - релаксирано ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #14256 на: 06 Февруари 2014, 22:29:37 pm »
Ова е онака спортски - релаксирано ;)

Гледам :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #14257 на: 06 Февруари 2014, 22:30:53 pm »
Falese temava ako sme realni.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #14258 на: 06 Февруари 2014, 22:35:41 pm »

Не „појака психолошка моќ“ туку „помала потрошувачка“ која има психолошки импликации, меѓу кои и полиберално притискање на папучата за гас.

Тоа дали тебе сум те убедил во чистата реалност за која ти си слеп - или не - е неповрзано со тоа дали моите писанија се обмана или не. Не ги мешај другите, збори си за себе, пошто меѓу другите имаше и такви кој ми потврдија дека во реалноста повеќе стискаат откако стаиле плин, т.е. ја намалиле потрошувачката. Тоа што ти одлучи да ги игнорираш тие преданија попрво тебе те прави посреден обмамник отколку мене.

Да бе психологијата е чудна работа... Еве мене ми се зголеми потрошувачката откако направив некои промени на моторот за да биде потивок. Сега повеќе стискам за да го чујам.. (атеистички) бог да чува и да брани....

Цитат
Санки ќе ми плати некој пари ако тука некого обманам да купи дизел наместо бензин богдачува  >:(

Не ти плаќа пари, ама очигледно има храна од друг вид тука на форумов,  па се задоволуваат некои други потреби, не финансиски (жал ми е, не знам во психологијата како се нарекува хранење на егото, иначе ќе го употребев зборот)...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #14259 на: 06 Февруари 2014, 22:41:34 pm »
Не ти плаќа пари, ама очигледно има храна од друг вид тука на форумов,  па се задоволуваат некои други потреби, не финансиски (жал ми е, не знам во психологијата како се нарекува хранење на егото, иначе ќе го употребев зборот)...

абе ти како сакаш сфати го, ама дека дизелот у просек остава поише снага на асфалт од бензинец со слична набавна цена - остава. Можеш и наопачки да се свртиш ама на крај така искача. Точно заради пониската потрошувачка - оп - поише коњи на тркалата во секојдневното возење. Лепешки за седишта, нагли стартови, големи брзини - тоа кај дизелот го имаш статистички почесто и вкупно трае подолго. А и со плин исто.

а ја каков сум бил и што сум праел и како сето тоа се нарекувало во психологијата на никој начин не влијае на ова погоре

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #14260 на: 06 Февруари 2014, 22:47:28 pm »
Глеам на асфалтов потписи „дизел пауер".

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #14261 на: 06 Февруари 2014, 22:51:21 pm »
ама дека дизелот у просек остава поише снага на асфалт од бензинец со слична набавна цена - остава.

Леле аман со таа цена доста веќе. Цената е релативна работа и не може да биде мерило. Курсеви се мењаат, јен се качува и паѓа, долар исти курац...
Ако добијам бензинец на наградна игра со слични перформанси како дизелот дали бензинецот е бесконечно подобар од дизелот?

Кога ќе прочитам тоа ЦЕНА, одма паника ме фаќа, притисокот ми се пореметува.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #14262 на: 07 Февруари 2014, 08:33:24 am »
Ебем му матер, у таков свет живееме.

Во некој паралелен универзум во кој колите се 0 евра комад а горивото 0 денари литар, можеби (и само можеби) ќе праиме друг муабет. Но, во овој универзум - тоа е. Газдите на бензинците се у просек по нежни со папучата за гас од газдите на дизелашите. Сач из лајф.

Мислам да имаше послаб мотор у кашкаи, ти тој ќе го избереше. Фор д` сејк оф сејфтинес ....

Имаше, но не го одбрав. 1.6 бензинецот, и покрај тоа што има нешто поголема максимална снага, во реалноста е по слаб од 1.5 дци, со што се согласуваат ама баш сите ривјуа кои до сега ги прочитав.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #14263 на: 07 Февруари 2014, 10:03:50 am »
Значи немало послаб (карактеристика на моторот да испорача максимална механичка енергија).... Али си можел барем бензинецот да го земеш зошто стандард доаѓа со ЕСП.

http://www.autoevolution.com/carcompare.php?id1=11307&id2=11310

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #14264 на: 07 Февруари 2014, 10:29:06 am »
Газдите на бензинците се у просек по нежни со папучата за гас од газдите на дизелашите. Сач из лајф.

Па нормално дека дизелашите повеќе стискаат, пошто мораш да му начугаш гас на дизелот за да тргне.