Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3179407 пати)

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Зелено е само ако нема опасност?! На зелено не смее да има опасност, за било кого. Да се извиниме ако не па дур преминуваме што улетуваат на жолто или црвено ко шлакнати и ќе те соберат, или па не дај боже да застанат на пешачки кај што нема семафор, ќе им падне круната.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Не е важно што смее. Тоа е целата поента.

Не смее да се убиваат луѓе, па пак се убиваат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17605
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Со автобус бркал жуто да фати. Најссс.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
Воф чуждината, жолто светло трае подолго од 2 секунди (можда 3). Има зошто.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Некни во четврток бев во Скопје со кола.

На кружниот кај Континентал, возам во најдесна да се исклучам накај Скопски саем, од внатрешниот круг се мушна пред мене во мојата лента, наместо во слободната лента. Без жмигавец.
Два автобуса не ми дадоа да се престројам во од средна во десна лента, со уредно пуштен жмигавец и на испрекината линија. Намалив да се престројам зад нив. Ме поздравија звучно тие позади мене.  Трет автобус замина пред мене на црвено.

На излез во Автокоманда, на последниот семафор кај Лукоил. Стојам на црвено, светнува зелено за мене, црвено за пешаците. Пешаците минуваат, јас стојам на сред пешачки со кола и се чудам што да правам, дали да возам, дали да стојам.

Намалувам за патарина. Две коли од најлева лента, милиметарски се мушнаа пред мене во најдесна слободна за патарина, на неполни 50 метри до рампите кадешто почнуваат овие бетонските разделници пред рампа.

Ненормална работа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Welcome to the stone age.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Welcome to the stone age.

Вчера сабајле цирка 4 часот, возам накај Аеродромот.  Меѓу Сармазалино и Лозово има некојси семафор за овој хаосот што треба да биде експресен пат. Свети црвено. Јас стојам. Двајца таксисти, ме престигнаа и се збрцаа на црвено. Од другата страна излезе шлепер некаков. И имаа stand-off од пет минути кој да се враќа назад.  ;D ;D ;D
« Последно менување: 05 Октомври 2015, 08:38:45 am Luki Junior »
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Пред десет години се чудев како Косоварите се 30 години поназад од нас во сообраќајна култура. Денес, во однос на тоа време, ние сме 40 години поназад, а тие 10 години напред.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Мене не ми е јасно што е толку тешко да се погледне во правец од кој доаѓаат возила да се осигури човек дека нема опасност. И на зелено за пешаци секогаш се вртам да не има некоја будала.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
Зелено е само ако нема опасност?! На зелено не смее да има опасност, за било кого. Да се извиниме ако не па дур преминуваме што улетуваат на жолто или црвено ко шлакнати и ќе те соберат, или па не дај боже да застанат на пешачки кај што нема семафор, ќе им падне круната.

Коментирав за зелено светлно на пешачки. А не смеејќи да има опасност на зелено од година во година има се повеќе жртви, како резултат на тоа што некој го гледа само светлото и поминува како да му е укочен вратот. Не ти е лошо и на зелено кога си со возило да погледнеш лево-десно, ако имаш простор во ситуацијата, чисто затоа што постојат и управуваат со возила секакви телетабиси.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Не е за пари нашево бре! Тргаат на пешачки да загинат гледајќи во колата која надоаѓа! Самоубици не им се рамни. Џабе пари ако те закопаат метроипол под земја.

Комплетно се сложувам со Deni. Во очи те гледа, ти се "фрла" на пешачки и едвај чека да не можеш да докочиш, за да после тоа или бидеш исплукан буквално или испоизопцуен...патем, бидејќи цел живот возам точак ( годишно по 10- тина илјади километри ) за новокомпонираните точакџии и точакџики една порака- кога веќе не знаете да се ориентирате во простор, не знаете да процените одредена ситуација, имате проблем со одржување рамнотежа, пред и околу пешачки симнувајте се од точак, погледнете дали е зелено за вас, погледнете лево- десно и пробуткајте го точакот 10- тина чекори.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17605
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Воф чуждината, жолто светло трае подолго од 2 секунди (можда 3). Има зошто.

Според порталиве наши, зеленото светло за пешаци се запалило. Времето кога требало да почне да кочи автобусот одамна заминало.
Помеѓу црвено светло за автомобили и зелено за пешаци има исто толкав дилеј колку што трае жолтото светло. Практично, автобусот си бркал црвено.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
Јас сум почесто возач него пешак, но вчера поминувам на пешачки на зелено а еден со БМВ залетан на црвено после мостот Обединети нации не се ни обиде да закочи.Мора камери да профункционираат и казни на домашна адреса.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
да ве известам дека точно на тој начин пред 15-тина години, татко ми погина, на водњанска... кретенот со автобусот на водњанска НАГОРЕ, на семафорот кај дал фуфо, му дал гас до даска на автобусот (50-ка од јсп), и буквално прелетал на пешачкиот.. мерењето од полицијата било дека возел блису 100-ка... 16 метри кочен траг од сите тркала... другите луѓе од пешачкиот се разбегале, а стариот мој бидејки имаше сериозни проблеми со нозете, само се здрвил во место и тоа е тоа... после 2,5 дена кома во интензивна нега си отиде човекот, а копилето од јсп само го преместиле на друга линија да вози, во друга гаража... ако го пишам и презимето на истиот, ке ви биде јасно дека со вистински човек во фамилија се проаѓа не казнето т.е. со условна казна исто како алачаки, за убиство...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време