Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 358438 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1560 на: 31 Октомври 2019, 12:16:53 pm »
Во право си, меѓутоа сега ќе имаат ново раководство и нови платформи кои ќе можат да ги искористат. Така да сигурно ќе има и промена на плановите и нови модели.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1561 на: 31 Октомври 2019, 13:32:22 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Очекувам после спојувањево нови модели од Fiat, Lancia, Alfa Romeо со преден погон базирани на платформите на PSA, а нови поголеми модели од DS и Peugeot со заден погон.

Остави го задниот погон кај Alfa (и Maserati). Ем Gorgio платформата е прилично нова, нека си ја земе Цитролен за следниот DS6/C6 и пежо за 508, нека им тртнат ваздух у амортизерите, пошто се мераклии на љуљање, и има сите да бидат среќни и задоволни.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #1562 на: 31 Октомври 2019, 13:46:15 pm »
Тоа и го зборам, најлогична ми изгледа таа комбинација. Може ќе им текне и за нов Citroen базиран на Viper со воздушни перници. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1563 на: 31 Октомври 2019, 20:19:42 pm »
Алфа со мотор од Опел, и тоа 1.4 атмо, кој би рекол ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1564 на: 31 Октомври 2019, 20:33:36 pm »
На мотор од Опел може да заборавите извесно време, барем додека е Опел во оваа констелација. Од Опел, само знакчето останува да живее.
Што ќе остане од ФЦА, а што од ПСА ќе видиме.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1565 на: 31 Октомври 2019, 21:15:26 pm »
Citroen Antara Quadriofoglio Verde.

Ќе иде како алва.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1566 на: 31 Октомври 2019, 21:20:13 pm »
Според информациите на двете страни (или заедничките информации), наредните неколку години ќе нема некои драматични потреси во новата групација, повеќе ќе се ориентираат на меѓусебна размена на добрите технологии за да ги искористат како заедничка компетитивна предност. Нешто слично се случи со FIAT i Chrysler, иако имаше некои чудни работи како крајслери брендирани со ланча знакче, али тоа беше само еден „несмасен“ потег.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1567 на: 31 Октомври 2019, 21:31:06 pm »
Кој знае уште колку несмасни ќе ги има.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #1568 на: 01 Ноември 2019, 06:39:07 am »

Очекувам после спојувањево нови модели од Fiat, Lancia, Alfa Romeо со преден погон базирани на платформите на PSA, а нови поголеми модели од DS и Peugeot со заден погон.

Остави го задниот погон кај Alfa (и Maserati). Ем Gorgio платформата е прилично нова, нека си ја земе Цитролен за следниот DS6/C6 и пежо за 508, нека им тртнат ваздух у амортизерите, пошто се мераклии на љуљање, и има сите да бидат среќни и задоволни.
Хидраулика и воздушна суспензија не е исто. Напротив е многу различно. Со хидраулика има одлични перформанси и комфор. Со воздушна нема ни перформанси, ни којзнае каков комфор, споредено со хидраулика.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1569 на: 01 Ноември 2019, 06:43:31 am »

Хидраулика и воздушна суспензија не е исто. Напротив е многу различно. Со хидраулика има одлични перформанси и комфор. Со воздушна нема ни перформанси, ни којзнае каков комфор, споредено со хидраулика.
Само нека не чепкаат кај Alfa и Maserati у подвозјето, а у француските што сакаат нека ставаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1570 на: 01 Ноември 2019, 07:10:47 am »
Па моментално меѓу најдобрите на тестови се Џулија, Инсигнија и 308.

Вака на прв поглед личи дека нема утка.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 885
« Одговори #1571 на: 06 Декември 2019, 00:35:51 am »
Голф осмица, почетна цена 27 510 евра у Немачка. Машалааа
https://www.autoevolution.com/news/2020-volkswagen-golf-goes-on-sale-priced-from-eur27510-139540.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1572 на: 06 Декември 2019, 07:20:56 am »
Малку го качија голфот.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #1573 на: 06 Декември 2019, 07:36:09 am »
Повеќе требаше.

p.s. само малце избрзавте али ок  ;D

Цитат
Die eigentliche Basisversion mit Einliter-Dreizylinder und 90 PS dürfte bei unter 19.000 Euro starten und soll Anfang 2020 folgen

27к е за 1.5 тси прилично напукан со опрема. (во германија)
« Последно менување: 06 Декември 2019, 07:49:38 am vlatko.klp »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #1574 на: 06 Декември 2019, 08:38:58 am »
Уште нема излезено конфигурација на мојот омилен сајт за конфигурирање коли. Кога ќе излезе, ќе пуштам тука цена. Овие се директно од Фолксваген, мора да има некој попуст.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.