Уште од старт ти се поможи да не почнуваш да градиш дивоградба, али женско ко женско не му се чуе
aman bre luge moj problem e ako pocnam divogradba
jas ne prasav dali da gradam divogradba ili ne
moite prasanja se drugi
ali ako ne sakate da odgovorite ok
samo i tuka ispaga na videlina ona balkanskoto zena ko zena pa so i e/am mater
mislev posalam forum ke najdam na pomos ama curac
Чекај малце, сега архитектите и мајсторите на форумов ги боли глава.
Прво е најпогрешно да правиш дивоградба.
Второ. Кога веќе си решена да правиш дивоградба незнам зошто не си направиш проект од некој што знае како се гради. После тоа ќе имаш црно на бело дека било сработено по стандард и полесно ќе го користиш објектот. Било за живеење или за продавање/надградување во иднина.
Лаик како тебе може да биди заебан во било која ставка при градење на куќа. Мој совет е да си направиш проект кај архитект и статичар и да си платиш надзор кој ќе биди одговорен во тек на градбата.
Црни ПВЦ прфили има. Односно се бели со црни лепенки. Незнам колкава гаранција даваат на лепенките.
Ако сакаш црни профили најдобро е од алуминиум.
okolu mene ima 15tina vikendicki i se toa se divogradbi nadvor od gradot sekoj u svojata niva si gi grade
bev kaj gradonacanikot sabajlevo imam zeleno svetlo da si gradam so sakam e sea da ne e zgada haha nema nikoj da cepne nisto u plan im bilo urbanizam da fate tamu za nekoja godina
kolku odat arhitektite od kvadrat?
eve strikno za kaj mene 100 kv se kolku ke me kosta plan i se toa so treba?
i drugo aluminiumot e podobar ili polos sprema pvc
Тоа што се надвор од градот и во своја нива, не ви дава за право да градите дивоградби. Сите иначе градат на своја парцела.
Секоја чест за градоначаникот. Ако можиш да ми набавиш писмено од него нешто вакво би било супер, за да можам комотно тужба да пратам.
Си има начин како се прават проекти на такви места.
Архитектите незнам колку одат. Најчесто не се продаваат.
Проект за куќа варира во цена во зависност од што се бара и кои фази се опфатени. Тоа би било од гратис до 1000еур.
Алуминиумот си има предности и мани. Предност има во структура, можи да се прават поголеми отвори, многу по траен, отпорен на високи темп и надворешни влијанија итн... Мана према ПВЦ му е што не постигнува највисоко ниво на изолација.
Нормално дека не секој алуминиум е подобар. Треба да се види конкретно кој модел.