Автор Тема: U.S. Muscle Cars  (Прочитано 445662 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
Одг: U.S. Muscle Cars
« Одговори #2100 на: 13 Април 2017, 04:00:56 am »
Drag radials, street legal  ;D ;D ;D ;D И мене ми се свиѓа ама тотално без поента е колава. :) Треба да се види на нормални гуми што ќе прави.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #2101 на: 13 Април 2017, 07:07:00 am »
Ќе не може газот да си го собере од толку коњи ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #2102 на: 13 Април 2017, 11:54:30 am »
Гумите та гумите...;D
Абе Колава може да се регистрира, осигура и вози секојдневно со гумите со кои си излегува од фабрика.

Еднoставно нелиии ....мо-же...за разлика од ...шо знам..Астон Мартин Вулкан или она Ферарито од многу милиони евра кое го дрифташе Крис Харис...
У ствари последниве не можеш ни да ги поседуваш...

Nitto NT05R – This is Nitto’s newest drag radial that is based on the tread design of their NT05 Ultra High Performance road handling tire. This is a single 0 treadwear tire and will last slightly longer then the other tires in this class. While this is intended to be a track tire, it can also be driven on the street.

End of story.
« Последно менување: 13 Април 2017, 12:00:01 pm Stratro »

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #2103 на: 13 Април 2017, 12:08:50 pm »
Колку е просечната потрошувачка на Ford Mustang 2.3 314 HK Fastback Automat 2017
Според некоји си шведски страни ова се резултатите

И кој е најекономичниот мустанг, небитно година и мотор?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2104 на: 13 Април 2017, 12:21:46 pm »
Некој на плин е најекономичен.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #2105 на: 13 Април 2017, 12:25:21 pm »
@Stratro Ф12ката со 700+ коња на ве дванаесет не можеш да ја споредуваш со кобилава направеа од шини и камења. Има добра причина зошто разликата во цена е толкава.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2106 на: 13 Април 2017, 12:44:54 pm »
Клен џабе везеш. Стратро споредува колку кошта еден коњ или разлика во време на некоја стаза поделено со цена на кола ;D

Да имам за Ферари, сеедно дали ново или половно, никад не би ни помислил на овие кобиливе како што убаво ги опиша Клен. Ферари е уметност, вајарско дело, од мотор па се натака.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2107 на: 13 Април 2017, 13:34:48 pm »
Дали Стратро се дрзна да споредува LaFerrari со оваа тенеќија? ;D ;D ;D Браво!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2108 на: 13 Април 2017, 13:45:45 pm »
Се е уметност. И Македонија е уметност. Само кич.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2109 на: 13 Април 2017, 14:20:44 pm »
Ако некој мисли дека ферари не може да напраи кола да го исплеска газот на ова америчково буре челик, макар и на 1/4 милја, се лаже.
Ферари ги продава своите коли по цена за која мисли дека може да ги продаде. Чак што више, бира на кого ќе ги продаде. Дури продава и коли кои не може да се возат на улица и се само за на стаза, и ферари им ги чува на газдите.
Му се може.
Не се споредува. На ферари не му е целта да напраи „најбрзо ауто во сериска продукција“. Него целта е да направи најекслузивно ауто што може да го продае за ненормален профит. Ем газдата ќе си има екслкузивитет, ем Ферари добива на имиџ и профит.
Баш ме занима колку Демони ќе се продадат севкупно. Моја проценка е дека ќе биде 4-цифрена бројка, не повеќе.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #2110 на: 13 Април 2017, 14:22:33 pm »
Само 3000 ќе се направат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2111 на: 13 Април 2017, 14:24:43 pm »
Аа пробуваат „ексклузива“ да напраат :D Учат од европските газди ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #2112 на: 13 Април 2017, 16:50:11 pm »
Абе спомне ли човек Ферари, одма скокате ко два прста у меѓуножје да ви бутнал...

Значи, Лошко спомна Ферари прв погоре, јас само го проверив времето на ЛаФерари на 1/4 миља (дури сега, од што ме занимало ) и видов дека е поспоро...што не е мала работа, баш затоа што Лаферари е Лаферари...милиони евра, врв технологије и вајарско е дело природе и што веќе не ....

Лично, било кое од тие три би ги мењал за еден everyday Хелкат и еден track day Демон плус дебел кусур за други задоволства.....but that`s just me.

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #2113 на: 13 Април 2017, 18:10:07 pm »

The Hellcat-Powered 2018 Jeep Trackhawk Is Quicker 0-60 Than The Alfa Giulia

According to Jeep’s press release, the Jeep Grand Cherokee Trackhawk (which is not officially designated “Jeep Hellcat”) generates 707 horsepower and 645 lb-ft of torque, which is just 5 lb-ft shy of the Challenger Hellcat’s claimed output.

All that energy supposedly makes this Jeep capable of 0 to 60 mph in 3.5 seconds and a quarter-mile drag race run of 11.6 seconds, with a top speed claim of 180 mph.

2.5 тони, 707 hp, под 13 секунди, ненормално 0-96 време.. тркачки фрижидер

Има се што е битно во права линија  ;D  А општо ме интересира какви track-times ќе извадат..

Да сум блесав милијардер би почнал тркачка серија со track верзии на SUV возила со Hellcat погон.
Cogito ergo zoom

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #2114 на: 13 Април 2017, 18:10:26 pm »
Ми се допаѓа количево. Баш е американско и тоа баш го очекував.

Дека е ретардирано :) е ретардирано, ама шо знам и тоа е шмекот на американците.

"Most powerful V8 EVEEERRR,...with guns, naked chicks and big fat burger on the side!" *Diet Coke included*

Убаво е, убаво е да се „потиснуваат“ границите. Сега очекувам некој одговор од Ford, па после европјаните ќе се иссилат со нешто, и така.