Автор Тема: Мојата кола е тапа...!  (Прочитано 229759 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Одг: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #960 на: 22 Ноември 2017, 11:07:38 am »
Па добро не е Алфа, ама и не се расипува како Алфа.

Со оглед на муабетиве кои ги кажа што се не работи или не е исправно, полоша е од Алфа.
;D

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
« Одговори #961 на: 22 Ноември 2017, 15:22:29 pm »
Шкода Фелиција -> Тапа немам серво ама имам бицепс 😂

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #962 на: 23 Ноември 2017, 09:24:59 am »
горниот дел од спиралата лежи во гумено лежиште

Гумата е еластична and I can compute that. Ова со пластикава ме замисли...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8955
« Одговори #963 на: 23 Ноември 2017, 10:42:07 am »
една од најглупите работи што ја приметив на Елантрата, на возачка врата кај сите команди за прозори ретровизори итн.

Кога пушташ светла, односно кога се внатре се осветлува копчиња прекидачи и слично, дел од тие наведени погоре не светат. Односно командите за ретровизорите не се осветлени.

на кој глуп му текнало ова незнам

едит: слика

« Последно менување: 30 Ноември 2017, 09:24:14 am MarceCvarce »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #964 на: 23 Ноември 2017, 11:59:24 am »
На e90 Aux/USB/12v приклучоците кои се поставени под потпирачот за раце на средна конзола имаат се на се 4цм вертикален простор што драстично ги ограничува опциите за полнач USB и останати приклучоци.

Се доплаќа за држач за чаши/шишиња кој и онака е лошо позиционирано и тешко срање кое лесно се крши/расипува а воедно е и скапо за замена?!?!?

BMW Professional радио/CD уредот е ѓубре, Hyundai i30 2008ма имаше х20 подобро фабричко озвучување.

M-Sport подвозјето е премногу тврдо за наши патишта.

Фарови без лупа??? Без разлика што се халогени на +30к кола фаровите немаат лупа???

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #965 на: 23 Ноември 2017, 13:54:42 pm »
Земи хоризонтални приклучоци на едната страна  :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5553
« Одговори #966 на: 04 Декември 2017, 13:28:14 pm »
Од такт ме вади шо неможам да го исклучам есп-то тотално над 40кмч се уклучува само и ми е безвезе за возење на снег каде што е препорачливо да е исклучено за да не прави збунка,  исто тапа  кога ке го насочиш воздухот да дува напред на стакло автоматски се уклучува климата па треба да ја исклучуваш,  наредно гасење/палење ако е останата истата позиција пак се пали и така си возам со клима непотребно... Незнам дали можи ова да се репрограмира некако на сервис,  исто срање е шо нема нормален држач за чаша французи ко французи напраиле два едниот меѓу седишта назад ем плиток ем да се искичмиш дур да си го земиш кафето, другиот е напикан напред пред мењачот и ем мењачот смета плус централната конзола е изваена над местото за чаша и додатно треба да се изнамачиш за да земиш или оставиш нешто. То е то сеа  засеа шо ми требаше да си олеснам од душата :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43711
  • Il Moderatore
« Одговори #967 на: 04 Декември 2017, 14:10:57 pm »
Од такт ме вади шо неможам да го исклучам есп-то тотално над 40кмч се уклучува само и ми е безвезе за возење на снег каде што е препорачливо да е исклучено за да не прави збунка,  исто тапа  кога ке го насочиш воздухот да дува напред на стакло автоматски се уклучува климата па треба да ја исклучуваш,  наредно гасење/палење ако е останата истата позиција пак се пали и така си возам со клима непотребно...

Ова на многу коли сум го приметил... А бе алооо мануелна ми е климатизацијата у кола, не ми треба глупа „автоматизација“. Исто е и на 147-цата, и на нисанот на татко ми и мајка ми. Дури кај 147, ако стаиш вентилатор на 0, автоматски се пали внатрешна рециркулација (односно ја затвора клапната за свеж воздух од надвор). Какви глупости невидени...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8955
« Одговори #968 на: 04 Декември 2017, 14:23:35 pm »
јас на елантрата го имав истото, го ставиш ли да дува напред во стакло автоматски клима се пушта и таман го преболев тоа дека јебига стално ќе ја гасам одма читајќи го упатството најдов дека има начин тоа да се исклучи.

Во Упатството на Хјундаи се вика AC Logic некако и има стисни овде задржи онде, трепнува една сиаличка и се гаси автоматското уклучување на клима кога ќе ја наместиш вентилацијата на дувањење кој шофершајбна.

така да може да има и кај вас некоја инструкција за ова да се смени.

Кај мене конкретно е:
- даваш контакт
- го притискаш кошчето за дување кон шовершајбна односно одмаглување
- во рок од 10 секунди 5 пати го притискаш копчето за отворање и затворање на вентилацијата

после ова, трепнува 3 пати и то је то

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43711
  • Il Moderatore
« Одговори #969 на: 04 Декември 2017, 14:32:18 pm »
Нема толку Logic во овие постариве мануелни клими :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #970 на: 04 Декември 2017, 14:45:26 pm »
Од такт ме вади шо неможам да го исклучам есп-то тотално над 40кмч се уклучува само и ми е безвезе за возење на снег каде што е препорачливо да е исклучено за да не прави збунка,  исто тапа  кога ке го насочиш воздухот да дува напред на стакло автоматски се уклучува климата па треба да ја исклучуваш,  наредно гасење/палење ако е останата истата позиција пак се пали и така си возам со клима непотребно...

Ова на многу коли сум го приметил... А бе алооо мануелна ми е климатизацијата у кола, не ми треба глупа „автоматизација“. Исто е и на 147-цата, и на нисанот на татко ми и мајка ми. Дури кај 147, ако стаиш вентилатор на 0, автоматски се пали внатрешна рециркулација (односно ја затвора клапната за свеж воздух од надвор). Какви глупости невидени...

Јас па се мислам дека тоа е знак дека не ти врти вентилаторот, кај 147.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #971 на: 04 Декември 2017, 14:48:48 pm »
Од такт ме вади шо неможам да го исклучам есп-то тотално над 40кмч се уклучува само и ми е безвезе за возење на снег каде што е препорачливо да е исклучено за да не прави збунка

Sekoj so makata. Eve mojava, nemam tolku iskustvo so vozenje vo sneg i izbegnuvam kolku mozam koga ima sneg/mraz da vozam e sega ova me cudi, neli ESP e za da ne lizga i tn.
Zosto e preporaclivo da e iskluceno ESP koga ima sneg? Fala na info :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6740
  • Бенве сие бенве
« Одговори #972 на: 04 Декември 2017, 14:55:40 pm »

Гасете есп

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #973 на: 04 Декември 2017, 15:00:49 pm »

Гасете есп
Така е. Треба да стои уклучено. Ама во дадени услови конкретно со Туарегот кога бев по снеговите планински буквално не дава гас. Нови Мишелин зимски. Лоу рејнџ ставено, Сноу ставено на угорница едвај 5 кмч со гас до крај. 100 саата ќе се качувам. Испоисклучив се што можеше, се убрза докај 40кмч и некако се трпеше. Стварно на снег на угорница знае да те углави скроз еспто. Не секогаш ама се дешава кога се екстремни услови.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5553
« Одговори #974 на: 04 Декември 2017, 15:08:52 pm »
@МАРЈАН за ова на Дени  мислев конкретно, малце да сврти тркало на успони ќе се уклучи и ќе ти заебе залет  ке почне да те успорува и ке те заглави.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html