Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2370068 пати)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2853
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2325 на: 01 Јули 2016, 09:22:19 am »
Може ли некој да ми прати линк од навигон апликацијата.
Имав некаде зачувано но неможам да го најдам.

Пуштено во ПП ;D
Ете и тука едно големо БЛАГОДАРАМ

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 795
« Одговори #2326 на: 01 Јули 2016, 13:27:20 pm »
не би требало бог знае колку, али дека се осеќа, се осеќа и тоа е нормално. Не до степен да вратиш брзина, тогаш не чини инаку е во ред. Имаш проверено нивоу на антифриз? (мада нема врска али ако пушта антифриз а ти ја користиш, тогаш ке се расипи).
Нивото на антифриз ок си е си велам, инаку ќе светнеше ако го трошеше. Кога застанав под колата имаше вода протече малку, ама тоа мислам дека е нормално, од климата
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #2327 на: 01 Јули 2016, 19:35:25 pm »
Недајбоже да затреба

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2328 на: 02 Јули 2016, 09:49:59 am »
@bump, извади го експанзиониот сад од лежиште, отштекај ги цревата и пробај со четка за шишиња и детерѓент колку може да исчистиш од тоа нафатеното. Исто така може да пробаш (јас го имам ова правено, многу успешно) со песок и детерѓент за садови, да ги затворам дупките и да клацкам. Битна работа е да внимаваш да не остане од песокот во садот пред да го намонтираш, зошто ќе отиде водната пумпа.  Исто така може да се проба и со крупна морска сол...

симо.. казанчето е се освен експанзионен сад... немој буквално да ги преведуваш зборовите... ке ти се насмее некој. со оглед на цврстината на казанчето (и немањето соодветна гума во него) тој не е експанзијата, туку верувале или не, дебелите црева на хладњакот се уствари експанзијата на системот, а капачето на резервоарот е сигурносен вентил...

не користи грешни термини, и не ми пуштај линкови од википедија за да ме разубедиш, зашто не само што нема логика казанчето да биде експанзија туку и не е. пишав што е експанзија.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44599
  • Il Moderatore
« Одговори #2329 на: 02 Јули 2016, 09:59:41 am »
Немам потреба ТЕБЕ да те разбуедувам.
Само, другите што ќе прочитаат ќе мислат дека навистина не знам, па ја докажувам дека не се грешни термини како што ти сакаш да кажеш. Ти како сакаш викај си, и мисли си. Тоа што пробуваш да го деградираш моето знаење е малце незгодно, ама се навикнав веќе.

За да не мислат ДРУГИТЕ дека грешам, ЗА НИВ (не за тебе Онак), еве едно кратко пребарување: https://www.google.com/search?q=expansion+tank+car&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

А ти ако може да ми посочиш каде тоа пишува (техничко упатство или сервисна документација од некое возило би било најпогодно), да прочитав како тоа експанзијата се врши во дебелите црева, ќе ти бидам благодарен.
« Последно менување: 02 Јули 2016, 16:53:46 pm Simo - Carrier159 »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2330 на: 02 Јули 2016, 10:44:35 am »
Кaзaнчетo стoи пoлупрaзнo нaјчестo и врши улoгa нa ширење нa течнoстa вo негo преку пoпoлнувaње нa прaзнинaтa сo кревaње нa нивoтo. Ништo не се шири ниту се сoбирa.

sent from Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2331 на: 02 Јули 2016, 11:03:08 am »
Моментално работам за една фабрика за производство на црева во Италија и некни го гледав производствениот процес, црева за циркулација на разладна течност се шилдувани со метална кошулка и нивниот пречник не се менува, не смее да се смени. Има дел гума, па дел кошулка метална, па пак гума (има и модели од сево ова дупло) и на крај кошулките со слоевите гума се вулканизираат во печка. Така да нема шанси цревата да служат за експанзија. Можеби некогаш служеле многу одамна кога немало казанчиња, како кај мене во кадетот на пример.

With all due respect, ама мислам дека Симо ќе да е во право. Кај мене на лименката на казанчето пишува нешто како: level varies depending on coolant temperature and engine load.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2332 на: 02 Јули 2016, 15:49:50 pm »
Го изнервиравте Онак, мислам дека сега спрема пост од 250 реда :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2333 на: 02 Јули 2016, 16:54:52 pm »
Мене ме занима само тоа со дебелите црева... Ако може со документација, доволено е еден ред линк.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #2334 на: 02 Јули 2016, 20:15:31 pm »
Отварам хауба прееска и што да видам испрскани сите можни црева и филтерот за нафта од антифриз ги проверив сите црева ниедно нема пукнато, едино може да пушта од самото казанче од страните како да имаше засушено антифриз.Да не имал некој сличен проблем?

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #2335 на: 03 Јули 2016, 13:23:54 pm »
Никој до сега немал ваква случка?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2336 на: 03 Јули 2016, 13:52:44 pm »
Ништо чудно, ја на 166-ката сменив експанзионен сад, зошто беше пукнат. Не разбирам што е прашањето? Ако е „дали може да се деси?“ - да може да се деси. Не мора да е црево пукнато.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #2337 на: 03 Јули 2016, 13:55:27 pm »
Ништо чудно, ја на 166-ката сменив експанзионен сад, зошто беше пукнат. Не разбирам што е прашањето? Ако е „дали може да се деси?“ - да може да се деси. Не мора да е црево пукнато.

и ја циљам на садот пошто од страната имаше како меурчиња напраено и засушен антифриз, дали може со силикон да го поминам по краевите од тој црниот?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #2338 на: 03 Јули 2016, 14:01:20 pm »
Дали ти има кренато температура? Мене вака ми исфрли од расипано капаче на експанзионен.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #2339 на: 03 Јули 2016, 14:12:49 pm »
Дали ти има кренато температура? Мене вака ми исфрли од расипано капаче на експанзионен.

Не нема до сеа кренато температура маму му негова утре ја носам на мајстор па ќе видиме што како ;D