Автор Тема: Opel Astra H 1.4 16V Cosmo + Stage 1 Tuned  (Прочитано 193694 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Opel Astra H 1.4 16V Cosmo + Stage 1 Tuned
« Одговори #540 на: 19 Март 2012, 20:07:41 pm »
Џиџи, викаш Мобил дека е подобар од ЛМ?

Светлосни години :)

Да је боље не би ваљало !!! :) Што да кажам, прекраснотија !!! Скапичко ама нема тресење (како да си возач почетник) при поаѓање, брзо достигнува работна температура, звукот е милина ... Незнам - најтопло го препорачувам, а и marsher може да ти каже повеќе за Мобил1 њу лајф 0W-40.
Информацијата е од теренот, значи жива вистина - класниот може да потврди.  
На страна 36 имам слика од уљето у мењач (и Калимеро, а и некои други го користат) и нема промаш ;)

Дали има промена во потрошувачката на уљето во моторот и дали има начин да се провери количината на уље во менувачот?
Исто така не гледам МоЅ2 нигде на сликиве? Тури од него со новото масло или тоа само со LM?

Уље не троши ни капка !
Уље у мењач можеш да провериш преку контролниот чеп од страна т.е. преку него воедно и се досипува уље у мењачот.
MoS2 не ставив, пошто на вакво идеално уље можеш само да му ги расипеш карактеристиките. Тоа ставив со LM, како и Тотал на АХ-от.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #541 на: 20 Март 2012, 00:43:09 am »
Џиџи, викаш Мобил дека е подобар од ЛМ?

Светлосни години :)

Да је боље не би ваљало !!! :) Што да кажам, прекраснотија !!! Скапичко ама нема тресење (како да си возач почетник) при поаѓање, брзо достигнува работна температура, звукот е милина ... Незнам - најтопло го препорачувам, а и marsher може да ти каже повеќе за Мобил1 њу лајф 0W-40.
Информацијата е од теренот, значи жива вистина - класниот може да потврди.   
На страна 36 имам слика од уљето у мењач (и Калимеро, а и некои други го користат) и нема промаш ;)

Дали има промена во потрошувачката на уљето во моторот и дали има начин да се провери количината на уље во менувачот?
Исто така не гледам МоЅ2 нигде на сликиве? Тури од него со новото масло или тоа само со LM?

Уље не троши ни капка !
Уље у мењач можеш да провериш преку контролниот чеп од страна т.е. преку него воедно и се досипува уље у мењачот.
MoS2 не ставив, пошто на вакво идеално уље можеш само да му ги расипеш карактеристиките. Тоа ставив со LM, како и Тотал на АХ-от.

Е сега уште да кажеш со цена е канта од 4 или 5 литра и да те оставам на раат ;)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #542 на: 20 Март 2012, 16:52:59 pm »
4 литри = 3.600,00 денари

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #543 на: 14 Мај 2012, 00:02:14 am »
Денес (после година ипол или околу 15000 км) го чистев K&N филтерот. Интересно е што иако не беше многу прљав, никако не можев да го исперам убаво. Средството е оригинално, а постапката (према упатсвото од производителот) ја повторив три пати... Друго интересно е што порано со обичните филтри се прљаше само површината на средина, а сега е запрљаноста е рамномерно распределена. Толку скапо го платив (35 евра), ама наредниот пат ќе го гланцнам со детергент за машинско перење на садови. Уште и за уљенцето на најдам некоја адекватна замена;)
Нормално, целиот бокс е изваден надвор, исчистен и затворив едни три дупчиња (појма немам зашто служат) од долната страна на кутијата :) Сега чекам да се исуши и да го науљам, само се плашам да не ми летне некоја капка уље у MAF сенсорот ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #544 на: 14 Мај 2012, 07:23:37 am »
Само без претерување, постепено. Ако се плашиш дека ти е пренауљан, можеш малце со компресор да го издуваш пред да го монтираш ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #545 на: 14 Мај 2012, 08:05:15 am »
djidji dupcinjata se ostaeno vo slucaj nekako da dopipa vodicka tamu ;)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6487
« Одговори #546 на: 14 Мај 2012, 09:35:49 am »
Денес (после година ипол или околу 15000 км) го чистев K&N филтерот. Интересно е што иако не беше многу прљав, никако не можев да го исперам убаво. Средството е оригинално, а постапката (према упатсвото од производителот) ја повторив три пати... Друго интересно е што порано со обичните филтри се прљаше само површината на средина, а сега е запрљаноста е рамномерно распределена. Толку скапо го платив (35 евра), ама наредниот пат ќе го гланцнам со детергент за машинско перење на садови. Уште и за уљенцето на најдам некоја адекватна замена;)
Нормално, целиот бокс е изваден надвор, исчистен и затворив едни три дупчиња (појма немам зашто служат) од долната страна на кутијата :) Сега чекам да се исуши и да го науљам, само се плашам да не ми летне некоја капка уље у MAF сенсорот ...
Јас денека ќе го купам средството и ќе го чистам филтерот вечер изгледа. Се работи за Цитроен ц4 на татко ми ама филтерот не е исчистен од кога е купен (веќе 3 години), околу 35.000км. Ме интересира колку време го остави да се исуши пред да го ставиш назад?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #547 на: 14 Мај 2012, 17:46:26 pm »
Уште се суши, еве скоро цел ден и уште е мокар. Се мислам да му стаам обичен филтер, па на раат да си го исперам уште еднаш, науљам ...

@google ДА БЕЕЕЕЕ !!! :D А ја си викам мамицу им изгледа се користи и за други коли, па тука треба да идат некои држачи или слично :) Е па да ги отворам пак, незнам, или нека биде вака - дихтована ?

@Симо А од двете страни да го науљам, или доволно е од прљавата само?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #548 на: 14 Мај 2012, 18:10:07 pm »
Само од страната која е изложена на прашина, јас така знам
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #549 на: 14 Мај 2012, 19:29:50 pm »
djidji me dupis ??? :D :D :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #550 на: 14 Мај 2012, 20:47:16 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #551 на: 14 Мај 2012, 21:08:41 pm »
djidji me dupis ??? :D :D :D

;)

http://www.youtube.com/watch?v=Cvj1eqgRGUg

Tnx :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #552 на: 20 Мај 2012, 02:10:57 am »
Не ми се веруа, 5-ти пат го перам и пак не е чист. Цело шише детергент потрошив, јебига каков е - таков е, ќе го монтирам. Чудна работа, еден куп филтри имам исчистено у животов, а и работата ми е таква да редовно чистам воздушни филтри ... едноставно или не го бива средството иако е оригинално или ја сум цепидлака или од нешто гадно се запрљал ??? Баш ме интересира тие што чистеле дали имале проблеми и какви биле резултатите. У меѓувреме си возам на нов оригинален хартиен филтер, ама кој сака и што сака нека каже - ИМА РАЗЛИКА !

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #553 на: 20 Мај 2012, 10:05:20 am »
Цепидлака си :) А и скопскиов воздух помешан со афрички песок и земја од „асфалт“ бара почеста нега. Туку, науљај го, со црвенкото уље, ќе си дојде (скоро) ко` нов ;)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #554 на: 20 Мај 2012, 13:08:57 pm »
Еве за сите, мислам дека конечно го дознав хемискиот состав на детергентот (значи не да ми лежи хемијава ;D):  trichloroethylene (C2HCl3)
Скапичок е и потешко се наоѓа, ама важно го има :) Ај за следниот пат, здравје ;)