Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1852663 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #7305 на: 13 Јануари 2016, 10:57:27 am »
Да да и судијата одма ќе поверува, глупости.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7306 на: 13 Јануари 2016, 10:58:44 am »
;D хаха па зависи дали судијата е одкај едните или одкај другите :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #7307 на: 13 Јануари 2016, 11:01:26 am »
Казната е пишана како за во нормални земји, дури и мала е таа за родителите. Не треба судот да го интересира дали сам ја земал или му ја дале, родителот одговара за малолетното дете.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7308 на: 13 Јануари 2016, 11:08:54 am »
Така е. Не смее да нема санкции за родителот (освен ако не се презива Верушевски).

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7309 на: 13 Јануари 2016, 12:10:52 pm »
Нема врска оваа санкција со родител, малолетно дете и слично!

Иста казна ќе добијам јас ако го фатат Џонтра со мојата кола пијан. А фала богу не сум му татко, ниту он е малолетен.

Цитат
Сопственикот, односно носителот на правото на користење на возило не смее да го даде возилото на управување на лицето од членовите 232, 233 и 234 на овој закон, ниту на лицето кое нема право да управува со моторно возило, односно на лицето кое нема право да управува со категоријата моторни возила во која спаѓа тоа возило.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #7310 на: 13 Јануари 2016, 12:45:31 pm »
^^ Затоа при купување/продавање кола - пари на рака и право на нотар. Да не се заебавате со „солидарна одговорност“ у случају „недај боже“ :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #7311 на: 13 Јануари 2016, 14:03:50 pm »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7312 на: 13 Јануари 2016, 21:09:21 pm »

Иста казна ќе добијам јас ако го фатат Џонтра со мојата кола пијан. А фала богу не сум му татко, ниту он е малолетен.

Цитат
Сопственикот, односно носителот на правото на користење на возило не смее да го даде возилото на управување на лицето од членовите 232, 233 и 234 на овој закон, ниту на лицето кое нема право да управува со моторно возило, односно на лицето кое нема право да управува со категоријата моторни возила во која спаѓа тоа возило.

Мнооогу ме мрзи у моментов да се замарам да барам у законот. Мислам дека не е баш така м? Мислам со малолетното дете тоа ОК е.
Еве мојата кола не е на мое име, мајка ми не добила казна кога јас сум добил. Истото и со блиски другари, биле пијани добиле казна 400 евра ама не и родителот на чие име е колата. Мислам дека ова важи само за малолетните лица.
Пример ја ти ја давам колата тебе денес до понеделник. ТИ во сабота се начукеш и те казнуваат, шо и мене ке ме казнат? не ми се верува баш Банза. Мислам мжда грешам, можда случаиве што ги зборам се од „добрата воља“ на полицаецот или неговото незнаење за тој закон па затоа и сопственикот не добил казна. Мислам ти ги знаеш овие работи повеќе од мене :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #7313 на: 13 Јануари 2016, 21:48:18 pm »

Цитат

Мнооогу ме мрзи у моментов да се замарам да барам у законот. Мислам дека не е баш така м? Мислам со малолетното дете тоа ОК е.
Еве мојата кола не е на мое име, мајка ми не добила казна кога јас сум добил. Истото и со блиски другари, биле пијани добиле казна 400 евра ама не и родителот на чие име е колата. Мислам дека ова важи само за малолетните лица.
Пример ја ти ја давам колата тебе денес до понеделник. ТИ во сабота се начукеш и те казнуваат, шо и мене ке ме казнат? не ми се верува баш Банза. Мислам мжда грешам, можда случаиве што ги зборам се од „добрата воља“ на полицаецот или неговото незнаење за тој закон па затоа и сопственикот не добил казна. Мислам ти ги знаеш овие работи повеќе од мене :)

Ниедна џандарска казна нема да е доволна во однос на таа што би ја јадел од мене пошто си бил идиот и си се начукал додека си ја имал во посед мојата кола :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7314 на: 13 Јануари 2016, 22:22:47 pm »
Абе си возев ја најнормално и застанав да проверам дали ми работат жмигавците. Додека кружев околу колата се спонав паднав во еден вир, тој да ти бил полн со ракија и затоа, не дека ја сакав да пијам, таман работа.

http://mkd-news.com/milioner-obvinet-za-siluvane-padnav-i-penisot-sluchajno-vleze-vo-nea/

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #7315 на: 13 Јануари 2016, 23:08:53 pm »
:D :D :D

"Surprise rape"

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #7316 на: 14 Јануари 2016, 04:48:52 am »
Право ед обар е порничов жити све... Топ е нема промашај

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7317 на: 16 Јануари 2016, 10:02:59 am »
Да да и судијата одма ќе поверува, глупости.

татко ми мој, никогаш не ми ја дал колата да возам сам. секогаш кога ми давал, седел со мене у кола... а за воља на вистината, без возачка и како малолетник имам миљон пати поише извозено сам у кола одошто со него... никогаш не дозна ни он, ни баба ми и дедо ми (за нивната кола) дека им ги “топев“ навечер колите за да се возикаме со друштво... само што приметија и едните и другите, е дека колите им се дигна потрошњата драстично, ама па у тоа време и не им беше проблем горивото на никого, па не се замараа и веројатно заради тоа не поврзаа..

сакам да кажам дека сум ги возел колите без да знаат... и веројатно сум имал среќа што Милиција не ме фатила... се додека баба ми и дедо ми не им кажа еден како ме видел дека возам... тогаш заврши прикаската по тоа прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7390
« Одговори #7318 на: 30 Јануари 2016, 01:00:25 am »
Дечки да си знаете, да не бидете изненадени... доколку имате некоја "скината" казна (ете од последниве година дена да речам, па и повеќе), или пак полицајци ви земале информации и ве пуштиле да си одите, можно е по пошта да ви стигне покана за наплата на глоба. :) До сега има 2-3 такви случаеви на мои познаници, па дури и на мене... така да, да не бидете изненадени. :) 

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7319 на: 30 Јануари 2016, 08:58:13 am »
Полицијата е многу префригана последните 3-4 години. Те сопира, ништо не ти кажува, само чао пријатно. По 9 месеци ти стасува казна дома. Некогаш и двојна казна, дека не си сакал да се потпишеш или не си соработувал. Оди пробај, па објасни му на судијата дека цајканчето со 3 месечен курс ЛАЖЕ.   Најдобро е да се снима полицијата со камера/мобилен, исто како што прават малтретираните граѓани во уса.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need