Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850633 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11370 на: 04 Јануари 2021, 13:15:44 pm »
Vtorata -tretata krivina koga ke pocnis da sleguvas od Pp prema Sk,sedat od desno na edno prosiruvanje(zemjeno na karpa) ne e ni parking.
Isto kaj kafanta CE i podolu kaj stesnuvanjeto od 3 vo 2 lenti...
Dosta sedat i kaj kamenolomot kaj so se prosiruva patot od 2 vo 3 lenti,tuka e tesno i pravo,polna linija i 60kmh ogranicuvanje.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #11371 на: 04 Јануари 2021, 13:24:30 pm »
@dbl.dzo  за таму најгоре зборам да , често седи полиција долу на еден паркинг кога одиш од пп накај ск и одтаму гледаат овде горе ако претекни некој го застануваат долу.
Тука имам заглавено саат ипол, се објаснував со жацото, изглеа имаа попунето квота па ме пуштија, иначе збогом возачко... Доле кај што е искључокот за Беловодица стојат обично со радар, а исто ги имам видено 2-3 пати одма под Че на дугачката кривина, гледаат од доле дали некој ќе се дрзне да пројде од бензинската надоле... и најдоброто место мислам дека им е пред да е две ленти према Прилеп, у нивата збрцани

Dropped pin
Near A1
https://goo.gl/maps/Zh2LjaMz8Wk37hjD8

Е тукааа

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1480
« Одговори #11372 на: 04 Јануари 2021, 13:27:43 pm »
Внимавајте на претицање на полна линија!
Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна.

Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа...
Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај...

Се надевам не потпишал / не си ја платил.
На суд никогаш неможат да докажат, па врз основа на тоа не можат да те казнат.
Јас на суд бев, мојот збор против зборот на жаксито (без докази), ме ослободија целосно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11373 на: 04 Јануари 2021, 14:14:05 pm »
Гледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".

А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...

Слаб муабет.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #11374 на: 04 Јануари 2021, 14:45:15 pm »
Внимавајте на претицање на полна линија!
Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна.

Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа...
Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај...

Се надевам не потпишал / не си ја платил.
На суд никогаш неможат да докажат, па врз основа на тоа не можат да те казнат.
Јас на суд бев, мојот збор против зборот на жаксито (без докази), ме ослободија целосно.

Можам да потврдам за на суд, но само ако не си потпишал е следново.
Не е за сообраќаен прекршок, ама слично.

Пред повеќе години ме пишаа, сум правел ѓубре, сум фрлал семки од сончоглед. За волја на вистината, некој што седел претходно на тоа место/клупа направил лом, ама не бев јас.
Не го потпишав записникот.

Мајка ми е со правосуден положен, но никогаш нема работено адвокат. Сепак, склопи една жалба/приговор. Прво до МВР, па кога стигнавме на суд - им падна цел прекршок. Немаа докази. На суд не им поминува баш тоа „нивен збор“ против наш, не се плашете многу доколку стварно ве немаат сликано/снимано и не сте потпишале.
Зборам стварно за некои прекршоци што си ги вадат од газ и им се засноваат на рекла-казала.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #11375 на: 04 Јануари 2021, 15:13:33 pm »
300 евра било казна...

Со зборови: три стотини евра пресметани во денарска противвредност по среден курс на НБРМ на денот на сторување на прекршокот.

Ќе ти честитаат и Нова Година и Божиќ, ќе ги отплаќаш до Велигден....море Илинден. ;D

Да, затоа што проаѓаш преку полна линија. И возачка ќе ти земат. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11376 на: 04 Јануари 2021, 16:11:13 pm »
Таму кај Сити мол е прегледно по еден километар во двата правци.
Чудо големо ако свртам лево кон Илинденска.

Што не се скријат позади некои од семафориве кај мене во Ченто па да се изнајазнуваат Голф четворки и по некоја Алтеа со 100% црни предни стакла кои actually загрозуваат сообраќај со прелетување на црвено секојдневно...плус за стакла кои нема шанси да им поминат на атест.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #11377 на: 04 Јануари 2021, 16:37:40 pm »
Таму кај Сити мол е прегледно по еден километар во двата правци.
Чудо големо ако свртам лево кон Илинденска.

Што не се скријат позади некои од семафориве кај мене во Ченто па да се изнајазнуваат Голф четворки и по некоја Алтеа со 100% црни предни стакла кои actually загрозуваат сообраќај со прелетување на црвено секојдневно...плус за стакла кои нема шанси да им поминат на атест.

Ја гледа темава тој со алтеата со затемнети стакла:

Ааабе па што малце на црвено ако поминувам, гледам лево десно да не има некој... што ако сум ги затемнил стаклата нека идат арачиново без регистрации и возачки возат....

Колега правдаш полукружно преку две полни и после не ја бивало државата.

П. С. Без лутиш чисто од страна како изгледа ;D
П. П. С. Немам алтеа со затемнети стакла  ;D ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11378 на: 04 Јануари 2021, 16:44:19 pm »
Не колега.
Нека се кријат и кај Сити мол, не ми смета.

Ама кај мене, секојдневно се прават далеку "помангупски" а и поопасни прекршоци, а патрола последно имам видено кога Ристо Пенов беше градоначалник на градов.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #11379 на: 04 Јануари 2021, 16:54:53 pm »
Kaj CityM e pregledno i realno nema nekoja opasnost. Ne sum siguren dali ima znak za zabraneto vrtenje. Ako nema znak, a mislam deka nema otkako ke svrtis gledas sto si napravil i mn luge od neznaenje vrtat. Aj sega da se ubijat site tie i na vecna robija so crouching tiger, hidden dragon metodi od "organot", a od druga strana realni problemi se ignoriraat.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #11380 на: 04 Јануари 2021, 16:58:02 pm »
Јас само ти објаснив хипотетички како би размислил тој со алтеата ако те види тебе преку 2 полни линии кои според тебе не е преголем прекршок ако се има прегледност.

Чисто колку за споредба.

Сообраќајката што се случи кај млечен во која загина мотрџијата се случи на поминување преку 2 полни на место каде што има и прегледност многу подолга од 1км во двата правци па ете...
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #11381 на: 04 Јануари 2021, 17:14:59 pm »
Kaj CityM e pregledno i realno nema nekoja opasnost. Ne sum siguren dali ima znak za zabraneto vrtenje. Ako nema znak, a mislam deka nema otkako ke svrtis gledas sto si napravil i mn luge od neznaenje vrtat. Aj sega da se ubijat site tie i na vecna robija so crouching tiger, hidden dragon metodi od "organot", a od druga strana realni problemi se ignoriraat.
Имаше знак, одамна не сум влегол/излегол од таа страна поради тој знак/знаци.

И да нема знак, полна линија не се сече, не па две полни.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10961
  • 430i
« Одговори #11382 на: 04 Јануари 2021, 17:15:47 pm »
Баравте да се казнува и дека 6 месеци немало милиција никаде, читаа дечките и тргнаа да делуваат.
И сега ви сметаат и радари и полни линии итн.
Лесно е, ќе се жалиме повеќе и ќе престанат да казнуваат.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6151
« Одговори #11383 на: 04 Јануари 2021, 17:33:08 pm »
Гледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".

А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...

Слаб муабет.

Зошто слаб муабет?

Дека ако се придржаваш на правилата и знаците на патот, никој ништо не ти може? Какви се такви се, тоа е тема за друг муабет. Дека треба да се почитуваат, треба. Точка.

Дека кога ќе бленда некој од таа страна за полиција, намалуваш, па ги минеш полицајците, и после пак на гаста? Сега им текна финта за таквите, одма "јас не играм"? Не е убаво така, другари.

Слаб муабет, зошто дисциплината и возачката култура се нула?

Ако е за  од тие причини слаб, ОК.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #11384 на: 04 Јануари 2021, 17:59:49 pm »
Па на некој да му текнеше да ги замени знаците,тој од 80 се вади и се става 100/120 и завршена работа,прав си пред џаците.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk