Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1718706 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #735 на: 01 Јуни 2012, 14:35:08 pm »
Што тоа 1000че? Куни? ;D ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #736 на: 01 Јуни 2012, 14:50:15 pm »
Куни може, ама пута 7-8 :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #737 на: 01 Јуни 2012, 18:42:47 pm »
Јас сум бил исто толку пати таму, и кај пријатели, и во хотел, и во изнајмен стан. Последново е најдобра варијанта, и тврдам дека во многу поинакво светло ќе го доживееш Париз него ли во хотел. Инаку и јас за шетање одев. А ред на Ајфелова не се чека доколку си резервираш и купиш карта со точна саатница за качување преку нет, само за симнување ако те фати гужва на лифтот, а фаќа  ;D
Ја качив и симнав пешки ;) Отидов адхок, без претстава за редот, а истиот ден имав лет за назад од Шарл Де Гол, и сакав да видам доста работи. Мојата проценка беше дека ако не сакам цел ден да го изгубам во ред за Ајфелова кула, ќе мора пеш да ја качам. И воопшто не зажалив! До претпоследно ниво. На последно само со лифт се оди. Искрена препорака, ако се чувстувате спремни - пеш да ја качите :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #738 на: 01 Јуни 2012, 19:05:21 pm »
Кушадаси цени за храна и пиење како се движат? Пошто уплативме со невестата за таму па да се информирам што како ме очекуе. ;D
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #739 на: 02 Јуни 2012, 01:46:36 am »
Кушадаси цени за храна и пиење како се движат? Пошто уплативме со невестата за таму па да се информирам што како ме очекуе. ;D

сок или алкохол?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #740 на: 02 Јуни 2012, 22:26:23 pm »

Си требал у бодрум или мармарис да уплатиш мене ми се гледаше дека е поефтино у мармарис него кушадаси а 10 пати болји..
Иначе во кушадаси бев пред 2години а марамрис пред 3.
Кушадаси не го препорачувам како дестинација премногу е гунгула

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #741 на: 02 Јуни 2012, 22:29:39 pm »
 Јас Бодрум не го препорачувам. Многу ќумур си поминав...

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #742 на: 03 Јуни 2012, 15:44:18 pm »

сок или алкохол?

И двете.

Си требал у бодрум или мармарис да уплатиш мене ми се гледаше дека е поефтино у мармарис него кушадаси а 10 пати болји..
Иначе во кушадаси бев пред 2години а марамрис пред 3.
Кушадаси не го препорачувам како дестинација премногу е гунгула

Искрено идам во Кушадаси само заради Aqua Parkot за ништо друго. :P

Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #743 на: 04 Јуни 2012, 12:18:26 pm »
Идеата кошта минимум 1000че од човек за 7 дена :)

Мене ме чинеше 1.300 ЕУР за двајца (7 ноќи, 8 дена) со пат, јадење, пиење, шетање, посета на Ремс (најпознатите шампањ визби, со дегустација), само треба убаво да истражиш цени за сите ставки, бидејќи имаш големи разлики. Зборам и за пат, и за сместување, и за влезници за музеи, и за воз, и за се`  :)
За трансфер од аеродром до стан/хотел и назад користев http://www.shuttle-inter.com/, најдобри цени, приватен трансфер, а малку поскапо него ли да се зезаш со воз, па со метро, па пешки, па м`кни куфери по скали и ескалатори...
Многу пари и време се заштедува, само треба добро да испланираш, истражиш и пазариш  ;D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #744 на: 04 Јуни 2012, 12:20:49 pm »
Идеата кошта минимум 1000че од човек за 7 дена :)

Мене ме чинеше 1.300 ЕУР за двајца со пат, јадење, пиење, шетање, посета на Ремс (најпознатите шампањ визби, со дегустација), само треба убаво да истражиш цени за сите ставки, бидејќи имаш големи разлики. Зборам и за пат, и за сместување, и за влезници за музеи, и за воз, и за се`  :)
Ако сте четворица, за трансфер од аеродром до стан/хотел и назад користев http://www.shuttle-inter.com/.
Многу пари и време се заштедува, само треба добро да испланираш, истражиш и пазариш  ;D

Nie ideme so kola cetvorica.
Budzetot e odreden na 2000 evra za site komplet, pa sega kolku ke se nadmine nad toa ke vidime koga ke se vratime.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • ? ? ?
« Одговори #745 на: 04 Јуни 2012, 12:27:13 pm »
Не знам какви ви се побарувањата за сместување, но најевтино сместување мислам дека е во www.hotelformule1.com, обично се трокреветни соби само со мијалник, туш и ВЦ заедничко на неколку соби, цени 35-55 евра (за тројца) зависно од период и локација. Маана им е што се на полоши локации, но затоа обично имаат бесплатен паркинг.
Инаку буџетот ви е амбициозен за четворица со кола, само гориво и патарини/вињети ќе ви биде ~400 ЕУР (со дизел).

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #746 на: 04 Јуни 2012, 12:37:38 pm »
Само авион бре бате.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • ? ? ?
« Одговори #747 на: 04 Јуни 2012, 12:40:21 pm »
Само авион бре бате.

Ако плаќаш редовни цени за авион, поефтино е со кола, ако начекаш промотивни цени (100 евра на пример  ;D), тогаш многу поисплатливо и побрзо е со авион.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #748 на: 04 Јуни 2012, 12:51:08 pm »
Јас годинава се мислам дали Црна гора дали Грција, најверојатно сами со девојка ми ке идеме со кола па ке видиме што ке искочи нешто у комбинација е параилија,сутоморе па здравје има време :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #749 на: 04 Јуни 2012, 13:05:13 pm »
Немој да те змија уједе у Сутоморе да одиш. Или барај нешто долу блиску до Ада Бојана (Улцињ) поради плажата, или горе накај Будва (Котор)... Друго ти е се` шљам!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.