Автор Тема: GPS uredi, mapi itn.  (Прочитано 200747 пати)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг: GPS uredi, mapi itn.
« Одговори #330 на: 03 Јули 2012, 16:58:56 pm »
Новите мапи за андроид iGO navteq 2012.Q1 навали народе https://www.dropbox.com/s/9tpdeuabgdjl582/NAVTEQ.2012.Q1.Europe.Maps.torrent

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #331 на: 08 Јули 2012, 15:18:05 pm »
Само што си го снимив Navigon 2012 ver. 2.2 за iOS.

Одлично програмче 50 мега е цело. Одма па те прашува кои мапи ги сакаш да ти ги спушти. Спуштени за Грција и Мк.
За Мк се одлични, скоро сите улици ги има низ Скопје и Битола (за нив ги знам улиците) и многу битна работа што има скоро се од POI. И кај нас и за во Грција.
Целата апликацаја на 3Gs работи ОДЛИЧНО! Многу брзо, многу убаво се движи. Доста сум изненаден, а во едно и спремен за на Море. :) :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #332 на: 20 Јули 2012, 02:22:17 am »
jas imam navigon so mapi koi bea beda za mkd a dobri za evropa 40zemji, go odnesov na instaliranje i mi stavija nekoj drug os so mapi od dekemvri 2010, ima se dosega sto sum pobaral, ne znam dali ako simnam update napraam na nesto od navigon original bi usral ova sto imama momentalno taka da ne pipam ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #333 на: 20 Јули 2012, 15:42:52 pm »
НавиЃон. Сега го инсталирав, беден мап менаџмент, деинсталирав (пошто не сакаше баш со мапиве нешто) поново инсталирав, мап менаџментот пак јаде го*на. (нема ни една мапа map manager). Новата верзија. 2.2. Уште еден минус за ајслон. ај попладне ќе видам дали ќе го опраам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #334 на: 22 Јули 2012, 21:27:22 pm »
gps - ov ima rok na traenje na koristenje na mapive?
neke da se povrze na gps i vika deka mapite se zastareni?!?

edit :
sredeno samo reset trbalo posto cela godina ne e pusten  :)
« Последно менување: 22 Јули 2012, 21:46:27 pm NUME »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #335 на: 22 Јули 2012, 23:04:18 pm »
Среден навиЃонот, сега треба да се тестира малку..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17454
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #336 на: 26 Јули 2012, 11:56:07 am »
Дали можам самостојно да инсталирам систем за навигација во aftermarket JVC KW-NX7000 уред?
Моментално има TeleAtlas навигација која ем не чини, ем нема мапи. Дали може да се инсталира Гармин, Том-Том или нешто друго, нормално хакирани ќе бидат?
Ајде експерти, ако најдете туторијал ви се молам што поскоро постирајте, да простудирам пред да ми стигнат гостите за да им го наместам :)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #337 на: 26 Јули 2012, 13:13:39 pm »
мислам дека на  ке најдеш на http://forum.gsm.mk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #338 на: 26 Јули 2012, 13:21:58 pm »
Дали можам самостојно да инсталирам систем за навигација во aftermarket JVC KW-NX7000 уред?
Моментално има TeleAtlas навигација која ем не чини, ем нема мапи. Дали може да се инсталира Гармин, Том-Том или нешто друго, нормално хакирани ќе бидат?
Ајде експерти, ако најдете туторијал ви се молам што поскоро постирајте, да простудирам пред да ми стигнат гостите за да им го наместам :)

Немој на гостите да им го закачаш, има многу убави чупиња по Гостивар што може да ги допреш ...

Бек он топик, види дали JVC-то има некое мини усб приклучоче од позади, би требало да најдеш некој програм на интернет кој ке ти дозволи работа врз него via PC ...

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17454
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #339 на: 26 Јули 2012, 13:23:42 pm »
Сеа ќе пишам една културна тема на gsm.mk форумот, ќе видиме дали некој ќе најде решение.

Гостите ми се фамилија Томи, само на џипчето би го закачил :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
« Одговори #340 на: 27 Јули 2012, 19:52:01 pm »
Денес ГоПилотот успешно ме управуваше низ Ск. само пофални зборови како за визуелната така и за гласовната контрола.Да го немав во никој случај немаше да се снајдам,прв пат возам низ Ск и  тоа сам,а и не сум мал ни можност да го запознаам,се на се 10 пати дали сум бил,последен пат пред 10 год. благовремено ме известуваше каде треба да вртам за да се престројам,на неколку пати ме предупреди за брзината од 60км/ч.Се на се само пофални зборови.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #341 на: 27 Јули 2012, 20:15:32 pm »
Си дошол во Скопје и ОП минус... зошто не се најави дека ке дојдеш..

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
« Одговори #342 на: 27 Јули 2012, 20:53:42 pm »
На брзање беше во 15 часот ми јавија да одам,одма тргнав,бев до петровец до сервисот за ивеко,еден резервоар земав,па до центар да го однесам и назад одма за Кавадарци на брзање бев ептен.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #343 на: 28 Јули 2012, 00:17:41 am »
На брзање беше во 15 часот ми јавија да одам,одма тргнав,бев до петровец до сервисот за ивеко,еден резервоар земав,па до центар да го однесам и назад одма за Кавадарци на брзање бев ептен.
Јас сум 2-3 километри од сервисот на ивеко...  Си можел да се најавиш....
НЕОПРАВДАН имаш овој пат.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #344 на: 28 Јули 2012, 09:26:40 am »
Само што си го снимив Navigon 2012 ver. 2.2 за iOS.

Одлично програмче 50 мега е цело. Одма па те прашува кои мапи ги сакаш да ти ги спушти. Спуштени за Грција и Мк.
За Мк се одлични, скоро сите улици ги има низ Скопје и Битола (за нив ги знам улиците) и многу битна работа што има скоро се од POI. И кај нас и за во Грција.
Целата апликацаја на 3Gs работи ОДЛИЧНО! Многу брзо, многу убаво се движи. Доста сум изненаден, а во едно и спремен за на Море. :) :)

Искуството со Навигон е одлично. Патување до Море и назад без никакви проблеми. За споредба, имав со мене и Гармин GPS уред, тој правеше огромни грешки и сакав да го фрлам по пат. Среќа тука беше ајфончето и се одеше одлично.
Уште една препорака за Навигон и најнови мапи.