Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323843 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #705 на: 01 Октомври 2014, 19:53:18 pm »
Не би требало, а не си можел да воспоставиш повик пошто роамингот не ти бил уклучен..
New blood of old school

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #706 на: 01 Октомври 2014, 19:56:09 pm »
+3897******* Во тој формат ли ти беше бројот?

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #707 на: 01 Октомври 2014, 20:03:12 pm »
Mi stigna poraka deka za 9.9 den mozam da zboram kon MK so *123*+389 ......
probuvav vaka ne sakase pa pak probav direktno da vrtam pak ne sakase.
Neznam (glupo mi e da pomislam) da me zezase nesto zasto mn guzva imase vo pivarnicite
ona ko tuka koga idam da utakmici da nema mreza ? :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #708 на: 01 Октомври 2014, 20:07:05 pm »
А се јави на оператор пред да идеш, активираше роаминг? Ама и да си активирал овие од Вип некогаш треба два три пати да им се јавиш па да можеш да воспоставиш врска. Ако си активирал, таму се приклучи на мрежа која е златен партнер со Вип или на друга некоја?

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
« Одговори #709 на: 01 Октомври 2014, 20:11:06 pm »
Ne ne nisto ne sum aktiviral,a drugarot so mene sto bese mozese da zbori kon MK ama t-mobile imase broj

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #710 на: 01 Октомври 2014, 20:14:36 pm »
Епа затоа не си можел да се јавиш, вип е ова, мора да се јавиш на оператор да ти средат таму да активираат и ќе си прашаш кој е златен партнер во Германија и се уклучуваш на таа мрежа.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #711 на: 01 Октомври 2014, 20:19:11 pm »
Папапа, да не треба дозвола од министерство да побарам за да вртам од странство дома?! ;D ;D Комедиии :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #712 на: 02 Октомври 2014, 00:00:24 am »
Ne ti treba roaming jas sum vo istanbul i mi stigna poraka deka imam 3000 den roaming a ne sum zboruval nikaden........Sumjam deka mapite t.e navigacijata si ima povleceno pa sega smetkata ce mi bidi dosta interesna  ::)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #713 на: 02 Октомври 2014, 01:07:44 am »
^На колешка на мајка ми исто и се има десено. И стигнала сметка за во роаминг преку 5000 ден. Се испостави дека и бил уклучен интернетот.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
« Одговори #714 на: 02 Октомври 2014, 07:53:42 am »
Internet ne ukluciv,a koristev navigacija od tel, znaci i jas da se spremam za smetkata sto ke stigne ?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #715 на: 02 Октомври 2014, 08:55:32 am »
Ако не си користел интернет не треба да се секираш.
Не знам која навигација и какви мапи, се надевам дека не си користел Гугл Мапс :(

Барем денес има навигации со мапи да сисимнеш на телефон и да не се секираш.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1554
« Одговори #716 на: 02 Октомври 2014, 09:00:21 am »
Ne ti treba roaming jas sum vo istanbul i mi stigna poraka deka imam 3000 den roaming a ne sum zboruval nikaden........Sumjam deka mapite t.e navigacijata si ima povleceno pa sega smetkata ce mi bidi dosta interesna  ::)
Moli se da ostane 3,000 den. Na vrakjanje  ako go koristis pak moze da se iskaci i na 5 cifren broj .

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1554
« Одговори #717 на: 02 Октомври 2014, 09:03:35 am »
Interesna slucka :
Eden drugar bese vo Grcija, toj si go iskl. internetot od telefon. Tamu si koristel WIFI i mu stignalo isto takva poraka imate koristeno int. vo roaming i smetkata vi e 3500 den. Koga se vrati bese vo One i prasal sto e rabotata , a vrabotenata tamu go prasala dali koristel int. Toj i kazal deka koristel samo WIFI i taa najozbilno mu kazala deka i toa se naplaka  ??? ???

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #718 на: 02 Октомври 2014, 09:14:25 am »
Требало да ја отера у неколку милиони п**ки материни, па нека и’ текне пак да тресе такви глупости.

Ако му биле пуштени мобилен интернет и Ви-Фи, ако во некој момент паднала Ви-Фи мрежата, па телефонот се пребацил да го користи мобилниот интернет, онда океј, можно е. Ама дека Ви-Фи самото по себе се наплаќа, за тоа шамари се делат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #719 на: 02 Октомври 2014, 09:22:05 am »
Значи кога ќе прочитам вакви муабети, ми иде да ви забранам мобилни телефони ....

Па добро бе, како можете да верувате на вакви ГЛУПОСТИ. Така било тоа, отишол во странство, немал интернет вклучено и оп сметка. Полесно ќе затрудните некоја баба на 70 години отколку тоа да се случи.

Андроидот/WP8 си имаат посебни заштити за ова.

1. Имате лог на мобилниот за тоа колку и во кои денови сте трошеле интернет, посебно за ВиФи посебно за мобилен
2. Мора да вклучите посебна опција за тоа да имате мобилен интернет во РОАМИНГ.
3. Имате детална листа за тоа кој ден, колку време и колку МБ сте потрошиле на интернет (бар за ОНЕ сум сигурен)

Некогаш озбилно се прашувам дали до толку ни испариле сивите келии, муабетиве ми се ко
 - Абе, дечко ми ми сврши во уста, се плашам да не затруднам.
 - (Другарка и) Леле стварно ....

И од вакви глупачи после не можеме ние машките да добиеме „поштовање“ од женските.