Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 386807 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #1770 на: 12 Декември 2018, 14:33:50 pm »
VW Has Sold Thousands Of Cars That Should Have Been Scrapped

https://www.carthrottle.com/post/vw-has-sold-thousands-of-cars-that-should-have-been-scrapped/?fbclid=IwAR1MObjeYg47CODZX_tO8uplWySQvCpzF4Ct9G6F1DKNJHMlb0RODYWDa0Y

What else is new?

Пред некој ден слушнав на радио за ова... Шта речи, коју поруку послати...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1771 на: 12 Декември 2018, 14:45:43 pm »
Се покајаа луѓето, што сакаш повеќе...

"Volkswagen says it's not aware of any crashes, injuries, or deaths related to the test cars, and it "deeply regrets" the deceit."

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #1772 на: 12 Декември 2018, 21:33:35 pm »
:*

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #1773 на: 13 Декември 2018, 07:42:08 am »
VW Has Sold Thousands Of Cars That Should Have Been Scrapped

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1774 на: 19 Декември 2018, 09:05:01 am »
Baden-Württemberg will VW verklagen

https://www.wiwo.de/unternehmen/auto/dieselskandal-baden-wuerttemberg-will-vw-verklagen/23768296.html

У слободен превод, сојузната држава Baden-Württemberg сака да го тужи VW. Има слична најава и од NRW.

Се надевам дека ќе улетаат тужби и од другите авто-производители, поради тоа што целиот напор, знаење и средства што ги имаат вложено во производство на што почисти дизел мотори, практично падна во вода поради срањата на VAG.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #1775 на: 19 Декември 2018, 09:13:47 am »
Толку си наивен веле? Тужби од други авто-производители? Од Опел и Мерцедес можеби тужби? :)

https://www.ft.com/content/15c165ae-d08c-11e8-a9f2-7574db66bcd5

https://phys.org/news/2018-10-german-prosecutors-raid-opel-diesel.html

Цитат
On a statement Monday, ministry officials said they would soon issue an official recall for the models—the Cascada, Insignia and Zafira—which it discovered were fitted with a defeat device.

Opel had managed to "constantly delay the recall hearing with technical arguments," they added.

The ministry further said that Opel had been slow to carry out software updates it ordered to fix four defeat devices found in older vehicles at the end of 2015.

Него што се деси со скандалот со продажба на тест-возила?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1776 на: 19 Декември 2018, 09:24:55 am »
Ти толку си наивен или понекогаш само од необјасниви причини, инает? Само Опел и Мерцедес се други авто-производители?

Чинам постојат и производители надвор од Германија нели?
« Последно менување: 19 Декември 2018, 09:34:49 am velestrumf »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1777 на: 19 Декември 2018, 09:40:30 am »
Цитат
Beginning with the VW scandal, vehicles built by a wide range of car makers were found to emit higher levels of pollution under real world driving conditions. Independent tests carried out by the German car club ADAC proved that, under normal driving conditions, diesel vehicles including the Volvo S60, Renault's Espace Energy and the Jeep Renegade, exceeded legal European emission limits for nitrogen oxide (NOx) by more than 10 times.[1] ICCT and ADAC showed the biggest deviations from Volvo, Renault, Jeep, Hyundai, Citroën and Fiat.

Од листава сега најново го имаме Опел во 2018. Сите знаеле меѓу себе и сите си ќутеле.

Таман работа веле, сите се фатени во тесно со тоа што ВАГ излезе дека највеќе правел дубари, дури и надвор од Европа, па затоа уствари и излезе скандалов. Така да сите европски производители (пошто сега имаш опел-пса едно исто, бмв, мерцедес) е докажано дека имаат defeat device во некои од нивните автомобили незнам од кого би очекувал тужба? Единствено немам прочитано за Форд, ама може да сум грешка?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1778 на: 19 Декември 2018, 09:47:06 am »
И тоа шо викаш... Мислев ко демек Рено/Нисан ама ете и тие биле ашљаци.

Не знам Јапанците како стојат на тоа поле, ама мислам дека у последниве години, осим Мазда, другиве некако не ни пробуваат даље да тераат со дизели.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1779 на: 19 Декември 2018, 09:48:40 am »

Ништо.
Они се извинија,а тебе ти останува по три Аве Марии да испееш пред и после секое патување.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #1780 на: 19 Декември 2018, 09:54:35 am »

Ништо.
Они се извинија,а тебе ти останува по три Аве Марии да испееш пред и после секое патување.

И пред да ја купиш да го замолиш продавачот, дали може да ја однесеш колата МАЈСТОР ДА ЈА ВИДИ!

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1781 на: 19 Декември 2018, 09:59:00 am »
Kaj Богдановски.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7073
« Одговори #1782 на: 19 Декември 2018, 21:16:38 pm »
Kaj Богдановски.
Заебавајте се вие, ама Богдановски јас го договорив гипс картон дома да ми работи, си ја знае работата човекот.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1783 на: 11 Јануари 2019, 12:32:45 pm »
Не видела снег и сол во Литванија? Дилерот типична гнаса...шо, ти рѓосуе?...кој те врти...многу слично како случајот со корсата на колешка ми, донеси ја ќе ти ја префарбаме (кај богдановски) гага китче ќе си лапаш. Гарант оштетена при транспорт или во склад па ја шприцнале малце, мн ми е тешко да поверувам дека Phaeton ќе рѓоса воопшто а не па по толку кратко време.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #1784 на: 11 Јануари 2019, 15:04:29 pm »
Старо видео... Ме чуди како едно поло си е арно и по 15 години, а оваа со маки како 101.