Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414442 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Можеби ја избегнувам гужвата кога се најнервозни, ама во последно рандом време, скоро и да не сум слушнал некој да легне на свирка.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Колешкава гостивар со 160+ ја сликнал, а 2 коли пред нејзе иделе и она по нив, а на патарина само нејзе ја застанале 400 европски на лице место ако платиш 200 че или до 7 дена и сега возачката на колку ке летне којзне. Таму ако не се лажам 80 е на знак
12 месеци минимум ако има многу среќа. За такво пречекорување да не и залепат и кривично.
А барем јасно ли и е каков кретен е? Ај казната ке помине ќе се заборави, туку дали е свесна каков кретен е?

Де бе де, аман. Цела држава ја однесоа ја украдоа, луѓе убиваат на улица никој ништо не смее да писне.. е сеа ај женава ќе ја сотреме што возела 160 каде што секој втор вози така. Многу клет гаден народ сме, пу јазк.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Колешкава гостивар со 160+ ја сликнал, а 2 коли пред нејзе иделе и она по нив, а на патарина само нејзе ја застанале 400 европски на лице место ако платиш 200 че или до 7 дена и сега возачката на колку ке летне којзне. Таму ако не се лажам 80 е на знак
12 месеци минимум ако има многу среќа. За такво пречекорување да не и залепат и кривично.
А барем јасно ли и е каков кретен е? Ај казната ке помине ќе се заборави, туку дали е свесна каков кретен е?

Де бе де, аман. Цела држава ја однесоа ја украдоа, луѓе убиваат на улица никој ништо не смее да писне.. е сеа ај женава ќе ја сотреме што возела 160 каде што секој втор вози така. Многу клет гаден народ сме, пу јазк.
Па дај тогаш да прогласиме тотална анархија, тие што крадат и што убиваат нека продолжат и нека бидат оправдување за сите други да го прават истото. Стварно проклет народ без грам осет и оптествена одговорност, дебилни во мозоците.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Јас би вовел Миле систем за такви случки.

Кодно име, „Тишлојфер ангемангеданге“, постапката ни е јасна на сите, таа со палењето и ебењето.

П.С. Понекогаш ќе може и да се скокне палењето, може некоја ќе сака да го повтори делото.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Vo vrska so muabeti od pred strana dve nanazad okolu patuvanje.

Patot Skopje- Minhen jebeni 22 sata.
Do Beograd standard nesto sitno nad 4 sata so se granica.

Izlez Beograd do posle Budimpesta nad fucking 8 sata.

Prva saobracajka pred Subotica, vrtenje niz gradot pa pak na avtopatot oko 3-40 min, ok nisto strasno.
Horgos relativno ok, 2-2.5 sati cekanje i se pomina.
Do Budimpesta dve saobracajki po sat i kusur u kolona pojdi stani, mostot u/oko gradot uste ne renoviran racunam otprilika preku dva sata pojdi stani plus turcin pod kamion, na seta guzva kapak.
Posle pesta pak saobracajka i pak pojdi stani sat i kusur.

Madjarska- Austrija guzva, Austrijanci za nivni tablici koli komplet dokumenti baraa (poradi korona), nie so dojc tablici samo pominavme ama pak preku sat vreme cekanje. Veke se stemni jbg, pocna dozd da padja a i poradi kup bliceri niz Austrija poleka.

Austrija-Germanija  tesno grlo na vlezot,neli. Sat vreme i tamo i koga veke vlegovme resi da se isturi od vrnenje, pak 100-120 ne mozes pobrzo i da sakas.

Pravevme dve ili tri pauzi za kafe, mocanje, gorivo i edna podolga u Madjarska zastanavme na gulas.

Znaci od Sk pojdovme u 05.30, kaj brati mi u Minhen sabajle u 03.00.
Patot sto u normalni uslovi (von sezona) se pominuva za 13-15 sata.

Vcera fino lepo u avion i doma odmoren.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Последново ти било најпаметно :)

Многу се 22 саати без спиење, нема лезет у патот.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Pa sekako so avion najlesno, ama nekad mora i so kola. Nesto ke se donese nesto odnese itn.
Inaku koga ziveese bratov po na zapad prespivase vo madjarska, sega obicno na doadjanje si prespiva vo novi sad ako ima guzvi.
Za 40ina evra a bile ne bile a odmoren si vozi.

Ovoj pat dvajca vozevme ama dzabe, uslovite bea kakvi sto bea.
Se mislevme da zastaneme vo novi sad ama pa togas ke zaglavevme tamo dva tri dena :) , prijateli kafani  :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Јас со задоволство би заглавил и цела недела :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Јас обично кога одам за Виена имам таму само еден ден работа, а ме нема цела недела, јбг Белград е успат...

Отсутен AUUU

• Легенда
„На 4 септември, на магистралниот пат Кичево-Гостивар, осомничениот како учесник во сообраќајот на јавните патишта не се придржувал кон прописите и го загрозил јавниот сообраќај. Движејќи се со патничко моторно возило „мерцедес“ со кичевски регистарски ознаки, тој на критичното место не ја прилагодил брзината на движење според состојбите и условите на патот и на видно обележана полна надолжна линија започнал престигнување на возилото пред него – автомобил „БМВ“ со тетовски регистарски ознаки. Во истиот момент, во обратна насока кон Кичево се движел автомобил „санг јонг“ со гостиварски ознаки, на кое осомничениот му го попречил патот, па директно удрил со предниот десен дел од „мерцедесот“ во предниот десен дел од автомобилот „санг јонг“. Удреното возило со левиот страничен дел, пак, удрило и во автомобилот „БМВ“ кој бил претекнуван. Во несреќата, животот го загубил сопатник во автомобилот „санг јонг“, четири лица се здобиле со тешки телесни повреди, а тројца, меѓу кои и осомничениот, се здобиле со телесни повреди“

https://centar.mk/blog/2021/09/07/javnoto-obvinitelstvo-odredi-pritvor-za-vozachot-na-mertsedesot-koj-e-osomnichen-za-predizvikuvane-na-tragichnata-nesreka-na-patot-kichevo-gostivar-vo-koja-zagina-1-litse-a-poveke-bea-povredeni/

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Кој  малер е овај Кичеец (глуп прекар), ајде барем ќе оди на веќе познато место  :) Па и судар Мерцедес Г вагон со Сангсонг јанг кинезарија, шанса за преживување минимална.

Отсутен AUUU

• Легенда
Не може да го вратат у затвор кога има потврда дека поради лекување е искочен од затвор.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
SsangYong се корејски BTW, Она што го најдов на нет е дека имаат по некоја ѕвезда на краш тестови, не е дека не. Musso e базиран на Rexton платформа, би требало да имаат не така лоши рејтинзи по краш тестови. https://www.youtube.com/watch?v=aqG_J3v-klw

Претпоставувам дека настраданиот е некој од „неврзаните“. Повеќе би типувал на тоа.  Сепак, како и да е, според сликите и од ГеВагенот и од Musso-то, страшна била енергијата при сударот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Na tolku tahikardii, moze mu se slosilo ili 3 infarkti dobil pri vozenje, se onesvestil pa preminal polna lenta :(

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Na tolku tahikardii, moze mu se slosilo ili 3 infarkti dobil pri vozenje, se onesvestil pa preminal polna lenta :(

Немој да мислиш дека нема да испадне тоа :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA