Автор Тема: Каква е состојбата на македонските (лоши) патишта?  (Прочитано 610982 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
...

Повеќе е.

Бајаково - Загреб е 128 куни или скоро 18 евра. Ако одиш за Словенија преку Брегана, уште едно евро.
Ако одиш од Загреб према Мацаљ-Птуј за Словенија е плус 8 евра.
Ако одиш преку Вараждин за Словенија плус 5 евра.
Ако одиш преку Ријека - Илирска Бистрица плус 8 евра.

Возење низ Хрватска по автопат е еден од поскапите спортови на Балканот.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
На гугл мапс ја има трасата за автопатот Кичево-Охрид.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
На гугл мапс ја има трасата за автопатот Кичево-Охрид.
... Кој ќе биде завршен по 10 години.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Досега три години се гради, трасата е пробиена, столбовите на 22 мостови (што е прилично многу мостови) се поставени, тунелите повеке од пола се пробиени (земјиштето е меко, не е карпесто и затоа иде споро пробивањето, мора да се пробива малку по малку со веднаш бетонирање).
Очекувам 2020 година да биде готов што и е не е така лошо за автопат долг 56 км кој поминува низ планински предел.
Па 7 години се градеше од Демир Капија до Смоквица 25 км, не па за 56 км да правиме муабет.

Отсутен brm brm

• Редовен
До 2020 е малку пре-оптимистички, ама ајде да се надеваме :)
Иначе ДК-Смоквица уште не е готов.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Наводно ќе бил за летово, шо мене ми е за неверување.

едит:

Да ве израдувам. Времето добиено на автопат се губи со патарините.

„Од Демир Капија до Смоквица ќе има дури три патарини“

http://plusinfo.mk/vest/114426/na-novite-patishta-kje-ima-i-shest-novi-rampi-za-naplata
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Цитат
На автопатската делница Демир Капија - Смоквица, која треба да биде пуштена во употреба до крајот на месецов, е предвидено да бидат поставени дури три патарини. На автопатот Миладиновци - Штип, кој исто така треба да биде завршен годинава, е предвидено да бидат поставени две наплатни станици, додека за автопатот Кичево - Охрид, кој според најавите се очекува да биде завршен на почетокот на следната година, е предвидена една патарина.

Сега, по патиштата низ Македонија има поставено 10 патарини.

16 патарини, и уште една или две Плетвар/Росоман кога ќе се направи.

За грција повеќе ќе се исплаќа од Скопје преку Бугарија да се оди, а ние од Битола нема што да бараме на север.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Ako napravat navistina tolku patarini, ke si odime preku Bitola I Voden. Nekoja minuta mozebi podolgo e patuvanjeto, a mozebi I isto so ogled deka nema zastanuvanja za patarini.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Виз ер иаме сеа шо се секирате
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен brm brm

• Редовен
Не ми се верува дека ќе има толку патарини баш на таа делница, нема дека да ги стават, може да има најмногу 1 повеќе на почетокот и толку. Ама ајде де, прво скок после оп. Тек нека се завршат... Ич не им верувам со крајните рокови шо ги стават.
Еве го експресниот пат Штип Велес, уште не е 100% готов а не па автопатите да ги завршат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5208
Кичево-Охрид почеток на другата ХАХАХАХА добар виц... Тунелите се некаде до пола пробиени, дел од етажите почнаа да паѓаат како и некои од стубовите за мостовите почнаа да се движат па почнаа да им смислуваат солуции. И ко за крај поради сите додатни работи односно лошиот проект патот ќе чини повеќе парички

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Велес - Штип го завршија конечно или уште има неасфалтирани делови и се вози по стариот пат?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Има мало делче неасфалтирано, и имаш денивелација на еден од мостовите со асфалт, ако имаш ниски гуми и големи бандаши, запази.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
И внимавај навечер, обележувањата се КА-ТА-СТРО-ФА!!! Завчера вечер се враќав ноќно време, баш тие делчиња без асфалт се јак ризик.
Да беше некоја фиљан земја, ќе блештеа знаци на 500 метри од критичните места. Тука на осет... Ако имаш среќа..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
Пред саат време го поминав тој пат само на  едно место видов не асвалтирано после мондо кесарата во правевц накај велес,него пазете очи отворете на тој пат уште од сега бајаги брзо се вози
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)