Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 108322 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6671
  • Бенве сие бенве
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #315 на: 31 Октомври 2019, 19:46:52 pm »
Кој е тој сервис под кале бил ми го пофалија како добар, сакам да ја проверам 30к км има од последната проверка.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #316 на: 31 Октомври 2019, 19:48:53 pm »
Нагибот на десното тркало предно малце отстапува, да си провериш зошто. Обично нема штелување, ама може некој дел од подвозјето да „испушта душа“. Ааа и на задното десно ете малце....

Очигледно сите шахти му доаѓаат на десна страна. ;D :D :D :D :D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #317 на: 31 Октомври 2019, 20:02:51 pm »
Не ја ни видов легендата. ;D
Баш ќе проверам окативно, вака на слух уште не е страшно :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #318 на: 31 Октомври 2019, 20:06:13 pm »
По се изгледа само позади има ексцентрични завртки за подесување нагиб.

The Mk5/6 platform golfs are equipped with eccentric bolts in the rear suspension to allow for 3* camber adjustment. The front has no adjustment for camber, alothough lowering will increse it slightly, you will actually reduce camber with dramatic lowering due to the camber curve of the lower ball joint geometry.

To adjust the camber in the front of a current platform golf you have the following options.

- Camber plates (Ground Control, H2Sport) with a pillowball mount to allow the strut mount to be moved towards the centreline of the car. There is limited range of adjustment when using stock suspension or 'cup kits' because of the large diameter of the coil spring. Some options come with compact race springs and pillowball camber plates (TEIN, JIC Cross, KW Clubsport). Note: Solid mount camber plates will increase NVH!

- Audi TT Mk2 lower control arm and ball joint. These can give you up to 1.8* static camber with stock struts, you can further improve the handling charateristics by also using the MK2 TT Spindles which have a camber curve more suitable to a lower car.

- Custom machined spindles. The Mk4 R32 race car ran spindles that had an upper mount specially machined to run 3* static camber, this is the bit that the lower end of the strut slides into.

- Modified strut towers and eccentric ball joint mounts. This is the route i will be going to maintain factory upper mounts and minimal NVH over stock. Basically you elongate the holes in which the ball joint is mounted and replace the bolts with eccentric items. Along with re drilling the upper strut mounts this should give me approx 2* static camber.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6671
  • Бенве сие бенве
« Одговори #319 на: 08 Ноември 2019, 18:28:05 pm »
По препорака на @M3V8 отидов на проверка и центрирање кај Мето. Колата не беше центрирана 30000км, Немаше потреба, следна контрола со летни гуми. Сервисерот ми изгледа и се однесува доста професионално, не се фали и не продава филмови. Свртевме круг околу маало (има коцка нај него на улица) нема крцање тропање и проблеми во најава. Следен пат пак ќе одам таму.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
« Одговори #320 на: 08 Ноември 2019, 19:08:28 pm »
Топ се дечките во Сервис Мето. Од мене стално имаат препорака. Прилично посветени да решат и посложени проблеми кога ги има. Треба и јас да ги посетам наскоро у контрола.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 225
« Одговори #321 на: 09 Ноември 2019, 16:10:04 pm »
топ се мето нема утка кајнив
кај мене голфот беше удрен малку и изместено подвозјето го средиа супер

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #322 на: 09 Ноември 2019, 18:00:47 pm »
Топ само што не можев да центрирам кај нив, уште да сакаа да работат со закажување да не мора да се чека 5 саати ред. Последниот пат не успеа да ми го исправи воланот скроз без некое објаснување.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2318
« Одговори #323 на: 11 Ноември 2019, 08:59:00 am »
Топ се дечките во Сервис Мето. Од мене стално имаат препорака. Прилично посветени да решат и посложени проблеми кога ги има. Треба и јас да ги посетам наскоро у контрола.
Здраво, да не имаш некое инфо дали менуваат стабилизатори, какви делови ставаат (ако менуваат), дали работат и вакви операции освен центрирање?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #324 на: 11 Ноември 2019, 09:04:05 am »
јас имам менувано делови на подвозје кај нив. не запамтив со кој бренд работат, само им ја остаив и им реков да сменат се што треба и да ја исправат. тоа и се случи. Супер се дечките.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #325 на: 11 Ноември 2019, 12:13:55 pm »
Здраво, да не имаш некое инфо дали менуваат стабилизатори, какви делови ставаат (ако менуваат), дали работат и вакви операции освен центрирање?
Работат се од предница, чаури. Коректни се, ќе ти завршат работа

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #326 на: 11 Ноември 2019, 12:34:59 pm »
Од лани ми се чини работат и менување делови на предница/задница, ама појма немам какви делови ставаат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #327 на: 12 Март 2020, 13:04:34 pm »
Момци, летните гуми на пассатот Michelin PSS 235/45/19 после 31 000 км се излижани до влакната ама само на внатрешните рабови. надворешните се ок, резбите на средината на гумата имаат уште мм до минимум. само внатрешните работи. од мотоцентар ми рекоа дека треба центрирање. има сервис специјализиран само за тоа?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #328 на: 12 Март 2020, 13:09:01 pm »
Секако дека има. А ротации на 10.000? (за овие 19-киве ја би препорачал и на 7.500 ротација предни/задни). 30.000 не е така малку за таа димензија и тие гуми, но нерамномерноста треба да се елиминира.

Моја препорака еден од овие два:

https://www.facebook.com/CentriranjePrednica/
https://www.facebook.com/avtoservismeto/

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер