Еве го сеа, по се’ изгледа работи како што треба... Сите функционалности се вратени, страв ми е да го изгасам

Има една опција 10кава, "Reset this PC", каде што има можност да ми зачува лични документи, а да преинсталира Виндоус. Исто така, при сетапот видов 3 опции, од кои едната беше да се задржи све (а ваљда да се освежат системските фајлови), втората беше иста како „Ресет дис ПЦ“, а третата беше да избрише све, односно наново инсталација.
Е сеа, пошо ќе ми треба компјутерот деновиве, не би се нафатил со комплетно бришење (или формат) освен ако апсолутно не морам. Ме мрзи да преинсталирам све после тоа.
Сакам да прашам, дали да пробам некоја од другите опции (Ресет/Реинстал со/без чување податоци)?