Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Дај бе не му реплицирајте, си има мака со дијагноза е човекот, му ја раните дијагнозата само.Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат: AngelSK на 05 Февруари 2024, 12:59:19 pmЦитат: Jimny на 05 Февруари 2024, 10:50:29 amЦитат: vladic3110 на 05 Февруари 2024, 10:46:08 am@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори Опцијата за шлеп или сервис ја одлучија од таму после зборање за проблемот. Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата. Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5. Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.Што ѓавол те натера да ставиш плин на колата, хенри форд се превртува у гроП возите тоа на плинови и после ѓаволот ви крив манете се тоа плиновите од коли да е добро и фабрички ке го направатНеедуцираност е опасна работа. Во фамилија возиме кола на плин преку 15 години, никаков проблем а огромна заштеда.Која заштеда? да не стан на Ханиоти заштеди се знае бс 95 натанкирај и тоа е тоа , да возиш бато да го управуваш воланот, кај плинарка? ке ти влечи газот, а да не зборам па струја, не знам тој плин дали во блато ке ти извади или со се плинот во плато ке потониш/ снага бато бс95!
Цитат: Jimny на 05 Февруари 2024, 10:50:29 amЦитат: vladic3110 на 05 Февруари 2024, 10:46:08 am@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори Опцијата за шлеп или сервис ја одлучија од таму после зборање за проблемот. Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата. Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5. Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.Што ѓавол те натера да ставиш плин на колата, хенри форд се превртува у гроП возите тоа на плинови и после ѓаволот ви крив манете се тоа плиновите од коли да е добро и фабрички ке го направатНеедуцираност е опасна работа. Во фамилија возиме кола на плин преку 15 години, никаков проблем а огромна заштеда.
Цитат: vladic3110 на 05 Февруари 2024, 10:46:08 am@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори Опцијата за шлеп или сервис ја одлучија од таму после зборање за проблемот. Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата. Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5. Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.Што ѓавол те натера да ставиш плин на колата, хенри форд се превртува у гроП возите тоа на плинови и после ѓаволот ви крив манете се тоа плиновите од коли да е добро и фабрички ке го направат
@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори Опцијата за шлеп или сервис ја одлучија од таму после зборање за проблемот. Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата. Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5. Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.
Цитат: Jimny на 07 Февруари 2024, 21:46:14 pmЦитат: AngelSK на 05 Февруари 2024, 12:59:19 pmЦитат: Jimny на 05 Февруари 2024, 10:50:29 amЦитат: vladic3110 на 05 Февруари 2024, 10:46:08 am@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори Опцијата за шлеп или сервис ја одлучија од таму после зборање за проблемот. Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата. Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5. Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.Што ѓавол те натера да ставиш плин на колата, хенри форд се превртува у гроП возите тоа на плинови и после ѓаволот ви крив манете се тоа плиновите од коли да е добро и фабрички ке го направатНеедуцираност е опасна работа. Во фамилија возиме кола на плин преку 15 години, никаков проблем а огромна заштеда.Која заштеда? да не стан на Ханиоти заштеди се знае бс 95 натанкирај и тоа е тоа , да возиш бато да го управуваш воланот, кај плинарка? ке ти влечи газот, а да не зборам па струја, не знам тој плин дали во блато ке ти извади или со се плинот во плато ке потониш/ снага бато бс95!Ханиоти? Во Атина земав 120 м2 со заштедата од плин и скапи дефекти од типот дпф, пумпа за висок притисок, замаец и турбина. Единствено негативно е што не можам во Охрид да одам бидејќи не може да извлече на Стража, па морам Атина да одам на одмор.
Што испадна со рекла-казала муабетиве? Функционира Vozzi сеуште, си пројде муабетот како вода под мост?
A1 го имаат ова, а гледам и Телеком.https://www.telekom.mk/oryx-assistance.nspx