Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 513862 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #345 на: 30 Јули 2012, 10:14:11 am »
Многу зависи од каде е купен телефонот. Ако е од т-мобајл, тогаш бараш од нив анлок. Ако телефонот не е поврзан со договор тогаш можат да ти го одклучат, со напомена дека треба да си нивни корисник. А ако е од странство, тогаш овие со мобилариве можат да помогнат, само за 4с е доста солено тоа. Мислам дека ќе биди од 150/160 до 200 €.

А зошто ти викаат дека не можи да се одклучи со такво чипче картица? Јас знам дека ги одклучуваат со R-sim или така нешто.

Ми пратија емаил од Т/Мобиле со известуванје да си го отклучам телефонот.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #346 на: 30 Јули 2012, 22:32:19 pm »
Вака а ?

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #347 на: 31 Јули 2012, 04:04:16 am »
Море ове битолчаниве :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #348 на: 02 Август 2012, 11:36:41 am »
Вака а ?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не, туку вака ! И веке си бачка телефонот со друга СИМ !  ;D

Procesot na otklucuvanje e zapocnat .

Korisnikot od momentov posle 24h treba da go reaktivira telefonot so druga SIM karticka (SIM karticka koja ne e na TMMK ) na iTune  instaliran na PC koe e povrzano na internet.

Napomena po otklucuvneto TMMK se ograduva od nefunkcioniranjeto na  Internet, MMS uslugite .

Pozdrav

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #349 на: 05 Септември 2012, 15:13:53 pm »
Ова е најинтересната приказна која доаѓа од азискиот континент. Познато е дека на азискиот пазар има повеќе копии на iPhone, а еден од нив наречен GooPhone е сериозен во намерите да покрене и тужба против Apple, од причини како што велат тие копирање на дизајнот.

Apple по победата во судскиот спор со Samsung може да се соочи со нова тужба, откако кинескиот дупликат GoodPhone се закани ако новиот iPhone стапне на кинеско тло дека веднаш ќе го започнат судскиот спор против американците.

Ако не беше комично, ќе беше трагично. Дури и еден очигледен фалсфикатор, кој тврди дека дизајнот на својот смартфон го добил од независно истражување и развивање, може да го тужи Apple доколку прв поднел барање за право на патент на дизајнот својот смартфон, кој многу личи на новиот iPhone. За да биде приказната уште поинтересна кинескиот  iPhone работи на оперативниот систем Android.

Од видеото погледнете го целиот циркус кој му се заканува на Apple.

http://www.telefoni.com.mk/news-3197-Duplikatot-na-iPhone-ke-go-tuzi-Apple.html

------------------------------------

Da bide pravdata sto pogolema, Apple bi trebalo da plati 1 milijarda osteta na svojot duplikat.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #350 на: 08 Септември 2012, 16:38:49 pm »
Едно програмче кое јас сметам дека е доста корисно и од сите што ги пробав за оваа намена најмногу ми фати око. Се работи за Carcorder, програм наменет за снимање видео додека возите. Во app Store чини 1.99 долари, го има и на Инсталус за ич пари.

Carcorder is a professional app for recording your trips. It integrates video recording, GPS, routing, and augmented reality into a powerful package.

★★★★★ Product Features ★★★★★

1.Set fixed focus, fixed focus after first focus, continuous autofocus, and manual focus options.

2.Set continuous recording quotas to conserve space(Note 1)

3.Switch between different recording resolutions(highest support to 1080P)

4.Switch between main camera and FaceTime camera (iPhone 4/4S)

5.Automatically saves data when excessive acceleration is detected. The sensitivity can also be set.

6.Save accelerometer data for three seconds leading up to and following excessive acceleration

7.Provide set a predetermined phone number in case of an acceleration event(Emergency call).

8.Set the outgoing phone number and delay time when an accident has happened.

9.Video replay and simultaneous route history viewing

10.Set video recording length

11.Choose Enable/Disable voice recording

12.Autosave video when receiving a call. When app returns from background, recording recommences automatically (Note 2)

13.Switch between map views

14.Export videos to your computer via iTunes

15.Capture an image from video replay and include location information,and can save it to camera roll.

16.For captured image,provides Brightness,Contrast,Saturation and Sharpness effect.

17.Save video to camera roll(Note 3), and send via email, SMS, or Youtube

18.Conserve battery life by setting auto dim and no preview behavior.

19.Provides free navigation mode, locked mode, and direction of movement mode for mapping.

20.Shows current GPS location error, allowing you to know how precise your location data is.

21.Provides plans routes.(Note 4)

22.Save addresses or import from your Contacts for easier routing. Also supports lookup of current geo coordinates.

23.Uses Augmented Reality to show the distance between current position and destination(120 field of view)

24.Professional and friendly user interface, supports Retina display

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43644
  • Il Moderatore
« Одговори #351 на: 08 Септември 2012, 17:15:12 pm »
То бе томе бе! Таман вчера го пробував телефонот каков „car-dvr" ќе биде, и е одличен! Така да оној двр-от кинески од ејеб ќе оди на шиткање :) Реков ја еден ден кога ќе најдам асален телефон, ајфонот ќе биде пренаменет за ДевеЕр

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #352 на: 08 Септември 2012, 21:34:52 pm »
И јас почнав да си снимам, башка има брзина и локација што е закон! Нема више мрдање
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #353 на: 09 Септември 2012, 08:04:21 am »
Супер е тоа, ама вади стави цело време......

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43644
  • Il Moderatore
« Одговори #354 на: 09 Септември 2012, 09:14:19 am »
Така е, незгодно е за градска (затоа рековкога ќе најдам телефон, iPhone-от ќе биде DVR). Бидејќи iPhone има убава HD камера, добро е за снимање на вожња... :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #355 на: 09 Септември 2012, 14:50:29 pm »
Јас секако во кола го ставам на држач а програмот цело време ми работи во позадина, така да 10 секунди работа ми е :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #356 на: 10 Септември 2012, 09:06:10 am »
Убоо си работи и навигација и све? Или само за снимање е? Ем башка, бара врзуење за нет за да работи?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #357 на: 10 Септември 2012, 11:29:18 am »
Не е навигација само снима. Врзуење на нет сака само за картата да ти ја прикаже што не ти треба дур возиш, а и уопште дали ќе ти затреба за било што е прашање.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #358 на: 10 Септември 2012, 11:34:26 am »
Хммм... want... Само неам кај да го закачам, му ебу труло јабуко му ебу :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #359 на: 10 Септември 2012, 11:36:19 am »
Мене ми се поеба држачот иначе си го фатив местото таман, башка се мести после 30 секунди да намали брајтнес и не смета дур возиш навечер.