Автор Тема: Predlog do administracija TEST ZA POLOVNI VOZILA  (Прочитано 8197 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #45 на: 15 Декември 2015, 19:00:43 pm »
Прва кола што заслужува статија на порталот е на Стратро калибрата па после се останато.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29789
    • CARclub.mk
Одг: Predlog do administracija TEST ZA POLOVNI VOZILA
« Одговори #46 на: 15 Декември 2015, 19:01:42 pm »
Се слагам, со таа разлика со тоа што - тоа што јас го планирам не е „тест“, туку еве, да го наречеме „интервју“ со сопственикот на колата. Газдата ќе може да си каже што сака, како сака - итн. Ќе зборуваме за направени модификации, бенефити и последици од нив, трошоци околу одржување, лична историја со возилото, итн.

Предвидени луѓе и коли (сега за сега) се:

- Симо и 159-ката
- Бушав и Меганот
- Куоре и 155-ката
- Дарко со црвениот Кец
- Дарио со Кабриото
- Веле со Лансерот
- Стратро со Калибрата
- Банза со Фичото
- Краниум со Леонот
- Бране со 147-цата

и тако даље.. Ќе избереме фини примероци на возила што се интересни и за читање и за гледање. Ќе има сет стандардизирани прашања што секој ќе ги одговори, и плус ќе му ја сликнам колата, да има за успомен и дуго сечање. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #47 на: 15 Декември 2015, 19:04:01 pm »
OMG, I'm almost famous!!!

;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Одг: Predlog do administracija TEST ZA POLOVNI VOZILA
« Одговори #48 на: 15 Декември 2015, 19:14:26 pm »
Се слагам, со таа разлика со тоа што - тоа што јас го планирам не е „тест“, туку еве, да го наречеме „интервју“ со сопственикот на колата. Газдата ќе може да си каже што сака, како сака - итн. Ќе зборуваме за направени модификации, бенефити и последици од нив, трошоци околу одржување, лична историја со возилото, итн.

Предвидени луѓе и коли (сега за сега) се:

- Симо и 159-ката
- Бушав и Меганот
- Куоре и 155-ката
- Дарко со црвениот Кец
- Дарио со Кабриото
- Веле со Лансерот
- Стратро со Калибрата
- Банза со Фичото
- Краниум со Леонот
- Бране со 147-цата

и тако даље.. Ќе избереме фини примероци на возила што се интересни и за читање и за гледање. Ќе има сет стандардизирани прашања што секој ќе ги одговори, и плус ќе му ја сликнам колата, да има за успомен и дуго сечање. :)
Не го заборавај филип м со пунтарето.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29789
    • CARclub.mk
« Одговори #49 на: 15 Декември 2015, 19:17:20 pm »
Никако!

Многу од битолчаните се планирани - само треба да видиме како ќе го изведеме тоа - и Филип со Пунтото, и Екстремниот со Бемвето, и Мартин со 128-цата. Планирам и Џо со Голфчето, итн. Само треба да се организира тоа - здравје, летно време.

Едит: Сега размишљам и ми текнува на уште луѓе - Игор со Цивикот, веќе ги спомнав Мац со Леонот, Кумановецот со ГеТеИ-то, па и Џонтра со Спаркот.

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #50 на: 15 Декември 2015, 20:24:47 pm »
Секако, ако се оди сопствениците лично да си ги тестираат возилата, тоа би било ептен субјективно :) A oбјективен тест од трето лице е малце временски, а и финансиски неизводливо.
Затоа, подобра опција е интервју, опишано од @zeroSignal
Мене лично ми се допаѓа замислата да се раскаже приказна за некое возило, за луѓето поврзани со тоа возило, за некои времиња... сакам да читам такви работи.
Некои коли се само железо, кои во финансиска смисла не вредат многу... ама емотивно некому многу значат. Зошто да не се пренесе таква приказна?
Некои коли оставиле траг во историјата. Некој има дел од историјата, нека си ја раскаже својата приказна...
Некој модифицирал, правел... трошел труд и време, направил нешто уникатно... вреди да се прочита.
Може и некој олдтајмер... од отпад до сјај :)
Има многу приказни...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5758
« Одговори #51 на: 15 Декември 2015, 21:13:21 pm »
Gledam nebiva nisto od moabetov

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore
« Одговори #52 на: 15 Декември 2015, 21:23:27 pm »
Што требало да биде од муабетов?  Да кажуваме како држат во кривини коли со 300.000 км вратени во Бугарија, и каков е квалитетот на каросеријата на 3 пати прелакирани возила и колку добри светла имаат изгорените фарови после 10 години?
Не бива така, Лесно му е на тој во Холандија, таму има расположение и кај авто-салоните што продаваат на старо, да дадат добар примерок за тест, башка есап и реклама за бизнисот си праат. Кај нас да сакаш да ја купиш, па не може да ја пробаш од шиткачи, а не па за тест да побараш.

Она што го вели Зеро, да се напраи прича околу некое старо возило кое благодарение на газдата е во добра состојба, тоа е изводливо. Се` друго е мисија немогуча.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #53 на: 15 Декември 2015, 23:05:23 pm »
Прва кола што заслужува статија на порталот е на Стратро калибрата па после се останато.

Really?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #54 на: 16 Декември 2015, 02:34:57 am »
Никако!

Многу од битолчаните се планирани - само треба да видиме како ќе го изведеме тоа - и Филип со Пунтото, и Екстремниот со Бемвето, и Мартин со 128-цата. Планирам и Џо со Голфчето, итн. Само треба да се организира тоа - здравје, летно време.

Едит: Сега размишљам и ми текнува на уште луѓе - Игор со Цивикот, веќе ги спомнав Мац со Леонот, Кумановецот со ГеТеИ-то, па и Џонтра со Спаркот.

кхм кхм...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1152
« Одговори #55 на: 30 Декември 2015, 17:49:23 pm »
јас сум против ова, пошо на крај ќе биде или плукање на некој автомобил, или свршување на VW груп..така да мислам дека е тешка глупост ова.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5758
« Одговори #56 на: 30 Декември 2015, 18:11:47 pm »
Najubavo kluc na temava se gleda deka nema interes...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #57 на: 30 Декември 2015, 19:34:51 pm »
Никако!

кхм кхм...

Па тебе човек не може крајот да ти го најде. Ти не си релевантен примерок пошо ти ги возиш колите без вода.