Автор Тема: Alfa Romeo 159 TBi Turismo Sport (nera turbo benzina)  (Прочитано 219843 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1724
Одг: Alfa Romeo 159 TBi Turismo Sport (nera turbo benzina)
« Одговори #1095 на: 30 Јули 2025, 09:11:06 am »
Симо, јас сепак мислам SUV дека ти треба. :)

Мераци.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #1096 на: 30 Јули 2025, 09:12:10 am »
Few years later и го гледаш Симо купил шкода :D
Не мора шкода, може и киа,  ситроен, опел, хјундаи... Ехее колку коли има за да те пренесат од А до Б. Само тогаш нема да пишувам на форум за коли, ќе пишувам мемоари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #1097 на: 30 Јули 2025, 09:44:42 am »
Го знам чувството по кривини, секогаш се смеам и си викам  поо -хоо- хоо..во таа смисла нешто ко ќе се залетам во некоја кривина и задницата се бори ама не се одлепува никако од асвалтот со 30мм и Кони спорт.
Пример Скопје- Велес 170 по кривините и не пушта  ;D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #1098 на: 30 Јули 2025, 11:10:44 am »

Мераци.

Алфа SUV, незнам.
Ама ниту еден SUV мислам сеуште не е толку добар закрстарење кои овие седан модели од класа D.  Сум имал искуство со возење renault talisman, kia optima, peugeot 508....наспроти kia sportage, renault kadjar, renault koleos, bmw x5. Можда BMW X5, може да е крстарица другиве тешко.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #1099 на: 30 Јули 2025, 11:12:19 am »
Каква кола, каква машина!! Ова не е само превозно средство, ова е уживање, ова е задоволство, ова е тоа што ме прави среќен секогаш кога ќе помислам на „патување“! Каква трансформација е Bilstein B12 pro-kit и надградените кочници, неверојатно! Права Грантурисмо! 1000+ километри поминуваш во еден ден, да не се осеќаш уморен, да „јаде“ кривини, да се чувствува „залепена“ за асфалт, да бидеш сигурен во моментите кога имаш непредвидливи ситуации на пат, на дожд, на несовршен асфалт, на суво, на совршен асфалт,  на тесни кривулести планински предели, на автопат! Вистински Granturismo! И сето тоа со лузните што ги има со годините, ама лузните го дефинираат карактерот! Оваа кола ќе остане кај мене колку што е можно подолго! Овака требало од фабрика да ги прават.  Ја прошетав после 15 нејзини години назад дома, во родната ѝ земја. За возврат, ми се заблагодари без ниеден проблем иако има преку 212.000км и 15 години. И сето тоа уживање не е само за мене, туку уживаше цела фамилија. Предобро ауто. Keeper!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Neli.... toa stava nasmevka od osmica do osmica a ne elektricnine kosilici :)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #1100 на: 30 Јули 2025, 11:16:12 am »
Neli.... toa stava nasmevka od osmica do osmica a ne elektricnine kosilici :)

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Шо го мешате @osmica8

;D

Bada bum tss..

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #1101 на: 30 Јули 2025, 11:33:24 am »

Мераци.

Алфа SUV, незнам.
Ама ниту еден SUV мислам сеуште не е толку добар закрстарење кои овие седан модели од класа D.  Сум имал искуство со возење renault talisman, kia optima, peugeot 508....наспроти kia sportage, renault kadjar, renault koleos, bmw x5. Можда BMW X5, може да е крстарица другиве тешко.

Каква X5 бе, еднаш се имам возено како сопатник во BMW X6, 2020та година, напукан со опрема M Sport пакет 3.0 дизел бла бла. После 20 минути по кривулест пат ми се лошеше од нишање лево десно, менувачот толку лошо испрограмиран не знае во која брзина да оди, од 7ма префрла во 8ма на 60-70км/ч па после одма враќа назад во 7ма. 335ката стара беше/е 10 пати подобар grand tourer од тоа. Па дури и со M2кава иако фабричката суспензија е малку тврда, чим ја заменам со коиловери ќе биде исто подобар крузер. На автопат на 170, спие, стабилна, не знаеш со колку возиш, милина. А не на секое поткочување да се ниша цела кола нанапред.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1102 на: 30 Јули 2025, 11:43:41 am »
Muabetot so nisanje po krivini e najgolem dealbraker za mene za SUV. I jas nekolku pati se imam vozeno kako sopatnik i creva mi se prevrtuvaat.
Dali sum jas naviknat na sedani, mislev deka e do mene iskreno.

Kaj Arteonot a dojde straza stavam sport mode na suspenzijata i navaluvanjeto na krivini i te kako razlicno do tolku da pokraj zena mi i pogolemiot sin primetuva.
Prosliot vikend idejki za Ohrid duri otkriv deka mozes zasebno da ja podesish suspenzijata na Sport a menuvacot da si ostane vo D :D
Pred toa ostavav taka :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1103 на: 30 Јули 2025, 11:44:01 am »
Х5 и сличните на него единствено се добри за влечење на камп приколка или приколка за превоз на коли.
Друго ништо.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1104 на: 30 Јули 2025, 11:46:29 am »
Дајте немојте СУВои Џипои и тука, ве молам!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #1105 на: 30 Јули 2025, 11:47:40 am »
Дајте немојте СУВои Џипои и тука, ве молам!

Мора малце да раздрмаме, 80% од пораките ти се кај што поправаш и средуваш нешто, баш ко за Алфа.  ;D ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1106 на: 30 Јули 2025, 17:55:26 pm »
Мора да било ептен посебно чим Симо така емотивно сподели.
Сигурно си викаш, од сите работи, тоа требаше прво да направам

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1107 на: 30 Јули 2025, 18:36:30 pm »
Мераци.....

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1108 на: 30 Јули 2025, 21:03:52 pm »
Не, не гледам така на работите. Некако принципот што го терам е вака: Кога нешто треба да се менува, смени го со ОЕМ+, не со најефтиниот дел на пазар. Генрално, колата станува поинитересна и подобра и повеќе се движи накај проект со тек на време. Станува поинтересена со тек на време, си има своја приказна. Воглавно не би менувал делови чисто ради билд. Не на оваа кола, оваа не е билд од почеток, оваа е нормална кола. Со приказна. Секако има исклучоци, ја спуштив, сменив турбо, бандаши, и некои други ситници, работи кои генерално сакав од старт да ги направам, ама остатокот - кога ќе му дојде време ќе се подобрува.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #1109 на: 30 Јули 2025, 21:52:46 pm »
Не, не гледам така на работите. Некако принципот што го терам е вака: Кога нешто треба да се менува, смени го со ОЕМ+, не со најефтиниот дел на пазар. Генрално, колата станува поинитересна и подобра и повеќе се движи накај проект со тек на време. Станува поинтересена со тек на време, си има своја приказна. Воглавно не би менувал делови чисто ради билд. Не на оваа кола, оваа не е билд од почеток, оваа е нормална кола. Со приказна. Секако има исклучоци, ја спуштив, сменив турбо, бандаши, и некои други ситници, работи кои генерално сакав од старт да ги направам, ама остатокот - кога ќе му дојде време ќе се подобрува.

Симо: „Не е проект кола“
Исто така Симо: "Time to big turbo this baby"