Гласање

Кои возила преферирате?

Италијански
30 (68.2%)
Француски
14 (31.8%)

Вкупно гласови: 44

Автор Тема: Италијани VS Французи ;)  (Прочитано 142726 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Италијани VS Французи ;)
« Одговори #60 на: 03 Октомври 2011, 12:06:50 pm »
Единствен ривал на француските аута од италија е ФИАТ (кој многу пати соработува со истите: ПР: FIAT QUBO, CITROEN NEMO i PEUGEOT neznam sho).

Зошто не Alfa;Lancia ???

Затоа што  нема француски бренд со „спортско педигре“ како Алфа, нити со „луксузно педигре“ како ланчиа.

Ахам важи...

Јас би го нарекол сервисерско педигре-(по времето поминато во сервис) :D

По времето помината во сервис ако некој е рамен на Итаљаните тогаш тоа се Французите, не ти иде ни тебе во прилог муабетов.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #61 на: 03 Октомври 2011, 12:08:56 pm »
Е незнам баш дали си во право,ако ве земам за пример Леопарди,тебе и т.н.

BTW:Нема потреба од расправии више!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #62 на: 03 Октомври 2011, 12:11:41 pm »
Ако го земам јас во превид спортекс со неговиот цитроен и еден меган од кај што работев леле мори мајко.
НЕти иде во прилог муабетов. Алфава е само еднаш со голем квар, да не вадам документи да видиш што се имам зафранцузи глава ќ те боли.

НЕ ТИ ИДЕ ВО ПРИЛОГ МУАБЕТОВ ВЕРУЈ!

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #63 на: 03 Октомври 2011, 12:19:19 pm »
Ах бе Члинк,мене ке ми ги кажуваш французите :D :D :D
10 год.возам пежо/цитроен,и верувај ги знам многу подобро од тебе!
Француските коли комотно може да се носат со квалитет со Германските!

P.S. Итаљанските не ни се конкуренција,они се со Чери у група.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #64 на: 03 Октомври 2011, 12:20:25 pm »
ОК, така нека биде...

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #65 на: 03 Октомври 2011, 12:22:44 pm »
ОК, така нека биде...

Е добро бе се зазаме,не се љути одма!
На крај на краиштата ич не се замарам,мене цитроенот ми е добар...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #66 на: 03 Октомври 2011, 12:24:17 pm »
ОК, така нека биде...

Е добро бе се зазаме,не се љути одма!
На крај на краиштата ич не се замарам,мене цитроенот ми е добар...

Јас не сум рекол дека е лош, не се љутам само мањина сме кога ќе ги видиш Германциве и Јапонциве, не треба да се јадеме, ако ме сваќаш  :D :D :D .

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #67 на: 03 Октомври 2011, 12:28:15 pm »
Единствен ривал на француските аута од италија е ФИАТ (кој многу пати соработува со истите: ПР: FIAT QUBO, CITROEN NEMO i PEUGEOT neznam sho).

Зошто не Alfa;Lancia ???

Затоа што  нема француски бренд со „спортско педигре“ како Алфа, нити со „луксузно педигре“ како ланчиа.

Ахам важи...

По времето помината во сервис ако некој е рамен на Итаљаните тогаш тоа се Французите, не ти иде ни тебе во прилог муабетов.

Дефинитивно :)

Е незнам баш дали си во право,ако ве земам за пример Леопарди,тебе и т.н.

BTW:Нема потреба од расправии више!

Ти прв ги почнуваш јадачките па после „немало потреба“...
Ајде еве јас ќе ти кажам за моите Фиати и мојата алфа. и за Xsara-та TD на тетин ми која заврши со дупнат блок на 60.000км (со нецели 2 месеци излезена од гаранција) и сега на човекот што му ја продаде му менуваа карики, и летечи/лежечи лагери. Да ти раскажам за Лагуната II 2.2 DCI на брат ми, која во 12 месеци беше повеќе од 30 дена во (овластен) сервис, која во гарантен рок имаше сервисна книшка на која веќе немаше место за попунување, Мегане-от на брат ми заврши со промена на задни амортизери на 40.000км, Цитроенот на моите „пушта струја“ никако да му најдам од кај му тече струја - претпоставка дека е централата, два дена ако не го возиш, акумулаторот празен ќе си го најдеш... Така да немој за „сервисните моменти“ на французите да збориме, доста  французи ми поминале низ раце :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #68 на: 03 Октомври 2011, 12:28:56 pm »

Зошто не Alfa;Lancia ???

Затоа што  нема француски бренд со „спортско педигре“ како Алфа, нити со „луксузно педигре“ како ланчиа.

Ахам важи...

Udrete deee, so mu fali na muabetov???
Ace aj kazi eden kompliciran defekt kaj alfa ili lancia?
Site vikaa delovi za Lancia lele majko nema nigde, se rasprasav cisto informativno i lamela najdov sekade i kaisi i plocki i diskovi i se po red...
Lamela od Germanija 220 evra za 2.4jtd, najdete poevtino za Francusko, Germansko ili za bilo kakvo...

Francija: Hidroactive, top gear se namacija so slep sluzba sijalicka na far da smenat, senzor za gorivo u rezervoat 200 evra za Xsara - ova od taksist so mi kaza.

Ova pogore se od iskustvo... cisto da sporedime neka ne go svakja nikoj kako koskanje...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #69 на: 03 Октомври 2011, 12:31:26 pm »
Ајдеееее. Мене колата ми е во квар, не се мешам... :D :D :D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #70 на: 03 Октомври 2011, 12:32:09 pm »
А и друго ми беше муабетот. Цитроен/Пежо и Рено, прават автомобили кои го покриваат пазарот на FIAT. Сега дури пробува нешто Цитроен со DS сериите да се врати малце накај премиум бренд (кај Lancia што е), а за Алфа која сегогаш била во споредба со БМW и Ауди, сеуште немаат идеја.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #71 на: 03 Октомври 2011, 12:41:59 pm »
А и друго ми беше муабетот. Цитроен/Пежо и Рено, прават автомобили кои го покриваат пазарот на FIAT. Сега дури пробува нешто Цитроен со DS сериите да се врати малце накај премиум бренд (кај Lancia што е), а за Алфа која сегогаш била во споредба со БМW и Ауди, сеуште немаат идеја.

more so saka Citroen da pravi so DS moze ama nemoze da bide konkurent na Lancia, kolata si e prica za sebe i kraj.

Na primer dizajnot na Thesis (neznam dali vaka se pisuva) e nepovtorliv, DS e samo modificiran dizajn na obicen model C3 ili C4

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #72 на: 03 Октомври 2011, 12:46:34 pm »
Извинете, ама не можам да се сложам со вас дека DS не може да биде конкурент на Lancia. Може, и те како.

Искрено, новата Delta не ме импресионирала нешто посебно. Нит со дизајн, нит со финална обработка, нит со материјали.

DS4 сеуште не сум возел, но импресиите од новиот C4 ми беа страшно позитивни. Разликата во финална обработка и користени материјали во однос на претходниот C4 е огромна, дури неспоредлива. Од DS4 имам големи очекувања, и мислам дека во секој поглед ќе биде подобар од сегашната Delta.

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #73 на: 03 Октомври 2011, 12:48:01 pm »
Ме мрзи да пишувам,само ке ти набројам неколку од дефектите на братучед ми :

Фиат пунто 1996 1.6-90hp купено ново,сменето на 60000км: пумпа за довод на гориво,сите дизни,пумпа за кочница,хладњак,моторчиња на прозори,4 амортизери+потрошен материјал...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #74 на: 03 Октомври 2011, 12:50:10 pm »
малку е зезната споредбава....уште од старт Алфа и Ланчиа испаѓаат далеку поскапи од француските конкуренти,со што уште од старт се во голем минус......Фиат,сега засега нема модели од сите класи(француските компании имаат далеку повеќе модели,односно ги покриваат скоро сите класи)....али кога веќе почнавте ајде да тераме :D :D :D

TUKA SI DONEKADE VO PRAVO.

-ја спомнавте Ланчиа Y,која спаѓа во класата на Твинго а е дупло поскапа,односно најновиот модел кој на нашиов пазар треба да се појави во блиска иднина,кошта некаде околу 16-17Кевра......е сега со тоа си идат и многу подобри материјали(за тоа сум сигурен),али материјалите не ја покриваат таа ценовна разлика.....

NE ZNAM DALI SPAGJA VO KLASA NA TWINGO? 5 VRATI IMA MODELI
http://www.carinfo2012.com/wp-content/uploads/2011/06/lancia-ypsilon-4.jpg
TWINGO E STRASNO PRAKTICNA KOLA, SAKAV DA KUPAM NO YPSILON TREBA DA E 3 PATI POSKAP NE 2, NE DEKA MI ODGOVARA NO SEPAK NEKOI LUGJE IMAAT VISOK PARI PA ZA KERKA MU ILI ZENA MU MESTO TWINGO BI KUPIL YPSILON...
http://1.bp.blogspot.com/-3d9lfBJoz90/Tgan2akFHSI/AAAAAAAAAYc/HDsVd4-Dl8A/s1600/2012-Lancia-Ypsilon-4.jpg
http://www.netcarshow.com/lancia/2004-ypsilon_dfn/800x600/wallpaper_08.htm

-Меганот/308/Ц4 вс Браво,се тука некаде.....според мене би бирал меѓу Меганот и Бравото
-ДС4 вс Џулиета/Делта....Делтата дефинитивно,па ако сака и знакче од Застава нека има :D :D :D....
-Лагуна/508/Ц5 вс 159 ....тука ке почекам да излези наследникот на 159та т.е Џулија,а ако не тогаш 159ката ја земам итн.итн

[/quote] DZULIJA I MENE MI SE SVIGJA AMA JA ZABORAVI LANCIA FLAVIA: http://1.bp.blogspot.com/-XxuhTv6H6dw/TVqKGDHkLdI/AAAAAAAAGfM/7secx8sJiTg/s1600/Lancia+Thema+2012+a.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-ho-IuN1CDhE/TVqKCi4N7_I/AAAAAAAAGfE/IXc7Km1hYCw/s1600/Lancia+Thema+2012+b.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-PMc2YWlUNQw/TVqKEar1ZqI/AAAAAAAAGfI/n61P74bFyN8/s1600/Lancia+Thema+2012+c.jpg

Ova e sepak moe mislenje  :)
[/quote]
го спомнав Твингото како пример немора да се земи здраво за готово,инаку Ланчиа Ипсилон, последниов модел го напраја со 5 врати,предходните не им беа...и бројот на вратите не игра улога кога според димензиите е колку Твинго.....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D