Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1820052 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43644
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12930 на: 15 Јануари 2023, 18:07:35 pm »
Тој што праи беља, и на 80 и на 60 ограничување вози безобѕирно, па ќе втера 200 без да води било каква сметка за знаците...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5457
« Одговори #12931 на: 15 Јануари 2023, 18:20:48 pm »
Чеј малце,  Катланово кај црквичето се смета за автопат тка?  И важи до +49 како на автопат регуларно за да се помини само со казна?. Се зсмислив сеа,  ќе прашам по некој другари баш таму шо ги застанале, еден мислам чека за одземање баш одтаму  а мислам дека  вака со 30/40+ го фатија.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43644
  • Il Moderatore
« Одговори #12932 на: 15 Јануари 2023, 18:53:54 pm »
Чеј малце,  Катланово кај црквичето се смета за автопат тка?  И важи до +49 како на автопат регуларно за да се помини само со казна?. Се зсмислив сеа,  ќе прашам по некој другари баш таму шо ги застанале, еден мислам чека за одземање баш одтаму  а мислам дека  вака со 30/40+ го фатија.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

https://www.google.com/maps/@41.8881727,21.6844632,3a,75y,157.9h,66.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1sEAVQ1JwKv5YVat0eI09fHw!2e0!7i13312!8i6656

Јас не сум видел друг знак после овој кој го менува типот на пат. Исто така, не се сеќавам дека таму има ознака за населено место.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #12933 на: 15 Јануари 2023, 19:04:01 pm »
Тој што праи беља, и на 80 и на 60 ограничување вози безобѕирно, па ќе втера 200 без да води било каква сметка за знаците...
точно ама ќе го клат ќорка... А ако е 150 нема да го клат ќорка...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #12934 на: 15 Јануари 2023, 19:34:41 pm »
За беља доволно е еден, не па тројца. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Тоа велам. 150 или неограничено за ваков народ не е :)
Леле прееска колку се изнасмеав два тунела накај Велес се 50кмч. На автопат! Каде според закон најниска дозволена брзина е 60кмч. Лудила. Па уште ќе пишуваат тука по знаци возеле.

Ако се лажеме.
И патарина се плаќа за автопат!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8586
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12935 на: 15 Јануари 2023, 19:42:30 pm »
Четворујца на тросед, а?

Двеста шејсе и пет динара казна.
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
« Одговори #12936 на: 15 Јануари 2023, 20:23:03 pm »
А до сега не сум ни заприметил колку е ограничување, се мислев дека си е 80 кмч во тунел, ама дека овие беа различни од нормалата се ми се вртеше 60кмч. И кога видов дека махерите махерски нашле 50кмч знаци и решиле да ги дотрошат па ги наштрафиле по тунелине...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #12937 на: 15 Јануари 2023, 21:07:40 pm »
Тука ако им текни на рекетарине да застанат, пола од шоферите ќе треба да останат без возачка или пак в затвор да одат поради возење 70км/ч над дозволеното

Среќа како во кривна се тунелите па не можат да измерат прописно, инаку не се сомневам деќа ќе чмаат тука како секаде каде што има ограничување од 80км/ч на "автопат".

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #12938 на: 16 Јануари 2023, 01:55:01 am »
Не зна оти имате представа дека некој ојт на одреден пат и од око му текинат колку да клјт знак :) да су возел по знаци или ете+30 од дозволеното денеска ќе немаше од што да ми се тресат коските :) кај што израснав значи не знам колку саобраќајки се десија, колку луѓе изгинаа, меѓу кои и 3ца другари од кои едниот живееше на 50 метеа и пак бе напраја писта пред 3 месеца а завчера ја сефтосаа, се надевам без жртви.
https://porta.mk/foto-predmalku-na-ul-uzhichka-vo-kichevo-se-sluchila-teshka-soobrakjajka/

Отсутен zokipoki123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #12939 на: 20 Јануари 2023, 00:14:22 am »
Ќе може ли некој да ми помогне да ми го укаже законот за бегање од полиција со возило. Пример возиш и или на палка не застануваш или на ротации. Што ќе ти се изрече кога ќе застанеш (дали има казна за бегање/незастанување) или пак ако избегаш преку регистрации да те најдат. Знам од другар дека во Швајцарија или Германија е легално да бегаш од полиција односно нема посебна казна за тоа. Пример возиш пијан и ако бегаш а подоцна те фатат, само казна ќе ти пишат за возење под дејство ( откако ќе ти измерат нели). Ако може некој да помогне, не ми треба за сега не сум го направил тоа но чисто ме интересираше, а законициве со Ctrl+F три пати ги свртев и не најдов ништо. Фала однапред  :) :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3801
« Одговори #12940 на: 20 Јануари 2023, 00:28:56 am »
Не бе топ си е нема казна. Ако те најдат ти пишуваат казна за измереното ниво на алкохол или брза вожња, а ако не те најдат никому ништо, следен пат кога ќе те сопрат може да ти речат само ама нема да те казнат.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zokipoki123

• Почетник
  • *
« Одговори #12941 на: 20 Јануари 2023, 00:31:15 am »
Не бе топ си е нема казна. Ако те најдат ти пишуваат казна за измереното ниво на алкохол или брза вожња, а ако не те најдат никому ништо, следен пат кога ќе те сопрат може да ти речат само ама нема да те казнат.

Еј па топ, фала ти на брзиот одговор.  8)

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12942 на: 20 Јануари 2023, 00:54:46 am »
Касни тишлерот со кантана блејзин...
Ветер од северен правец.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12943 на: 20 Јануари 2023, 00:55:38 am »
Ќе може ли некој да ми помогне да ми го укаже законот за бегање од полиција со возило. Пример возиш и или на палка не застануваш или на ротации. Што ќе ти се изрече кога ќе застанеш (дали има казна за бегање/незастанување) или пак ако избегаш преку регистрации да те најдат. Знам од другар дека во Швајцарија или Германија е легално да бегаш од полиција односно нема посебна казна за тоа. Пример возиш пијан и ако бегаш а подоцна те фатат, само казна ќе ти пишат за возење под дејство ( откако ќе ти измерат нели). Ако може некој да помогне, не ми треба за сега не сум го направил тоа но чисто ме интересираше, а законициве со Ctrl+F три пати ги свртев и не најдов ништо. Фала однапред  :) :)

Друже, полицаец си, па нè испробуваш тука или едноставно таков ти е смисолот за хумор?
Ветер од северен правец.

Отсутен zokipoki123

• Почетник
  • *
« Одговори #12944 на: 20 Јануари 2023, 01:04:21 am »

Друже, полицаец си, па нè испробуваш тука или едноставно таков ти е смисолот за хумор?
Хахаха не ни претпоставував дека дека така ќе искочи, можда и бев премногу формален, сеа што и да кажам ќе биде како да сум џандар. Инаку озбилно ме интересираше, периодов се глеам таму како у Стокхолм им бегаат од полиција па ме пука адреналин преку екран и викам што би ми се десило тука ако го пробам тоа (фикс не го пробувам со Hyndai Getz 1.1 али мора малце бајрам на паметот).