Автомобили > Генерално за Автомобилите
Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
Diesel:
Средување на сообраќајот во Скопје?
Тоа не е сообраќај, тоа е преживување.
Од Континентал до Ист Гејт - 45 минути. Од Ист Гејт до Опера и балет - 30 минути.
Во Ист Гејт ќе ја изгазеше ќерка ми на зелената пешачка лента една курветина со бело Q7, чачкајки во телефонот, прерипувајќи преку лежечи полицаец, при што уште и ми отвара џам ми се дере дека јас сум крив што она за малку не ја стави под тркало на онаа грдосија Q7.
Сообраќајот во Скопје се средува само со нуклеарка и почеток од 0.
п.с. Потпишувам за Париз. ЕДНА здрава кола не видов. А и не се нормални ѓупците, пошто Француз бел тешко веќе.
Power to the people:
--- Цитат: Mikius на 28 Ноември 2025, 22:43:50 pm ---Ако тебе не ти оди нешто во прилог не значи дека е попара.
Појма немам од каде си го извадил законот кај нас, ама ако навистина е таков, попара е бидејки се коси со сите основни правила на возење.
...
Не ми е јасно зошто би требало да се чувствуваш морон доколку вртиш повеќе кругови во кружен тек доколку не успееш да се престроишза да излезеш од него (иди во Париз каде имаш и 5 ленти во кружен тек.
Проблемот е во тоа што таквите како тебе кружниот тек го сфаќаат како шикана и така и го возат, и очекуваат и другите да возат како низ шикана :'(
--- Крај на цитатот ---
Членот го извадов од Законот за безбедност во сообраќајот од 2020-та, ако има измени во овој дел до денес, повели постирај ги.
Париз не сум бил, ама со 5 ленти е направено оти коли изгледа има колку шо не треба па да не ги затнат во 2 ленти, еве ви три и повеќе ленти и работата е кој како ќе се снајди, и најсилниот прв излегува да знајш. Еве најдов и видео, арно се познаваат лентите да можиш ко чоек да се престроиш. :D Виетнам поорганизирани се.
Еве и илустративно како истовремено во еден кружен тек да возат повеќе возила и да не си пречат во насоките, еднаш ако влезиш ќе си излезиш во најлева лента, и тие во десна да можат во десна да си возат/приклучат по надворешна до прв излез. Никој на никому не пречи, и има повеќе проток.
FiLo:
--- Цитат: Tommy на 26 Ноември 2025, 23:44:47 pm ---
--- Цитат: Zile на 26 Ноември 2025, 23:31:15 pm ---Џабе кружни текови, кога имаме неписмени сообраќајни техничари кои проектираат кружен тек и на 5 метра после него цртаат пешачки премин. По сите правила 100 метра пред и после кружен тек не смее да има пешачки.
Конкретно ќе го земам кружниот во Ѓорче кај СП планет. Многу пати во текот на денот се случува да се заредат пешаци и се блокира кружниот тек во правец Порта влае- Ѓорче, па дури колоната го блокира и семафорот. Тука, па и на други места кружниот тек е функционален само навечер кога нема пешаци.
Стварно сум револтиран од вакви глупости.
--- Крај на цитатот ---
Во Куманово скоро и да нема кружен, а да нема пешачки на секој излез од истиот. Паника ме фаќа кога мора да застанам во сред кружен, за да пуштам пешаци, да не ме плесне некој од позади. Ова е еден од најлошо изведените кружни токови во Македонија, секој ден се плескаат каде што се пресекуваат зелената и црвената линија.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
--- Крај на цитатот ---
Го забораваш и оној кај Скара на Жмара.
Али не сте толку лоши како град за возење, на прво место убедливо го ставам Гостивар.
Tommy:
--- Цитат: FiLo на 03 Декември 2025, 20:23:48 pm ---
--- Цитат: Tommy на 26 Ноември 2025, 23:44:47 pm ---
--- Цитат: Zile на 26 Ноември 2025, 23:31:15 pm ---Џабе кружни текови, кога имаме неписмени сообраќајни техничари кои проектираат кружен тек и на 5 метра после него цртаат пешачки премин. По сите правила 100 метра пред и после кружен тек не смее да има пешачки.
Конкретно ќе го земам кружниот во Ѓорче кај СП планет. Многу пати во текот на денот се случува да се заредат пешаци и се блокира кружниот тек во правец Порта влае- Ѓорче, па дури колоната го блокира и семафорот. Тука, па и на други места кружниот тек е функционален само навечер кога нема пешаци.
Стварно сум револтиран од вакви глупости.
--- Крај на цитатот ---
Во Куманово скоро и да нема кружен, а да нема пешачки на секој излез од истиот. Паника ме фаќа кога мора да застанам во сред кружен, за да пуштам пешаци, да не ме плесне некој од позади. Ова е еден од најлошо изведените кружни токови во Македонија, секој ден се плескаат каде што се пресекуваат зелената и црвената линија.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
--- Крај на цитатот ---
Го забораваш и оној кај Скара на Жмара.
Али не сте толку лоши како град за возење, на прво место убедливо го ставам Гостивар.
--- Крај на цитатот ---
Кружен ток? Нема таму.
FiLo:
Има, баш пред Жмара е, и одма е семафорот за да се уклучиш на булеварот.
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија