Автор Тема: Најдоверливи модели и/или марки  (Прочитано 199854 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Одг: Најдоверливи модели и/или марки
« Одговори #450 на: 17 Февруари 2012, 00:49:15 am »
Кога камионот кој резервоарот му е скрос надвор и кој сигурно нема заштитни пластики,и моторот не е затворен и заштитен како кај било која кола,не замрзна нафтата,тогаш немојте да кажувате дека бензинот,односно водата во бензинот му замрзнала,па затоа некоја кола не сакала да запали...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #451 на: 17 Февруари 2012, 01:24:03 am »
Кога камионот кој резервоарот му е скрос надвор и кој сигурно нема заштитни пластики,и моторот не е затворен и заштитен како кај било која кола,не замрзна нафтата,тогаш немојте да кажувате дека бензинот,односно водата во бензинот му замрзнала,па затоа некоја кола не сакала да запали...

Да, меѓутоа, камионот има 2 резервоари по 500-600 литри, така..? Што е 45-50 литри (кои реално се 15-20 во резервоар) во кола?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #452 на: 17 Февруари 2012, 01:32:54 am »

Да, меѓутоа, камионот има 2 резервоари по 500-600 литри, така..? Што е 45-50 литри (кои реално се 15-20 во резервоар) во кола?
Не секој камион има два резервоари и не сите резервоари се по 500-600л,има и помали и поголеми,конкретно во случајов во камионот нема повеќе од 10л нафта(пошо не го возам сега,а и ми ја украдоа,ја испуштија штопната,и рачунај колку остана внатре) така да...Плус нафта мрзни ама бензин...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #453 на: 17 Февруари 2012, 01:43:13 am »

Не секој камион има два резервоари и не сите резервоари се по 500-600л,има и помали и поголеми,конкретно во случајов во камионот нема повеќе од 10л нафта(пошо не го возам сега,а и ми ја украдоа,ја испуштија штопната,и рачунај колку остана внатре) така да...Плус нафта мрзни ама бензин...

Можно е, да.. Штом е така, штом 10 литра не замрзнале, бензин никако нема да замрзне. Вода во бензинот? Не ми се верува. Мора да е некој механички/електронски дефект.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #454 на: 17 Февруари 2012, 08:19:39 am »
Sigurno e nekoja zaebancija samo so ne go nosi coekot na servis gresi, nekogas koga ke ti treba pak nema da zapali pa ke bide smesno ili tragicno

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #455 на: 17 Февруари 2012, 09:17:34 am »
E ova stvarno me iznenadi, ne ocekuvav, Subaru mi se u top 3 za kvalitet
http://koli.com.mk/novosti_vnatresna.aspx?id=2370

Па ваљда ти се у топ3 дека не се расипуваат, а не дека воздушно перниче може да не им работи :)

Така да оваа вест не би требала ништо да ти смени во однос на квалитет на мотор, мењач, подвозје.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #456 на: 17 Февруари 2012, 09:24:46 am »
E ova stvarno me iznenadi, ne ocekuvav, Subaru mi se u top 3 za kvalitet
http://koli.com.mk/novosti_vnatresna.aspx?id=2370

Па ваљда ти се у топ3 дека не се расипуваат, а не дека воздушно перниче може да не им работи :)

Така да оваа вест не би требала ништо да ти смени во однос на квалитет на мотор, мењач, подвозје.

Така е, а и Recall  е убава работа - значи некој од постпродажба работел нешто :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Golf 5, zamjena motora na 74.000 km
« Одговори #457 на: 17 Април 2012, 10:09:18 am »

Svjesni smo da su neki od vas ponekada i razočarani nekim našim objavama. Doduše malo manje nam je jasno da imaju i oni koji osporavaju ono što napiše jedan Auto Motor und/i Sport! Surfajući smo našli jako jako zanimljiv članak koji je još šokantniji od onoga koji smo objavili a ticao se hrvatskog izdanja gore pomenutog njemačkog magazina (klikni ovdje). A šta mislite o zamjeni motora na Golfu i to nakon 70-ak hiljada kilometara? Evo nekoliko detalja iz Hard testa Golfa koji smo našli. I nemojte nas kritikovati, mi samo prenosimo iskustva drugih, i to ona koja u BiH niko ne smije primijetiti! Ovo je samo utakmica ... :)

Golf VI je na hard testu na ovoj kilometraži mijenjao samo turbopunjač, što je ipak napredak. Ako se nastavi ovim tempom, Golf 12 će biti savršen! Do tada će ostali praviti ono što se vidi u filmu Fifth Element :) Šalimo se, ovo je publikovano tek radi zanimljivosti. Jedan primjerak na ovom Hard testu, pa onda onaj Golf VI na testu Auto Motor und Sporta ne mora da znači ništa. Slučajnost!
-----------------------------------------------------------------

sto velat citatelite:

Kristijan Kunštek · PMF Department of Physics Faculty of Science
Konačno jedne novine da napišu istinu, ovo je za naklon do poda, svaka čast ekipa!!!
Odgovori · 3 · Sviđa mi se · Pratite objavu · April 3 u 5:11poslije podne

Redakcija Automotosvijet ·  Glavni/a komentator/ica
Hvala hvala, trudimo se :)
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · April 3 u 5:32poslije podne

Karlo Presečki ·  Glavni/a komentator/ica
treba stat na kraj toj vw propagandi, naručivanju testova, lažima i obmanama. Objavite i test škode negdje postoji, isto se raspao motor prije 100 000km, a evo kak izgleda 1.9 MultiJet u Bravu - jednom od naljepših kompakata, nakon 100 000km
http://www.autobild.de/artikel/fiat-bravo-1.9-mjt-emotion-dauertest-1171481.html
ko nov.
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Pratite objavu · April 3 u 5:18poslije podne

Sve što nađemo, a smatramo zanimljivim objavimo :)
Odgovori · 2 · Sviđa mi se · April 3 u 5:32poslije podne

Stipe Delać
Samo pročitajte komentare ponosni vlasnika na dnu teksta i sve će da vam bude jasno
Odgovori · Sviđa mi se · April 5 u 11:41poslije podne

Bubimir Beslic · Vilenjak u Sam svoj majstor
hahahahahahahah, hahahahahahhah hahahahahahah , hahahahahahahahha otkad je nemarnno pričvršćeni nosč motora dječija bolest... povećanja potrošenja ulja, otkinuta kvaka, lupkanje kao urođena mana hahahahah
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 23 u 11:31prije podne

Ipak pogledaj isječak, "uprkos navedenom, parava je uživancija bila voziti njemački kompakt" :) Nije sve tako crno.
Odgovori · 3 · Sviđa mi se · Mart 23 u 11:49prije podne
auto objektiv·  Glavni/a komentator/ica (signed in using Hotmail)
Ljudi ja vama skidam Kapu:)) e sada znate šta govore o Fiat kod nas ,pljuju đe stignu..e gledaj molim vas da nađete isti ovaj hard test motor 1.3 multi jet ,Grande Punto, gdje na 100.000 km , stručnjak koji ga je pregledao kaže u sred Njemačke,da nije vidio bolje stanje motora od kada radi...ali na kraju testa kažu odličan auto Fiat se popravlja, ali kaže ipak ovaj motor pravi se u Poljskoj ....hhaaa, ja lično ne volim hvaljenje nijedne marke, ali ipak što VW da izvinete .ere o kvaliteti to je za nepodnošenje..Vw je u rangu prosjeka
Odgovori · 3 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 23 u 11:36poslije podne

Malo ljudi zna da je fiat na prvom mjestu kada su nove tehnologije kod motora u pitanju. Mislim da su imali common rail nekada 70-ih godina. Sad nisam siguran da su to pokusali serijski praviti u to vrijeme.
Odgovori · 2 · Sviđa mi se · Mart 26 u 7:52prije podne

Emir Piric ·  Glavni/a komentator/ica
Redakcija Automotosvijet The common rail system prototype was developed in the late 1960s by Robert Huber of Switzerland and the technology further developed by Dr. Marco Ganser at the Swiss Federal Institute of Technology in Zurich, later of Ganser-Hydromag AG (est.1995) in Oberägeri.
Odgovori · Sviđa mi se · Mart 28 u 10:08prije podne

Emir Piric Ugrađen na automobil nekada?
Odgovori · Sviđa mi se · Mart 28 u 10:50prije podne
Poledajte još 3
Da FIAT prednjači u novim tehnologijama odavno, no ono što je Fiat učinilo manje kavlitetnim brendom jeste odnosi unutar grupe, vladanje firmom, država Italija, Sindikati u Italiji, samosvijest Italijana o autoindustriji, vjera u svoj proizvod i veća disciplina,..sve te stvari je VW poredao ..No pošto navijam za orginlane Marke i one koji nešto doprinose prije drugih a ne samo kopiraju ljubitelj sam takve filozofije rada i podsticanja novog ali ne tako što podkradete druge nego tako što inženjeri naprave sami...Ipak se FIAT vratio poslednjih 6 godina pravi dobre aute i pouzdane motore i treba poraditi na ovome gore u svojoj kuci i začepiti usta drugima
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 27 u 10:21prije podne

Da poradi na tome gore bio bi jedini zaokruženi svjetski proizvođač automobila :)
Odgovori · Sviđa mi se · April 3 u 5:32poslije podne

Grafička Radnja Sitotisak ·  Glavni/a komentator/ica · Koska
Konačno realni testovi i komentari, svaka čast. Ja vozim Hondu Accord 2.4 Type s iz 2007. god. koja nema nikakvih dječjih bolesti, niti troši ulje (Možda 1 dcl. na 15000 km.) niti kvarova a prešao sam 130 000 km.
Odgovori · Sviđa mi se · Pratite objavu · April 3 u 11:54poslije podne

Realan, ali i sa napadim sa svih strana kako bi se ugasio. Nažalost. Hvala za podršku
Odgovori · Sviđa mi se · April 5 u 11:44poslije podne

http://www.automotosvijet.com/index.php/poredjenja-analize/4825-golf-5-hard-test-kvar-motor-zamjena

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #458 на: 17 Април 2012, 10:18:06 am »
Detski bolesti kaj novive koli...nekoi izlecivi, nekoi ne.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Golf 6, kvarovi na testu
« Одговори #459 на: 17 Април 2012, 10:23:15 am »

Kolege jednog od najuglednijih njemačkih automobilskih magazina Auto Motor und Sport su na tzv. hard testu imali model Volkswagen Golf 1.4 TSI (u petak je ovaj broj magazina još uvijek bio na kioscima u BiH). E sad, desile su se neke jako zanimljive stvari koje ne idu na čast ugledu koji uživa ova marka (bar u BiH). Nećemo navoditi niti dijelove članka, niti fotografije, to biste trebali vidjeti u samom magazinu koji je autor testa, no podijelit ćemo sa vama neke činjenice samog testa, što i jest cilj objavljivanja ovakvih članaka u magazinima, što širi auditorij koji se treba dosegnuti.

Dakle, kod testa modela Volkswagen Golf 6 1.4 TSI desila su se dva jako zanimljiva kvara, pa iako su u onome što je poznato garantni period (ne znamo da li i kugla na točku spada u ono što pokriva garancija), svakako su sve samo ne bezazleni, jer šta očekivati iza garantnog perioda.

Desna kugla. Nakon 53.762 kilometra novinari Auto Motor und Sporta su odvezli automobil u servis radi zamjene, citiramo "prednje desne kugle točka". Evo jedno poređenje, automobil Ford Focus 2000. godište koj vozi autor ovog članka je prvi put promijenio kuglu na, doduše lijevom točku, nakon 275.000 pređenih kilometara.

Zamjena turbopunjača. Iako je turbopunjač patentiran davne 1905. godine, dakle bilo je evo 106-107 godina za usavršavanje tog mehanizma, na testnom Golfu su morali zamijeniti turbopunjač već nakon 71.900 pređenih kilometara. Da, ovo pokriva garancija. I da, nije se pokvarila sama turbina, nego regulator koji je tako spojen sa sklopom turbopunjača da se ne može zamijeniti samo on, nego se treba zamijeniti cijeli sklop. Jako "pametno" inžinjersko rješenje, pogotovo sa aspekta održavanja. Da se kojim slučajem ovo desilo par desetaka hiljada kilometara kasnije novčanik bi bio tanji za protivvrijednost od 1.600 eura!
Da i ovo uporedimo sa gorepomenutim Focusom. Prešao 276.000 sa istim turbopunjačem, i očekujem da će dosegnuti i 500.000 bez promjene turba!

Ostalo: Bilo je tu još toga, sijalice svjetla registarske tablice su mijenjane više puta. Čak je i teleskopski amortizer petih vrata morao biti zamijenjen (!!), buka plastike blatobrana, problem sa nosačem zadnjih vrata, update softwera za rad DSG-a. A automobil je, prema pisanjima Auto Motor i Sporta, automobil je drugi najgori po gubljenju vrijednosti. Za vrijeme testa izgubio je 54,4 posto svoje prvobitne vrijednosti.

Ima tu i pozitivnih stvari, pogotovo onih koje se tiču završne obrade u unutrašnjosti, tako da zaista preporučujemo kupovinu pomenutog magazina.

A diskusije se vode na forumu najposjećenijeg news-portala u BiH: Sarajevo-x.com. Danima je ova tema u vrhu liste onih koji se komentarišu:

A onda nam je portal na kojem jako često vidimo bannere Golfa i drugih marki VW koncerna zaključao temu o Golfu (slika ispod), a usput nama sa našom redakcijskom adresom nije dozvolio registraciju na forumu:

--------------------------------------------------------------------------------

komentari:

Damir Fajic ·  Glavni/a komentator/ica
hahaha...ovo sam ceko...
Trap na Puntu 2, 1.2, spustena ukrucena sasija (sportske opruge), gume dimenzija 195/50 R15, presao 160+k km, jos uvijek netaknut...
a o turbini necu ni rijec...toliko o njihovom kvalitetu...jedva cekam da mi Citroen 1.6 HDi pregura jos 20k, pa da presisa s istom turbinom ovo njihovo.. :D
Nek se jednom sta pametno objavili...aferim! :)

Odgovori · 6 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 5 u 9:48prije podne

A sve do sada nije bilo pametno? Damire?? :) Znaš u situaciji smo takvoj, da se nama na testu Golfa ovo desilo još bismo rizikovali tužbu kako se sve ovo desilo našom krivicom. Ipak Auto Motor und Sport ima ugled, uticaj, ljude, autoritet, da se ovome niko ne može, pa ako hoćeš i ne smije suprotstaviti. Hvala za komentar :)
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Mart 5 u 10:26prije podne

Ma ne mislim niposto da sve ostalo nije pametno..da nije, ne bih komentariso i cito sam magazin :)
Svaka cast, jedni od rijetkih sto ste realni i pisete kako jeste...
Meni i jest drago jer se to Auto Motor und Sport-u desilo, a ne nekom nasem magazinu :))
Odgovori · Sviđa mi se · Mart 5 u 4:48poslije podne

A evo i nekih koje ovo pogađa: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=96535
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Mart 5 u 6:40poslije podne

Slaven Dobroslavic · Radi u: AutoNuic
Najgore je još što u naslovu kažu, Golf položio, turbo se umorio. Ne dao Bog da se ovo desilo nekom ne-Njemačkom proizvođaču, vidjeli bi paljbe od AM&S-a.
Odgovori · 2 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 5 u 10:49poslije podne

Slavene znaš da se to tako treba zamotati, ako se želi opet sarađivati sa VW-om. Dalje, hard test Pola u BiH (pisali smo o njemu na stranici ovdje: http://www.automotosvijet.com/index.php/vijesti/iz-bih/ostale-vijesti-iz-bih/997-laz-hard-test-volkswagen-polo kada sam napomenuo isporuciocu vozila za vodenu pumpu koja je pocela da curi nakon par desetina hiljada kilometara napisali su otprilike ovako "radi curenja preventivno smo zamijenili vodenu pumpu". Rečenica govori sve! Njmački mediji jesu pristrani. Ne znam za Auto Bild pošto je on u vlasništvu Francuza.
Odgovori · Sviđa mi se · Mart 5 u 10:56poslije podne

Karlo Presečki ·  Glavni/a komentator/ica
auto za bauštelce koji bi svom silom hteli bit gospoda.a kolko je gnojf smeće neću nit trošiti riječi.em najružniji izvana, em najružniji iznutra, em bučan traktorski zvuk, em se kvari, em zimi ne pali, em trune prije konkurencije...e i da, em je ružannn..
najljepški i najskladniji kompakt, šminker i zavodnik u jednom. A T-Jet naspram TSI-ja, a Multijet naspram TDI-ja..nemoram niti riječi trošiti
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fiat_Bravo_II_rear_20100501.jpg
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Pratite objavu · April 2 u 10:20prije podne

Valerija Santek · FSB Zagreb
ovaj auto je rođen i namjenjen da bude za krkane, mesare, bauštelce, malo više neobrazovanu populaciju... jer samo takvi mu se mogu diviti
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Pratite objavu · April 2 u 10:22prije podne

Zanimljivo da niko nije počeo svađu radi ove konstatacije :)
Odgovori · Sviđa mi se · April 8 u 11:32prije podne

Valerija Santek · FSB Zagreb
Redakcija Automotosvijet Ma polako kuže i vauvau fahreri da je tako. Pa kad bi radili test inteligencije po markama vozila ili ti popis završenih škola s obzirom na marku vozila dobili bi upravo to
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · April 10 u 12:28prije podne

Valerija Santek Trebaš pisati za nas :)
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · April 10 u 7:58prije podne
Poledajte još 1
Da je VW tako pouzdan onda bi golf 2 iz 84 godine kostao 20.000 eura.Pa noramlno da se kvari , desi se da na novijim modelima podbaci kvalitet ugrađenih dijelova...al nije problem u VW nego u priči da drugi ne valjaju...Ma valjaju i drugi i te kako, nego ih ne znaju prodavat, tu je VW u poslednjih 10 godina uradio najvise u marketingu , prodaji itd
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 5 u 8:15poslije podne

Mislim da su ljudi prmašili poentu ovdje. Kvar na regulatoru (veličine kutije šibica) vlasnika nakon garancije tjera da mijenja turbinu, jako skupe lopatice i ležajeve jer se regulator ne može odvojiti i sve to platiti 1.600 eura. Inžinjerski promašaj, ali komercijalno isplativo.
Odgovori · Sviđa mi se · Mart 7 u 10:13poslije podne

Kristijan Kunštek · PMF Department of Physics Faculty of Science
šrot od auta..nit 5 nije niš bolja..na 72 000 zamjena motora.
http://student.fizika.org/~kkunstek/nesto/g1.jpg
Odgovori · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 21 u 9:31prije podne

Adnan Jahic · Radi u: DynCorp International
Zalosno.... nikad nisam volio golfa al ipak sam ga smatrao jednim od kvalitetnijih auta... :D
Odgovori · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 5 u 5:37poslije podne

Владимир Руњо
Golf nije kvalitetan , samo je dosta jeftiniji za odrzavanje od ostalih automobila , da ne navodim primjer BiH i golfa 2 , apsurd! xD
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Mart 9 u 12:03prije podne

Adnan Jahic · Radi u: DynCorp International
Ma kod nas narod naviko na golf 2, i samo za to i znaju, i to jest kvalitetno auto i prejeftino za odrzavanje, al nakon golfa 2 sve ostalo im je apsolutni prosjek :D
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Mart 9 u 5:24prije podne

A da ne zaboravim, Golf 6 je imao i jedan magazin sa teritorije BiH na har testu godinu dana :)
Odgovori · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 5 u 10:37prije podne

Ognjen Oggy Nedimović
Govno ostaje govno!!! U stvari:
Govno
Omotano
Limenom
Folijom
Odgovori · 4 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 5 u 2:57poslije podne

Nisam Ozbiljan · Pretplatite se · Radi u: Odaberihosting.com/index.html
Golfa je kod nas radio Auto Shop Magazin na Hard testu... oni ga hvale na sve strane
realno, za mene je Golf komercijalno smece
Japanci su bogovi...
Odgovori · 4 · Sviđa mi se · Pratite objavu · Mart 5 u 9:07poslije podne

Hvala za nadopunu :) (ima li veze komentar sa nikom??)
Odgovori · 1 · Sviđa mi se · Mart 5 u 10:26poslije podne

Nisam Ozbiljan · Pretplatite se · Radi u: Odaberihosting.com/index.html
Redakcija Ams Nema veze komentar sa nikom... a i ja sam bio auto novinar i znam sta oni rade na tim testovima... barem kod nas u BiH
Odgovori · 3 · Sviđa mi se · Mart 5 u 10:29poslije podne

Nisam Ozbiljan A zna to svatko, dovoljno je uzeti par magazina i sve je jasno. :)
Odgovori · Sviđa mi se · Mart 5 u 10:50poslije podne

Nisam Ozbiljan · Subscribe · Works at Odaberihosting.com/index.html
Redakcija Ams Ma ja sam bio mlad i kad sam poceo raditi, mislio sam da je to ozbiljno i da se auta bas ono testiraju... a oni samo uzmu ta auta, vozaju se okolo... snime kadrove za emisiju ili slikaju ih za casopis i onda na kraju prepisuju podatke iz nekih silnih kataloga... samo sto jos i tekstove ne prepisu, nego ih oni sloze, a zaradjuju parena reklamama... komedija... :D
Reply · Like · March 6 at 1:58pm

Redakcija Automotosvijet ·  Top Commenter
Nisam Ozbiljan Upravo tako! Od 1998. godine sam i ja u ovome i sve znam. Kada sam za prvih par automobila na testovima poslao raspored gdje će automobil biti svaki dan, sat minut, i šta se tada radi sa njim, počeli su mi se praktično smijati u facu. Sada to radimo za sebe, postoji protokol za svaku radnju za test i ko šta radi, sa propisanim procedurama. Tako detaljno da je propisan i način fotografisanja. Ali, bolje se vozikati okolo i sve fino pisati, nego uraditi nešto kako treba. A trudimo se. Pogledajte test Megane CC u našoj rubrici. Poslije njega nas je Renault skinuo sa svih mail-lista, prezentacija, javljanja, ...., doslovno svega. A ja kao vlasnik svega ovoga ipak smatram da je takav rad jedini ispravan i ne odustajem. Hvala, ovo smatram podrškom :)
Reply · 1 · Like · March 6 at 3:19pm

Redakcija Ams Ma nema na cemu... procitao sam test i smatram da je sasvim objektivan...
A evo, upravo u ime te objektivnosti, nudim vam, ako zelite, da pisem za vas blog ili kolumnu potpuno besplatno, kao znak moje dobre volje, a i cinite mi se kao odlicna ekipa...
imam mnogo ideja, ali nemam gdje da ih plasiram... a vi mi se cinite kao neko ko bi to prihvatio...
poslao sam vam i zahtjev za prijatelja na facebook-u, pa se nadam da cete mi se javiti...
Reply · Like · March 6 at 3:58pm

Nisam Ozbiljan Zahtjev prihvaćen. A za pisanje smo otvoreni, naravno ne podcjenjujući nikoga, pregledam sve, dam sugestije,... znate kako to ide. :) Ovo besplatno, vjerujte da je sve što je ovdje dobijeno od reklama otišlo na hosting, kameru, module,... niko nije dobio niti fening. :)
Reply · Like · March 6 at 4:44pm

Redakcija Ams Hvala za prijateljstvo... a i znam koliko sve to kosta, tako da... samo naprijed i samo hrabro... imate moju podrsku... :D
Reply · Like · March 6 at 6:09pm

Nisam Ozbiljan A ja čekam kakav zanimljiv članak :) /urednik/
Reply · Like · March 6 at 6:29pm

http://www.automotosvijet.com/index.php/poredjenja-analize/4708-golf-6-test-kvarovi-odrzavanje-iskustva-problemi-turbo-kugla

-------------------------------------------------------------------------------------------

1.2 (safe mode every 5000km)
1.2 tsi (20.000km turbo fail)
1.4 tsi (70.000km turbo fail)
1.4 tfsi (bi turbo fail)
1.6 tdi (complete fail)
2.0 tdi (70.000 complete engine fail)

Opfatena e celata gama na motori :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Laž: Hard test VW Polo
« Одговори #460 на: 17 Април 2012, 10:28:30 am »
Vo ovaa tema nisto posebno ne se zboruva, samo kako se laziraat testovite za FehlerWagen za kogo tekstot e odnapred napisan i sponzoriran:

http://www.automotosvijet.com/index.php/vijesti/iz-bih/ostale-vijesti-iz-bih/997-laz-hard-test-volkswagen-polo

I eden interesen komentar od citatel:

Pa hvale se ovim 1.2 TDI-jem, koji je obicno smece, ko i svaki motor s 3 cilindra...nema gorih i neravnomjernijih motora...
pricaju o manjem trenju radilice i bregaste, s obzirom na nedostatak jednog cilindra, a to sto se cijeli motor zbog neuravnotezenosti trese, to niko ne govori...
Dalje pricaju o nekim sportskim odlikama...kakve sportske odlike, kad ima zvuk ko freza...
A dalje, Fiat je opet korak ispred, prije 7-8 godina napravio 1.3 MJet (1242 ccm), s 4 cilindra, koji ce ovog rasut u svakom pogledu...
Toliko o tehnologiji famoznog 1.2 TDI-ja...
A o iskoristenosti samog motora, pricaju samo da bi zadivili laike...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #461 на: 17 Април 2012, 10:29:11 am »
Мене ова успат ме заинтригира, класика за сите наши авто магазини и портали:

Цитат
a oni samo uzmu ta auta, vozaju se okolo... snime kadrove za emisiju ili slikaju ih za casopis i onda na kraju prepisuju podatke iz nekih silnih kataloga... samo sto jos i tekstove ne prepisu, nego ih oni sloze, a zaradjuju parena reklamama... komedija...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #462 на: 17 Април 2012, 10:36:13 am »

Detski bolesti treba se baraat kaj Great Wall ili Cherry, ne kaj samoproglaseniot kral. Ova e standarden W kvalitet.

@Banza
Indeed

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #463 на: 17 Април 2012, 11:00:39 am »

Detski bolesti treba se baraat kaj Great Wall ili Cherry, ne kaj samoproglaseniot kral. Ova e standarden W kvalitet.

Touche, ali vakvi resenija na postari koli poretko ima..

Da, ovo pokriva garancija. I da, nije se pokvarila sama turbina, nego regulator koji je tako spojen sa sklopom turbopunjača da se ne može zamijeniti samo on, nego se treba zamijeniti cijeli sklop. Jako "pametno" inžinjersko rješenje, pogotovo sa aspekta održavanja.
Da se kojim slučajem ovo desilo par desetaka hiljada kilometara kasnije novčanik bi bio tanji za protivvrijednost od 1.600 eura!

"A onda nam je portal na kojem jako često vidimo bannere Golfa i drugih marki VW koncerna zaključao temu o Golfu (slika ispod), a usput nama sa našom redakcijskom adresom nije dozvolio registraciju na forumu"..LOL.

« Последно менување: 17 Април 2012, 11:25:13 am Stratro »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #464 на: 17 Април 2012, 11:13:00 am »
LosiPatista начека совршена прилика за заседа. Си собираше информации кои рака на срце доаѓаат од прилично моќни автомагазини, и треба да се доверливи.