Епа бидна , го однесов на монатажа вуферот, си платив 2 000 денари и сега е монтиран... многу е силен, дури и премногу за мој вкус. Инаку незнам зошто меѓутоа се осеќа само едно вуф, вуф, при свирењето, како да кажам како од сите бас тонови само најниските да доаѓаат до израз и само тоа вуф вуф вуф се слуша, оние "помеки " бас тонови неможам да ги осетам, ќе треба да се навикнам на тоа. Во Меганот имам 10ка активен вуфер и е различно за 360 степени, во Мегането повеќе ме бендисваат звуците кои излегуваат од тој вуфер, ама тоа е
Инаку еве околу монтажата мои замерки :
1. Дебелината на каблите ! Ама џабе ќе се нервирам тоа е, знаев и јас дека ќе бидат 8 awg и џабе ќе ми бидат фрлени 2000 денари, а 850 беа да си ги купам сам и да си ги пуштам... инаку тие од кондензатор до појачало се од Швајцарците местени, од таму е земен
2. Каблите за струја и звучните кабли ги пуштил едни до други, тоа ќе мора да го преправам и да ги преместам на другата страна звучните кабли
3. И незнам како успеал да го поврзи вака преку Low input со RCA конектори
На обични кабли за звучници му намонтирал RCA пинови....
Договорот беше преку Hi input да се монтира, бидејќи зема сигнал од излезите за звучници на радиото ( радиото нема RCA излези)... утре најверојатно ќе го издавам радиото само за да видам како го има ова изведено, за кое ми напомена дека било ПРОФЕСИОНАЛНО поврзано со џекчина (мислеше на RCA пиновите )
Тоа е тоа дечки, јбг такви ни се мајсторите низ државата, само да ги лапнат парината и да свири, а правилно не правилно не е битно, БИТНО СВИРИ.