Автор Тема: Honda и нејзините модели  (Прочитано 126674 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
Одг: Honda и нејзините модели
« Одговори #750 на: 19 Февруари 2016, 13:26:51 pm »
Колку и да не сакам да бидам Еко Френдли, едноставно средината во која живеам е таква. Минимум еуро 4, плус помалце данок годишно. Плус, некако помирно на совест ми е кога не загадувам. Иако досега доволно дрва сум засадил за мојот carbon-footprint да го анулирам.

Да купам кола а за да не можам да идам до центар за на пиво, или до аеродром, или на прошетка со некој едноставно не вреди. Не ми треба Ring-tool. 

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #751 на: 19 Февруари 2016, 13:28:39 pm »
Ако ти е мерак за јапонец и за ВиТек Пауер, глеј најди некоја асолна Интегра :)

Thank me later :)

Мешаше ли уље таа?

Меша чочек.

Колку и да не сакам да бидам Еко Френдли, едноставно средината во која живеам е таква. Минимум еуро 4, плус помалце данок годишно. Плус, некако помирно на совест ми е кога не загадувам. Иако досега доволно дрва сум засадил за мојот carbon-footprint да го анулирам.

Да купам кола а за да не можам да идам до центар за на пиво, или до аеродром, или на прошетка со некој едноставно не вреди. Не ми треба Ring-tool. 

Абе те разбирам јас комплеКт, ама вТек пауа тешко дека ќе осетиш у Хонда Џез со 1.4 моторче :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #752 на: 19 Февруари 2016, 13:33:42 pm »
Абе те разбирам јас комплеКт, ама вТек пауа тешко дека ќе осетиш у Хонда Џез со 1.4 моторче :)

Па затоа гледам Акорд 2.0 или Сивик 1.8.  :D :D :D
Непознат терен ми се, плус колку толку јапонска егзотика.

Инаку и таа што ја возам не е нешто посебно во смисла на динамика, ама секој пат кога ја паркирам, се вртам да ја гледам како што се вртам по убави жени.

И конкретно овие два модела на Хонда кога ги гледам на паркинг ми делуваат слично. Ме тераат да се вртам по нив.  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #753 на: 19 Февруари 2016, 13:42:15 pm »
Акорд 2.0 со убаво 17че бандавче, макар и фабричко, е убава, практична и комфорна кола. И покрај габаритот и „слабиот“ мотор, сеуште ми е у Топ 5 коли што сум ги качувал на Водно (од деновите кога тоа ми беше работа).

Ако го пазиш (и немаш попаметна работа :)), моторот може да ти извади смешно ниска потрошња.

Шо се тиче вртење по кола, не пропуштам да си се завртам по Мицуно мое, макар што сега е со зимски тркала и куфер на кров, и без спорЦки издув :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #754 на: 19 Февруари 2016, 17:28:26 pm »
Земај Honda s2000, се со еуро 4, мене таа ми е непреболена кола. :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #755 на: 19 Февруари 2016, 17:32:43 pm »
Шо муабет му напраи како кога другар ти те прашува: шо да зеам за јадење. А ти му викаш земи тоа и тоа, ја такво највише јадам.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #756 на: 20 Февруари 2016, 12:35:53 pm »
Акорд 2.4 type s 2004-08 е вистинското комбо. Полесен е од новиот и многу подобро ќе се носи со истиот мотор. Во таков цивик се имам возено и незнам дали ќе ти одговара толку тврдо ауто, ќе ти дојде ко голема промена после 3 series.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #757 на: 20 Февруари 2016, 12:57:45 pm »
Не е толку многу полесен, 30-40 кила максимум да е полесен стариот од новиот. Иначе се согласувам дека 2.4 моторот е таман за тоа возило.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #758 на: 20 Февруари 2016, 13:03:24 pm »
Акорд 2.4 type s 2004-08 е вистинското комбо. Полесен е од новиот и многу подобро ќе се носи со истиот мотор. Во таков цивик се имам возено и незнам дали ќе ти одговара толку тврдо ауто, ќе ти дојде ко голема промена после 3 series.

Тие ги наоѓам само со автоматик. Автоматик нејќам. Знам дека е полесно за возење, ама сеуште сакам рачен.
За сивикот прочитав дека е стегнат и тврд, ама не знаев дека е толку тврд. Затоа што и мојот вози релативно стегнато (не тврдо, туку стегнато).

Абе за таман, сигурно е потаман, ама 2,4 на 98ца бензин, ќе ме удри повеќе по џебот. Плин не е опција.  :D

Отсутен Darkovski

• Редовен
Одг:
« Одговори #759 на: 20 Февруари 2016, 13:05:43 pm »
Civikot e tvrd za nashi uslovi, za vo germanija sigurno ke e taman za toj sto saka sportsko nastroena kola.

Отсутен Darkovski

• Редовен
« Одговори #760 на: 20 Февруари 2016, 20:14:22 pm »
Не е толку многу полесен, 30-40 кила максимум да е полесен стариот од новиот. Иначе се согласувам дека 2.4 моторот е таман за тоа возило.
Се извинувам за дупли пост, ама ме интересира потрошувачка колку вадеше просек хондата што си ја имал, во градски и на отворено?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #761 на: 20 Февруари 2016, 20:58:31 pm »
Во град никогаш немав мерено, а дека беше пред редизајнот немаше борд. Мислам дека беше меѓу 11 и 12. Девојка ми има 2.4 редизајн, троши по борд низ центар околу 12, без никакво пазење и на кратки релации.

На автопат при 120-130 трошеше околу 7 мислам. На отворено испод тоа. Пред 8 години беше ова, ваљда добро ги имам запамтено бројките :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #762 на: 20 Февруари 2016, 22:57:34 pm »
разлика во потрошња меѓу 2.0 и 2.4 нека е максимум 1 литро и тоа во град,на отворено 2.4 може и помалце да троши при германски брзини

од нешто што сум поседувал,цивик со 1.6 160 коња троши исто колку цивик со 1.5 90 коња

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #763 на: 21 Февруари 2016, 02:16:23 am »
Помеѓу 2.0 од претходната генерација можда, тој к20 мотор не трошеше малку. Мојот сега е р20 и троши доста помалку од 2.4, во град минимум литро, може и повеќе. На отворено разликата е и поголема, освен на поголеми брзини од 150-160 кога се осеќа мањак сила кај р20 моторот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #764 на: 22 Февруари 2016, 11:32:03 am »
Super baka za volanom spuštene Honde Civic je dokaz da godine nisu presudne za vožnju

http://svijetauta.com/2016/02/21/super-baka-za-volanom-spustene-honde-civic-je-dokaz-da-godine-nisu-presudne-za-voznju/

:)