Автор Тема: Вработување  (Прочитано 578132 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3775
Одг: Вработување
« Одговори #2175 на: 18 Септември 2014, 15:06:02 pm »
Ме нема, имам многу работа, а и кога не работам се занимнавам со поинтересени занимации од форумарење.

На темава, барав вработување за 6 нови работници со високо образование и работно искуство:
2x дипл. ел. инж. на ЕТФ - Енергетика/Индустриска со минимум 2 години работно искуство во областа на енергетика. почетна плата 41К денари, нето.
2x дипл. ЕТФ/МФС инж. со минимум 1 години работно искуство во областа на енергетика. почетна плата 39К денари, нето.
1x дипл.  ИТ инж. (систем/веб администратор) инж. со минимум 2 години работно искуство како систем и веб админ. почетна плата 41К денари, нето.
1x дипл. економист со минимум 2 години работно искуство во областа на економијата. почетна плата 41К денари, нето.
Работно време од 8 до 16 часот секој ден од понеделник до петок, платен годишен одмор 24+ работни дена.

Се надевам дека бар 4-те инжинер ќе ги примам до Нова Година. Економист може и да не примам туку да земам интерно. Барам млади, вредни, амбициозни и лојални луѓе кои сакаат да се само-надградуваат и да направат кариера во живоот. Во избраните ќе инвестирам, т.е. ќе ги праќам на обуки и доусовршувања, ќе им ја развијам мрежа на контакти од областа на енергетика ширум светот и т.н. За квалитетни личности какви што барам платата можеби не е голема, но позицијата на која ќе работат ќе им овозможи да заработат на страна и доста повеќе, а секако ќе имаат и можност да напредуваат и со работното место во компанијата.

Има повеќе предуслови за некој да може да биде примен. Ако некој стварно се препознава себе си како што погоре опишав, нека ме контактира.

Јас само што дипломирав на ФЕИТ   :)
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #2176 на: 18 Септември 2014, 15:09:55 pm »
Честито!

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #2177 на: 18 Септември 2014, 15:11:16 pm »
Гојде алал да ти е :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #2178 на: 18 Септември 2014, 18:32:42 pm »
Ме нема, имам многу работа, а и кога не работам се занимнавам со поинтересени занимации од форумарење.

На темава, барав вработување за 6 нови работници со високо образование и работно искуство:
2x дипл. ел. инж. на ЕТФ - Енергетика/Индустриска со минимум 2 години работно искуство во областа на енергетика. почетна плата 41К денари, нето.
2x дипл. ЕТФ/МФС инж. со минимум 1 години работно искуство во областа на енергетика. почетна плата 39К денари, нето.
1x дипл.  ИТ инж. (систем/веб администратор) инж. со минимум 2 години работно искуство како систем и веб админ. почетна плата 41К денари, нето.
1x дипл. економист со минимум 2 години работно искуство во областа на економијата. почетна плата 41К денари, нето.
Работно време од 8 до 16 часот секој ден од понеделник до петок, платен годишен одмор 24+ работни дена.

Се надевам дека бар 4-те инжинер ќе ги примам до Нова Година. Економист може и да не примам туку да земам интерно. Барам млади, вредни, амбициозни и лојални луѓе кои сакаат да се само-надградуваат и да направат кариера во живоот. Во избраните ќе инвестирам, т.е. ќе ги праќам на обуки и доусовршувања, ќе им ја развијам мрежа на контакти од областа на енергетика ширум светот и т.н. За квалитетни личности какви што барам платата можеби не е голема, но позицијата на која ќе работат ќе им овозможи да заработат на страна и доста повеќе, а секако ќе имаат и можност да напредуваат и со работното место во компанијата.

Има повеќе предуслови за некој да може да биде примен. Ако некој стварно се препознава себе си како што погоре опишав, нека ме контактира.
Што немам 1 година работно искуство како маш.инж. ?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #2179 на: 18 Септември 2014, 19:20:25 pm »
Работни обврски за позицијата економист, знам дека не ти е итно, но ме интересира.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #2180 на: 18 Септември 2014, 20:07:54 pm »
Работни обврски за позицијата економист, знам дека не ти е итно, но ме интересира.
5. ОДГОВОРЕН ЕКОНОМИСТ ЗА ФАКТУРИРАЊЕ И ИЗВЕШТАИ, (1) извршител;
р.б.   Работна задача   Потребно време ДНЕВНО (min)   Потребно време МЕСЕЧНО (h)   Вкупно Годишно (h)
1   Изработување на фактури за фактурирање на пазарна тарифа   60   20   245
2   Изработување на останати фактури согласно потребите на подружницата   60   20   245
3   Изработување прегледи за изработени  фактури, и достава до Финансов сектор   60   20   245
4   Изготвување на месечни извештаи   90   31   368
5   Следење на законските и подзаконските измени   40   14   163
6   Работни состаноци   30   10   123
7   Обуки   15   5   61
8   Членување во комисии   20   7   82
9   Логистика и административна поддршка   20   7   82
11   Останато   50   17   204
ВКУПНО:   445   151   1817

Просечно предвидени работни часови:
- Вкупно работни денови годишно: 245 денови
- Дневни работни часови: 7.5 часови
- Месечни работни часови: 153 часови
- Годишни работни часови: 1838 часови

За оние кои прашуваа по ПП, работното искуство е мандаторно.
« Последно менување: 18 Септември 2014, 23:49:59 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
Одг: Re: Вработување
« Одговори #2181 на: 19 Септември 2014, 07:43:37 am »
gOJDO те нема, те нема, ама се враќаш со стил, ни мање ни више пола форум може да го вработиш.

Него дај види за машински инженер со 4+ години работно искуство. Повеќето се со големи и мали системи за климатизација и вентилација, набавка на опрема итн.
Расположен за работа, е сега не знам што подразбираш под млад... :)

Ако постои интерес побарај ме слободно да ти испратаж CV па да видиш што како може да се направи.

Однапред благодарен!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #2182 на: 19 Септември 2014, 08:21:03 am »
sekoja cest gojde, bravo  ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #2183 на: 19 Септември 2014, 18:39:06 pm »
Да зависеше само од мене, ќе вработев два форуми. Но ко што кажав има предуслови кои кандидатите би требало да ги исполнат, а не зависат од мене. Понатаму од тие што ги исполнуваат предусловите ќе можам да бирам. А ако веќе бирам, полесно ми е кога веќе ги знам кандидатите, односно нивните карактеристики и перформанси. А на форумов, рака на срце, имам сретнато доста квалитетни личности кои би сакал да ги имам во екипа.

Кога ќе се распише конкурсот ќе пратам информација на сите можни медиуми, а и на форумов, па тогаш заинтересираните официјално ќе испратат CV и мотивационо писмо. Во секој случај, моите критериуми за изборот кој ќе го направам ќе бидат квалитетите на кандидатите.

Што се однесува до тоа млад, се мисли на флексибилен и динамичен човек кој допрва треба (и сака) да учи нови работи и да се усовршува. Проблематиката која се работи е нова за Македонија и регионов и практично нема експерти во таа област, па така цената на оние кои ги има е доста висока. Јас треба да се доекипирам и да си ги создадам експертите. Затоа кандидатите е потребно да имаат убава основа и амбиција за да ја научат работата.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2184 на: 19 Септември 2014, 19:24:09 pm »
Браво за Гојдо, ретки се такви луѓе.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2185 на: 19 Септември 2014, 19:28:20 pm »
Штета за гојдо што работи во владин сектор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2186 на: 19 Септември 2014, 19:29:14 pm »
За тебе штета. :( За него - тешко дека е штета. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2187 на: 19 Септември 2014, 20:21:48 pm »
Зависи како си расположен кога гледаш на работите :) И ти лафиш вистина.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2188 на: 23 Септември 2014, 14:43:51 pm »
http://faktor.mk/archives/124417

„Ден за вработување“: „Маркарт“ вработува 500 лица во фабриката во Велес

Markart ke vrabotue inzeneri ...
« Последно менување: 23 Септември 2014, 14:55:44 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2189 на: 23 Септември 2014, 14:56:14 pm »
Пред некој ден на велико се цитираше index.hr за тоа како Македонија била лидер на Балканот. Баш ме занима како ќе реагираат денес:

http://www.telegraf.rs/vesti/1236617-najveca-plata-u-sloveniji-najmanja-u-makedoniji-a-gde-je-tu-srbija