Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3920554 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34467
  • Таков е животот... јебига
Аиии како бе Галардово така се занесе? Па ни 100-ка не возеа...

Е како бе не возеа ни 100-ка? :) Другиве по 40 идеа на автопатов?
Не знам, али не возеа брзо

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8352
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Не знаеш а знаеш?

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
вчера на раскрсницата кај Мавровка/Суд добро плеснати Рено Клио и Форд Фиеста, некој пак поминал на црвено кој к** им е на лугево. Мислам дека клиото беше саглам зачукано напред за повредени незнам само Полиција имаше во моментот
Треба да се пази на таа раскрсица многу често не работат добро тајмерите можеби затоа и толку често има сообраќајки.
тајмерите на таа раскрсница си работат супер, до ГЛУПИОТ И ПРОСТ НАРОД е таму ми е факултетот и многу често поминувам од таму или со кола или како пешак и проблемот е што многу долго се чека ако те фати жуто-црвено 100 секунди, а зеленото трае 20ина секунда, отежнителна околност е тоа што ташаци се пикаат од лентите за лево и тераат право со што го забавуваат сообраќајот и тие 20 секунди се премалку за 3 колони возила кои што треба да се пикнат у 2 ленти. и нели ти чекаш прпоисно, ради некој ташак не успеваш да го фатиш семафорот еднаш, вториот пат се нервираш и ќе поминеш на црвено. јас на пример стално си возам таму по пропис и дур си чекам на 100 и кусур секунди го пратам сообраќајот и се чудам како е можно за толку кратко време да се направат толку многу прекршоци. е тоа е проблемот - културата, а не тајмерите, т.е. не е проблем кулутурата пошто нели ја нема, проблем е глупиот селски и неписмен народ. многу ме нервира таа раскрсница од проста причина што не знам колку пати за малку сум избегнал судар ради некој глупак што поминуел на црвено или што непрописно се престројува, и на 2 пати за влакно сум имал среќа на пешачки со упалено зелено светло за пешаци веќе некои си 3-4 секунди, да не бидам изгазен.

не бе ич, фаланга дај не заебавај гледај како прошишуваат покрај колине, колите испод 80 не возат, а за некој да те помине така треба дупло побрзо од тебе да вози.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
не бе ич, фаланга дај не заебавај гледај како прошишуваат покрај колине, колите испод 80 не возат, а за некој да те помине така треба дупло побрзо од тебе да вози.
Е добро де ај, грешка во проценка. ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Not a valid youtube URL

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
леле ова е идиот или местенка

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ауууууу овој како се заебаааааааааааааааааа

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
Сабајле на раскрсница ми исече пат таксист, од средна летна проба да сврти десно а јас бев во десната лента и немаше кај многу да се изманеврира и го удрив.
еве што се деси

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Јебига, таксисти!

Со европски решивте?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
На задно крило си го удрил ?

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
Со европски направивм.
Не прво со предно лево крило, а од кога го удрив ме сврти и го удрив со задниот.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Кај 4 попладне си идев од Скопје. После Скопска патарина за на кај Велес, на местото каде се приклучуваш на автопат кај што стално има кокошки на патот, ме претицува црно Порше Кајен со дипломатски таблички. Не возеше многу побрзо од мене ама ја исече лентата пред да почне испрекинатата каде веќе можеш да се приклучуваш и паралелно со мене вози едно 20 метра, за да после салам нагази и таман премина на десната лента, од десна страна од кај куќите само видов како излета едно кучиште и се слушна само... бупппп!!!

Закочи нагло едвај успеав да го избегнам пошто беше извртен и на среде пат.

Застанав понатаму се вратив викам нешто да не треба помош, само ми рече тој шоферот....Everything is OK, please go!

Од кај беа, шо беа, кој беа не успеав да разберам? Rегистрацијата беше црна ќумур па предпоставувам дека беше дипломатско возило.

Кучето....салама напраено а Поршето не беше баш нешто многу оштетено колку што успеав да забележам за кратко.

Ако не ме претицаше можно беше ја да се учукам у кучиштето.

Мислам дека поопасно место од тоа на автопат Скопје - Велес не постои и никој ништо не превзема.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Не ти изгледало оштетено Поршето дека е високо, али може убави оштетувања да има ;)

Си имал среќа ти, тоа е битно. А и странецот жив и здрав.