Автор Тема: прашања за мобилен телефон ...  (Прочитано 16774 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: прашања за мобилен телефон ...
« Одговори #30 на: 13 Мај 2012, 14:32:45 pm »
Братучед купи телефон од вип на претплата.. и сеа го користеше 1 недела од кои 2 дена немало мрежа.. и појде во вип им вика вака и вака, и тие го зеле и го однесле на поправка.. за 4/5 дена му го направија и оди да си го земе, ги прашува зошто што му било му рекле дека од вип имале некои проблеми со мрежата овеј месец, и кратко време паѓала мрежата и кога ќе дошла била многу јака и тоа го расипувале ( незна како се вика тоа што е за мрежа на телефоните )
А пак тетинми има од вип број одкако започнаа во МК и еве има нокиа 5800 и нема никаков проблем со мрежата..

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #31 на: 13 Мај 2012, 15:01:22 pm »
Јас сум неколку години на ВИП, имаше понекогаш проблеми ама не е толку страшно. Моите сметки паднаа од 5-6000 на 1500-2000. Па за толкава разлика ке замижам малку

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #32 на: 13 Мај 2012, 16:27:10 pm »
Auuuu 5-6000 za mobilen. E pa zatoa kukame. Mnogu e. Da reces 500-600 e realno.

Ti si bil vistinski rasipnik be !! Ajdeeeeee.. premnogu e toa.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #33 на: 13 Мај 2012, 16:33:53 pm »
Што има толку чудно тука Бугар?

Еве фамилијата на девојка ми, просечна сметка им е 4000 - 5000ден. Тоа уназад 7-8 год. Пред 2 год 3 тел, а пред тоа 2.

Исто така една фирма во Бт не повеќе од 5-6 вработени, на т-мобајл просечна сметка му беше 12 000 - 14 000ден.
Кога се префрлија на ВИП сметките му паднаа на 5-6 000ден.

Незнам јас зошто се уште постои т-мобајл........

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #34 на: 13 Мај 2012, 16:41:01 pm »
Pa ti znaes li kolku mnogu e 5000-6000 za telefon. A be sedi miren. So tie pari mozes mnogu dupki da zatvoris.

Ako neka plakjaat pari. Eden poznat od ramkovnite dobi smetka od 3000 denari abe ke se otruese. A ne znae kolku pari ima na smetka.. Zivee od kamati i rentanje i jadniot on, in otide se zalese do direktori neznam koj kako, vlada i mu spustija na 1900 (edvaj gi plati i raskina dogovor so niv zauvek). Sega e prepaid na VIP i stalno nema impulsi. Ama zatoa dzepceto i meseto polno i keifot zadovolen.

Tie lugje sto imaat NE DAVAAT. Premnogu e toa pari za telefon.

Znam vo firmata na bratot na ovoj ramkovniot maksimalna smetka za telefon im e 1300 denari a se 2 broja. E sega pazat kolku zborat i 90% se titkanja. A be znaat oni kako se zivee. Ostanati vraboteni se Prepaid i oni si stavaat kredit..

Od Prepaid poarno nema. I fiksen i mobilen.

Vo edna prilika vo EU-Francija, eden poznat koristi sluzben telefon i limitot mu e 20 EUR/mesecno ! Se nad 20 EUR toj si plakja. Pa oni sto mislis ludi se ??? Firmata pravi na godisno nivo miliardi USD obrt.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #35 на: 13 Мај 2012, 17:03:46 pm »
Pa ti znaes li kolku mnogu e 5000-6000 za telefon. A be sedi miren. So tie pari mozes mnogu dupki da zatvoris.

Ako neka plakjaat pari. Eden poznat od ramkovnite dobi smetka od 3000 denari abe ke se otruese. A ne znae kolku pari ima na smetka.. Zivee od kamati i rentanje i jadniot on, in otide se zalese do direktori neznam koj kako, vlada i mu spustija na 1900 (edvaj gi plati i raskina dogovor so niv zauvek). Sega e prepaid na VIP i stalno nema impulsi. Ama zatoa dzepceto i meseto polno i keifot zadovolen.

Tie lugje sto imaat NE DAVAAT. Premnogu e toa pari za telefon.

Znam vo firmata na bratot na ovoj ramkovniot maksimalna smetka za telefon im e 1300 denari a se 2 broja. E sega pazat kolku zborat i 90% se titkanja. A be znaat oni kako se zivee. Ostanati vraboteni se Prepaid i oni si stavaat kredit..

Od Prepaid poarno nema. I fiksen i mobilen.

Vo edna prilika vo EU-Francija, eden poznat koristi sluzben telefon i limitot mu e 20 EUR/mesecno ! Se nad 20 EUR toj si plakja. Pa oni sto mislis ludi se ??? Firmata pravi na godisno nivo miliardi USD obrt.

Каква е таа фирма која работи со титкање??? ц ц ц ц

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #36 на: 13 Мај 2012, 17:05:37 pm »
Бугар тој ако има пари (ќешки да има) ако сака 20.000 ден месечно нека му иди.. човекот си збори, а зборењето кошта... тој може и од вип и од т-мобајл и од оне да ги направи тие 20.000..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #37 на: 13 Мај 2012, 17:44:05 pm »
A be nivno e toa ama vo normalen svet tolku pari retko koj dava za telefon.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Одг: Re: прашања за мобилен телефон ...
« Одговори #38 на: 19 Мај 2012, 01:33:24 am »
Слушам ќе го пуштаат 4-тиот оператор скоро!
има ли некој  повеќе информации?

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #39 на: 19 Мај 2012, 02:00:27 am »
Слушам ќе го пуштаат 4-тиот оператор скоро!
има ли некој  повеќе информации?

Тоа беше само најава..Сееуште ништо сериозно за тоа немам чуено, ни пак некоја реклама да имаше, ко по обичај..:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #40 на: 19 Мај 2012, 10:19:37 am »
Ако плаќаш над 3000 за мобилен, значи не си го избрал вистинскиот пакет.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #41 на: 19 Мај 2012, 12:06:51 pm »
A be i 3000 se mnogu. Na VIP za 590 denari bese edna ponuda so 1000 minuti. Ne e loso be toa.

Ama nekako 3000 ne mi vleguvaat ..

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #42 на: 19 Мај 2012, 19:42:17 pm »
Бев денеска во т-мобајл и сакав да го купам сони ериксон лајв,  и им викам дај за на претплата ќе го прајме, и ми вика дека требало некаква си потврда од работа од таткоми, а таткоми сам си има фирма и сам си работи и сега незнам каква е таа потврда.. Башка многу некако во т-мобиле незаинтересирани за кориснициве, зборуваа како прв непријател су им..
после одам во оне и го глеад хтц ча ча го имаше и ок. им викам телефон некој до крај 8000 на претплата ама да е со најниска месечна цена. и ми неможиш така тоа подобро земи си (ми покажува самсунг без камера) го овеј подобро е а и бесплатен е ова она, и им викам еми дај кажи колку е хтцево ( а тој што беше одвај разбираше македонски и одвај се разбравме) и ми вика скап тие тој не го гледај и пак и викам па колку е скап кажи, и ми вели еми незнам точно ама е околу 16.000, и после иде газдата на дуќанов и ми вели повели што ти треба, и го прашав за хтцето и ми вели тој е 7500 ден со најмала цена и гледам ќе го земам, и таму пак ми вика потврда треба да донесиш ама работиме до 4 сат (а тогаш беше 10 за 4) ама не можиш да дојдиш до тогаш, дојди поарно во пон и така си заминав..
И сега прашањето е каква точно потврда треба ???

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #43 на: 19 Мај 2012, 19:49:40 pm »
Na memorandum neka napise deka e vraboen vo taa i taa firma i neka udri pecat i rabotata zaspiva.

Brejj kolku gluposti za eden postpaid. Vo VIP treba samo licna karta i davaat brojce.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #44 на: 19 Мај 2012, 19:50:55 pm »
Потврда дека е во работен однос на неопределено или мин. 2 год.