Автор Тема: Најдобар Hot-Hatch Според вас?  (Прочитано 25342 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Одг: Најдобар Hot-Hatch Според вас?
« Одговори #120 на: 14 Мај 2013, 00:31:49 am »
Па како ќе знаеш колку вреди 1s пдобро забрзување 0-100 кај BMW то од Renault-ot?

Па три секунди помалку на Нирбуринг сигурно не вредат 7000 евра повеќе.

Сепак, најголема улога има вкусот и тоа каков филинг ти дава колата, не е се до брзината. Како што видовме до сега Меганот го испофалија многу познати автомобилски новинари па затоа сметаме дека е најдобар во класата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #121 на: 14 Мај 2013, 00:33:57 am »
Точно не е се до брзината, и до филингот е. И слободно сметајте дека е меган најдобар во класата... Ние не сметаме.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #122 на: 14 Мај 2013, 00:36:01 am »
Шо е па битно некој да биде најдобар? Битно е Хот-хеч. Кој какво сака, кешки пари нека има. Јас BMW-то ни во бесознание не би го земал.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #123 на: 14 Мај 2013, 00:39:31 am »
и јас тоа неможам да го сватам... го дркате курот на 1-2 секунди побрзо забрзувало до 200... јаки муда бе... секој ден возите просечно 200 низ градот и тие 1-2 секунди СЕ НАЈБИТНИ У СВЕТ за да уживате у возењето... побрзо ке стигнете...

на кој му се свиѓа бмв а има кеш, нек си го купи.. на кој рено, на кој пежо.. кој курац се дрнка тука таква тресеница од муабет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #124 на: 14 Мај 2013, 01:16:10 am »
A тој што сака најквалитетно да си ги потроши парите што да купи? Тебе три секунди помалку на време од 8 минути ти вредат 7000 евра?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #125 на: 14 Мај 2013, 01:35:36 am »
не зборев за мене.  кога јас ке одлучам да купам таков автомобил ке кажам што сакам и ке се изјаснам... пред се мене на прво место ми е изборот на моделот и некои други карактеристики, како на пример удобноста во звтомобилот... никако на прво место не ми се 2-те или ај по твое 3-те секунди... тие ако воопшто би влагале како некакви поени и квотација при избор, би биле ДЕФИНИТИВНО на последно место...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #126 на: 14 Мај 2013, 01:38:51 am »
Ако ти е на прво место удобноста сигурно нема ни да погледнеш автомобил од оваа класа.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #127 на: 14 Мај 2013, 07:43:49 am »
@onak - Мислам темава сепак за „дрнкање“ е тука. Повеќето од нас веројатно немаат отпојќе пари да потрошат на  хотхеч. Правевме муабет за  најхот. А демек ако не возам 200 цело време да не гледам ни слики ич ниту да читам за технологијата за да не „дрнакам“?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #128 на: 14 Мај 2013, 08:37:24 am »
Кога станува збор за хотхеч не гледам зошто перформансите на забрзување би биле воопшто битни. Битно е хот, битно има 200кс+, спортско подвозје, седишта, разни електроники за помош и слично. Сите тие хот-хечови се Halo cars на своите модели и се наменети за љубителите на марката и моделот според мене, башка и за курчење. Така да надворешниот фраерски изглед, ентериерот и опциите што доаѓаат со колата се најбитни.

Така да од разбирливи причини јас би избрал прво Астра, Потоа ГТИ. 135-ката, Фокусот и Меганот не би ги погледнал воопшто. Немам една причина зошто. Тоа што BMW-то е најбрзо ич не ми е битно. Фокусот и Меганот со ништо не ме привлекуваат. Астрата и Голфот од друга страна се нешто што сум поседувал, кон кого сум приврзан, сум имал фантазии и слично па затоа и изборот што би го направил е јасен. Бушавиот сигурно би избрам Меган, Гегелиецот би избрал Фокус, Мечето би избрал 135-ка без разлика на перформансите.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #129 на: 14 Мај 2013, 08:40:04 am »
Така така :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #130 на: 14 Мај 2013, 09:44:41 am »
@onak - Мислам темава сепак за „дрнкање“ е тука. Повеќето од нас веројатно немаат отпојќе пари да потрошат на  хотхеч. Правевме муабет за  најхот. А демек ако не возам 200 цело време да не гледам ни слики ич ниту да читам за технологијата за да не „дрнакам“?

зашто ми напикуваш зборови кои не сум ги кажал и мисли кои не сум ги мислел па објаснил? убаво реков што и како. ете фаланга уште поубаво ти објасни, баш тоа што го мислев. ако купуваш хот хач возило заради перформансите а не заради моделот тогаш ти со човек без вкус и незнаеш што сакаш, немаш омилена марка и модел, немаш љубемиц кај автомобилите и на возилата гледаш само како куп железо без љубов, материјал од метал, кој треба да ти донесе нешто плаќајки... како хамбургер да купуваш, или куртон за 1 употреба.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #131 на: 14 Мај 2013, 09:54:37 am »

зашто ми напикуваш зборови кои не сум ги кажал и мисли кои не сум ги мислел па објаснил? убаво реков што и како. ете фаланга уште поубаво ти објасни, баш тоа што го мислев. ако купуваш хот хач возило заради перформансите а не заради моделот тогаш ти со човек без вкус и незнаеш што сакаш, немаш омилена марка и модел, немаш љубемиц кај автомобилите и на возилата гледаш само како куп железо без љубов, материјал од метал, кој треба да ти донесе нешто плаќајки... како хамбургер да купуваш, или куртон за 1 употреба.

на кој му се свиѓа бмв а има кеш, нек си го купи.. на кој рено, на кој пежо.. кој курац се дрнка тука таква тресеница од муабет...

Јас нема да купам ниеден од автомобилеве веројатно. Но кога зборуваме за критериум НАЈ тогаш заборуваме за НАЈ. Никому не му реков дека не му чини љубениот хотхеч. Било кој би го возел ако некој ми го остави на возење.

Ако би бирал funcar да имам пари веројатно би било Cooper S.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #132 на: 14 Мај 2013, 10:13:20 am »
Кога станува збор за хотхеч не гледам зошто перформансите на забрзување би биле воопшто битни. Битно е хот, битно има 200кс+, спортско подвозје, седишта, разни електроники за помош и слично.

Мислам дека сите перформанси се битни, забрзувањето е дел од performance пакетот. Затоа прашав, кој е критериумот за да биде НАЈ ХОТ? Како мериш дека 3s не ги зарботија оние 7000 евра што ги спомна Fic?

GTI е супер кола но не мислам дек може да стане НАЈ во конкуренцијата на ХОТ хеч. Може да се стави во категорија „ХЕЧ со највеќе музика за парите“ па да проба со другиве.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #133 на: 14 Мај 2013, 10:28:37 am »
Јас нема да купам ниеден од автомобилеве веројатно. Но кога зборуваме за критериум НАЈ тогаш заборуваме за НАЈ. Никому не му реков дека не му чини љубениот хотхеч. Било кој би го возел ако некој ми го остави на возење.

Ако би бирал funcar да имам пари веројатно би било Cooper S.

ок... сега се разбравме.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #134 на: 05 Јуни 2013, 13:08:32 pm »
Ja мислење и даље не мењам! Opel Astra OPC (ако ја разгледате комплетно - не само драг рејс, не знам тешка била ... има и зошто да е тешка!) е убедливо најмодерна, најквалитетна, најопремена, најубава и најпрактично секојдневно ауто (нај удобно е) - едноставно ауто со душа! Традиција е у прашање, а хејтерите може и натаму слободно да се тешат како Опел ќе се затвори, продаде ... до тогаш ќе им ги плеска газињата ;)