Автор Тема: Suzuki Ignis 4WD  (Прочитано 533 пати)

Отсутен M_M

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Suzuki Ignis 4WD
« на: 19 Октомври 2024, 23:31:08 pm »
Здраво дечки,

Размислувам за купување на мое прво возило. Од она што досега го разгледував онлајн, око ми фати Suzuki Ignis 4WD, па сакав да чујам и ваше мислење.
Она што мене ми е потребно е автомобил кој ќе го возам и низ град, ама и за некој лесен/среден off-road (не е неопходно да е за хардкор offroad), ама битно ми е да е моделот повисок и со погон на четири тркала.
Читав дека Игнисот е помало возило (не сум го пробал сè уште), но дека просторот е доста добро искористен и дека е комфорно внатре. Доколку некој има искуство нека сподели.
Кое е вашето мислење за овој автомобил, но и општо за Suzuki како бренд, дали се евтини и лесни за одржување?
Немам многу автомобилско познавање, па секој совет е добредојден!
Исто така, добредојдени се и алтернативи како предлози, но буџетот ми е до тука некаде како Игнисот (тој е околу 19.000 евра).

Фала!

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1921
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Suzuki Ignis 4WD
« Одговори #1 на: 20 Октомври 2024, 07:13:12 am »
👋 Генерално секое ново возило нема проблем првите 5-6 години јас имам сузуки демек као второ  возило да се најде веќе стана стандард прво , ова што ти го бараш јас го барав ама мене ми требаше вистински теренец па се одлучив за џимни пред неколку години.Нема да погрешиш јас би идел на Витара со тој буџет не приметив дали го имаат игнис нов во Миркат, одржување стандард првите години уље филтри на првите 13-14илјади км (околу 5илјади денари со раб рака) потоа ке се водиш по интервалот замена на уље во  редуктои етц генерално поуздано и издржлив бренд јас сум задоволен.Мотор перфектен ке заборавиш дали работи не се слуша брои исклучиво бс95 сипувај.Ја би идел на витара со тој буџет немора панорама и остали тракатанци за таа пара толку музика.Среќно

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3750
« Одговори #2 на: 20 Октомври 2024, 11:47:28 am »
Погледни ги и кинеските возила!

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #3 на: 20 Октомври 2024, 13:43:35 pm »
Игнис има 3/5 ѕвезди на Еуронкап.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5473
« Одговори #4 на: 20 Октомври 2024, 13:48:22 pm »
Дастер предпоследна серија, ако е уште во продажба. Ако не половен година две стар. Игнисот е ламарини, ниту багаж ниту комфорт има во тоа возило.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8615
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #5 на: 20 Октомври 2024, 17:48:21 pm »
@M_M
Арно ти вика @vladic3110

Еве и полезно видео:

За одржување, штом купуваш ново - не би се плашел толку.

За употреба: Дастерот е златна средина за возење во сите различни услови + класа поголем.
За висина на возач: Ако си било што повисок од 175цм - Игнис не е за тебе.

Гепек: има место за две торби од пазар. :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.