Автор Тема: Кинески производители во Македонија  (Прочитано 2768 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1921
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Кинески производители во Македонија
« Одговори #46 на: 31 Октомври 2024, 10:38:52 am »
И пак најатрактивни се ваквите возила повеќе луѓе кај овој модел се задржуваат  него кај другите модели,  веќе и жени почнаа да ги возат не само мажи по планини...

Може подетално конкретно за овој џип пиши нешто

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #47 на: 31 Октомври 2024, 10:45:19 am »
Скап е ко за кола што се пробива на пазар.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #48 на: 31 Октомври 2024, 11:20:46 am »
И пак најатрактивни се ваквите возила повеќе луѓе кај овој модел се задржуваат  него кај другите модели,  веќе и жени почнаа да ги возат не само мажи по планини...

Сега за сега немам никакви дополнителни информации. 2-литарски турбодизел, 160 коња, 380 Nm вртежен момент, автоматски менувач. Делува солидно, ама дали и колку го бива - стварно не знам, не сум го возел. Надворешниот дизајн е директно ископиран од Jeep. Кровот (црниот дел) целосно се вади. Внатре е дизајнерски многу налик на Мерцедес.

Цената му е (како што си пишува во објавата) 50к.

Општо, сите цени им се (според мене) превисоки, особено како за бренд кој тек сега треба да се пробие и да привлече купувачи. Мислам дека би требало да бидат барем 20% пониски за да бидат поинтересни.

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2160
« Одговори #49 на: 31 Октомври 2024, 11:58:45 am »
 У5 плус едниствената кола во лајнап изгледа добро вака на слики барем.
Само ја отепале со 112 атмо коња и цвт.
А цената.... скапа.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #50 на: 31 Октомври 2024, 16:05:04 pm »

Сега за сега немам никакви дополнителни информации. 2-литарски турбодизел, 160 коња, 380 Nm вртежен момент, автоматски менувач. Делува солидно, ама дали и колку го бива - стварно не знам, не сум го возел. Надворешниот дизајн е директно ископиран од Jeep. Кровот (црниот дел) целосно се вади. Внатре е дизајнерски многу налик на Мерцедес.

Цената му е (како што си пишува во објавата) 50к.

Општо, сите цени им се (според мене) превисоки, особено како за бренд кој тек сега треба да се пробие и да привлече купувачи. Мислам дека би требало да бидат барем 20% пониски за да бидат поинтересни.

Да не споредувам баби и жаби, ама поарно да земам бел Амарок со пластична рачка за отварање прозор за овие пари. Не дека овде нема у-а куп џиџи миџи што голтарот од VW ако ги добие 3 пати поскапо од кинезов ќе ги наплати. Ама, кинзеиве се ептен се тазе да им тупнеш 50к заради убави таблети и гаџети.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #51 на: 31 Октомври 2024, 17:57:48 pm »
Мене највеќе ме плаши софтверската поддршка, ако се земе во предвид колку работи се контролираат од софтвер на тие џиџи миџи смарт таблети во колата.

Голем дел од кинескиве производители на возила некако тераат Ксиаоми концепт. Лупај опции, електрики фул фул фул опрема.