Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 595775 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #285 на: 26 Ноември 2012, 00:15:29 am »
E OMV da go rofam vo skopje. Kaj nas i OMV da dojde ke se zdruzi so ova kurvarite i ke ne dupci

тоа сакав да кажам... ке ни го испласира ѓубрето што му е како остаток од производство на квалитетните горива... и после ке се радува народ на говнало гориво што е за 2-3 денари поевтино од останатите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #286 на: 26 Ноември 2012, 00:22:19 am »
Пред 2-3 дена стаив бензин на Лукоил, колата ми се понаша исто како пред 10ина месеци кога всушност и престанав да ставам на Лукоил. Сецка на мала гас, и треба многу повеќе обртаи за да тргне од место со ладен мотор, а да не изгаси. Не осеќам никакво подобрување на перформансите, ниту пак намалување на потрошувачката, ова и дефинитвно беше последно полнење на Лукоил. Најпозитивно искуство иам со бензинските на Макптерол на Илинденска, на Србија и оваа комшиската позади зграда што ми е у Ново Лисиче.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #287 на: 26 Ноември 2012, 00:23:47 am »
бензин на макпетрол,дизел на лукоил

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #288 на: 26 Ноември 2012, 00:29:32 am »
Пред 2-3 дена стаив бензин на Лукоил, колата ми се понаша исто како пред 10ина месеци кога всушност и престанав да ставам на Лукоил. Сецка на мала гас, и треба многу повеќе обртаи за да тргне од место со ладен мотор, а да не изгаси. Не осеќам никакво подобрување на перформансите, ниту пак намалување на потрошувачката, ова и дефинитвно беше последно полнење на Лукоил. Најпозитивно искуство иам со бензинските на Макптерол на Илинденска, на Србија и оваа комшиската позади зграда што ми е у Ново Лисиче.

ја па имам контра искуство со макпетрол во однос на лукоил... ама ЗА НАФТА.. очигледно фичомк е во право... бензин на макпетрол, нафта на лукоил... окта не ја тураме у комбинација... инаку од таа комшиската твоја бензинска жена ми турила нафта во фордот и после 6,5 километри поминати, колата застанува и нејке да запали.... точно колку што му треба новата нафта да се смени со старата  низ цревата, филтерот и бош пумпата... на влечење пали на клуч ни да чуе... исто како компресија да му отишло, ама наеднаш на сите клипови... после цел ден зезање, ја сменивме нафтата и филтерот (од лукоил) и запали од прва.. истиот тој кобен ден ја турив на комбето нафта и изгуби сила.. исто како да му снема компресија.. а онака фино го натанкав, цел резервоар.... среќа што идев на пат па тој ден и го потрошив...

заклучок:
НАФТА-лукоил
БЕНЗИН-макпетрол
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #289 на: 26 Ноември 2012, 01:51:45 am »
неможе така,секоја кола различно се однесува на горивата

не би било лошо кога зборите за квалитетот да кажувате за која кола се работи :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #290 на: 26 Ноември 2012, 07:00:54 am »

Потпуно исто искуство со бензинот од Лукоил.

Се зависи каква берба ќе начекаме :D

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #291 на: 26 Ноември 2012, 09:44:30 am »
бензин на макпетрол,дизел на лукоил
+1
Јас до сега нон стоп ставам на ЛукОил, а предтоа сум слушнал дека за Common Rail дизели е строго препорачливо да се точи дизел во ЛукОил и тоа оној ЕКТО Дизел...
И еве од Јули до сеа 4000+ КМ имам пројдено без никаков проблем со прекрасна вожња на BMW 330D (E46)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #292 на: 26 Ноември 2012, 10:08:56 am »
неможе така,секоја кола различно се однесува на горивата

не би било лошо кога зборите за квалитетот да кажувате за која кола се работи :)

киа беста-дизел
хјундаи Х100-дизел
ровер-дизел
форд ескорд-бензин (до пред 2 месеци, а сега веке дизел)
форд куриер дизел
опел корса-бензин
волво В70-бензин-плин
волво С70-бензин
волво В40-дизел
југо-бензин-плин
фичо-бензин
2 мотори-бензин

репертоар на програмата за последнава 1,5 година од мене и моето поблиско семејство  (брат, снаа и жена ми), возила кои јас ги одржувам... и за сите одговорот е ист. бензин-макпетрол нафта-лукоил. а бидејки мојот магацин е БУКВАЛНО сместен во автомеханичарски сервис, на годишно ниво гледам и доживувам ПЛЕЈАДА од возила кои доаѓаат и си одат и поради цената на горивата сите коментираат и сите пробале разни комбинации, па си кажуваат луѓе.. ретко-ретко некој да се пофали од бензинот на лукоил и нафтата од макпетрол. ама ептен ретко...

доволно искуство?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #293 на: 26 Ноември 2012, 21:01:52 pm »
Нафта - ЛУКОИЛ ! :)

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #294 на: 27 Ноември 2012, 02:09:05 am »
јас реално не сум осетил никаква разлика помеѓу ниедна бензинска, ниту во перформанси, ниту во потрошувачка, ниту пак разлика помеѓу 95,98 и 100, со сите ми тера исто. Гориво најчесто ставам на лук оил поради тоа што едноставно си мислев дека имаат најдобар бензин, али како што читам овде по темава според многу членови макпетрол има подобар бензин, па од сега па натаму можно е да станам поредовен муштерија на макпетрол :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6923
  • French diamond
« Одговори #295 на: 27 Ноември 2012, 02:36:35 am »
А каква врска има бојата на бензинот? Само од Лукоил 98 ца е црвен, од другите бензиски никој. За мене е строго Лукоил, за се.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #296 на: 27 Ноември 2012, 02:39:12 am »
прв пат слушам за вакво нешто. Од каде тоа дека е црвен, го имаш видено?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6923
  • French diamond
« Одговори #297 на: 27 Ноември 2012, 02:47:46 am »
Да,да имам полнето во шише за моторчето 5-6 пати. 95 ката е обичен безбоен(жолтеникав), а 98ката црвен.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #298 на: 27 Ноември 2012, 02:49:43 am »
има шанси таа боја да е добиена од адитивите

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6674
« Одговори #299 на: 27 Ноември 2012, 03:19:19 am »
Јас летоска од макпетрол во шише наполнив 95 ка и портокалов беше, а порано знам дека беше слабо жолтеникав, речиси безбоен.
Иначе кај мене во опелот, бензин ставаме од макпетрол 95 ка, сум пробал и 100 ка, али полошо се однесуваше од 95 ката, ама како и да е, нас бензинот ни служи само за палење, за ништо друго, за останати вожњи, нагорно, надолно, со товар, без товар само плин, 90% од нас гас, пошто може понекогаш да се случи да останеме без плин или кнап сме, па ај што прво ке наиде, макпетрол или лукоил, али претежно од нас гас плин ставаме