Автор Тема: Регулатор за притисок за 1.9DCI  (Прочитано 1908 пати)

Отсутен BildeR

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
Регулатор за притисок за 1.9DCI
« на: 12 Февруари 2017, 11:53:53 am »
Се продава нов регулатор за притисок за гориво компактибилен за 1.9dci мотор за Renault Scenic/Renault Laguna/Renault Megane/Renault Kangoo/RenaultScenic4x4/Renault Clio/Renault Espace.
Регулаторот е оригинал Bosch, донесен е од Германија, по грешка од механичарот ми беше кажано дека имам проблем со регулаторот на возилото, па го порачав да ми го донесат, во меѓувреме се испостави дека дефектот е поради друго.
Досега не е монтиран на возило.
Цена 125евра.

Отсутен Mihail

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 187
Одг: Регулатор за притисок за 1.9DCI
« Одговори #1 на: 13 Февруари 2017, 15:06:00 pm »
Да не ти го кажаа тоа во новиот бош сервис накај пинтија?

Отсутен BildeR

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 13 Февруари 2017, 23:14:45 pm »
Не, на 10 места бев за поправка и сите механичари беа со муабетот дека варирањето на обртаите и губењето на снагата било поради регулаторот, исто ми светеше и ламбичето за грејачите, на крај испаднаа други работи (амортизерчето на ребрастиот каиш, шајбна на радилица, два држачи на моторот,затната усисна грана и ЕГР вентил, а не помина цела недела отиде и кумплуг шајбната), битно на компјутер никаде не се појави регулаторот, а сите беа убедени дека варирањето на и губењето на снагата е поради регулаторот и си го порачав од пријатели што се во Германија да ми го донесат, па еве сега си го чувам дома  :(

Отсутен Mihail

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 14 Февруари 2017, 10:45:35 am »
Кај мене на Форд Фокус 1.8тдци само при нагло убрзување или на угорница кога се бара да се стисне повеке гас и да повлече, ми се пали сијалицата за греачи  и се става во limp mode. Кај мене е Delphi систем и кога бев во Bosch сервисот само дијагностика ми напраивија и ми рекоа исто дека 99% бил регулаторот, а мајсторот што ја сервисира е убеден дека пумпата за висок притисок е за менување. Сеа сум во потрага по регулатор чисто за проба ако е тој да го менувам да не менувам цела пумпа(поскапа заебанција)  али никако да се најде. Штета што твојов е од 1.9дци, од Рено 1.5дци пасуваат и на фордот и тие биле Delphi. Сеа којзнае што ке искочи на крај...

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Одг:
« Одговори #4 на: 14 Февруари 2017, 17:41:58 pm »
Ova ukazuva deka pri optovaruvanje ostanuva bez gorivo, treba da se vozi voziloto i da se pratat parametri

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен BildeR

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 15 Февруари 2017, 18:21:31 pm »
Кај мене на Форд Фокус 1.8тдци само при нагло убрзување или на угорница кога се бара да се стисне повеке гас и да повлече, ми се пали сијалицата за греачи  и се става во limp mode. Кај мене е Delphi систем и кога бев во Bosch сервисот само дијагностика ми напраивија и ми рекоа исто дека 99% бил регулаторот, а мајсторот што ја сервисира е убеден дека пумпата за висок притисок е за менување. Сеа сум во потрага по регулатор чисто за проба ако е тој да го менувам да не менувам цела пумпа(поскапа заебанција)  али никако да се најде. Штета што твојов е од 1.9дци, од Рено 1.5дци пасуваат и на фордот и тие биле Delphi. Сеа којзнае што ке искочи на крај...
А каде ти ја проверија ако не е тајна?
Јас кај Стојче бошистот добив дијагноза исто рехулатор,  ја провери со Delphi програм и ми се нудеше да ми смени регулатор за 14000ден, јас од Германија го купив оригиналза 125евра, али нажалост била грешна дијагнозата и еве си го чувам за украс :)
Не знам за фордот,  не се разбирам многу за да те советувам.

Отсутен Mihail

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 16 Февруари 2017, 08:53:55 am »
Мене во Bosch Diesel Servis-ot новиот што го отворија на бул.Борис Трајковски (поранешна првомајска) ми кажаа дека е до регулаторот и тоа 99% (со тие проценти буквално кажа) али тие само дијагноза можеа да направат зашто само Bosch работеле. Мајсторот што ја одржава е од Ми-Да и врз основа на искуство убеден е дека е пумпата али јас божем да се осигурам сакам дали е регулаторот или не. Сега планирав викендов докај Стојче да одам да видам што ќе каже дека го зборат како најдобар нели бошист, ама после ова што кажуваш ти ќе одам со резерва доверба...
п.с Колку пари зима за дијагностика?

Отсутен BildeR

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 16 Февруари 2017, 10:25:57 am »
Мене во Bosch Diesel Servis-ot новиот што го отворија на бул.Борис Трајковски (поранешна првомајска) ми кажаа дека е до регулаторот и тоа 99% (со тие проценти буквално кажа) али тие само дијагноза можеа да направат зашто само Bosch работеле. Мајсторот што ја одржава е од Ми-Да и врз основа на искуство убеден е дека е пумпата али јас божем да се осигурам сакам дали е регулаторот или не. Сега планирав викендов докај Стојче да одам да видам што ќе каже дека го зборат како најдобар нели бошист, ама после ова што кажуваш ти ќе одам со резерва доверба...
п.с Колку пари зима за дијагностика?
Мене не ми зеде пари, човекот најверојатно ме остави со резерва да се согласам за промена на регулатор, таму ќе ме одереше квалитетно :) 14 000ки за нешто што јас го купив 125 евра и се менува за 5 минути :)
И јас би го учел занатов за такви сатници :)

Отсутен Mihail

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 16 Февруари 2017, 10:35:52 am »
Ќе одам да видам што вика неговата дијагностика и искуство, а за мајстори и заебанции нема крај...лесно е кога не даваат они пари и само си кажуваат еј не било до тоа... пу-пу неважи си играат