Автор Тема: Predlog do administracija TEST ZA POLOVNI VOZILA  (Прочитано 8205 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4008
  • MadaFunker
Одг: Predlog do administracija TEST ZA POLOVNI VOZILA
« Одговори #15 на: 14 Декември 2015, 18:41:01 pm »
И ја мислам дека некој претходно имаше дадено предлог за ваква тема, и ја сум ЗА вакви тестови пошо мнозинството на луѓе од Македонија и форумов возат половни коли а и има секакви коли на форумџии кој можат да бидат достапни за тест и информации во врска со нив.
New blood of old school

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #16 на: 14 Декември 2015, 18:42:44 pm »
Еве ја ќе се жртвувам половните да ги тестирам, пошто Зеро нема време од новите. ;D
Прашањето е кој ќе ја жртвува својата кола ти да му ја тестираш... ;)

Нека пише некој на кој што не сум му ја вратил здрава колата. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #17 на: 14 Декември 2015, 18:55:58 pm »
Епа администрацијо...GREEN LIGHT :D за проектот codename "Половњак" :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29790
    • CARclub.mk
« Одговори #18 на: 14 Декември 2015, 19:12:15 pm »
Ова е веќе најавено и дискутирано - ама како што некој рече, се нема време.

Иначе, планот е повеќе да се направи нешто како осврт кон конкретно возило, наместо класичен тест. Секцијата би се викала АВТОбиографија и би се „интервјуирал“ сопственикот околу возилото - што, како, колку пари, итн.

Еве, прв ќе биде Симо со Алфата, само да ја среди. ;D

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #19 на: 14 Декември 2015, 20:35:46 pm »
Значи, да се раскаже некаква интересна приказна за некое конкретно возило, не навлегувајќи во позитивни и негативни страни на моделот, туку само осврнувајќи се на баш тоа возило и приказната за него...
Интересно и така, зошто да не.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #20 на: 14 Декември 2015, 21:09:27 pm »
Abe kakvi prikazni se znae test na polovno vozilo...Bidejki nema da bide so klip cisto da se postavat sliki i da se nabrojat pozitivnite strani na voziloto,negativnite,cena na servisi,funkcionalnost,koj mu se slabi tocki i na sto treba dase dzirne pri kupuvanje na toj model,dali e podobro dase zeme dizel ili benzin,prodazna cena koja e otprilika i taka nataka...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #21 на: 14 Декември 2015, 21:19:19 pm »
^
Или секoј дa си пише вo темaтa зa кoлaтa и дa се убaци нa првa стрaницa oд истaтa.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3082
« Одговори #22 на: 14 Декември 2015, 21:33:00 pm »
Abe kakvi prikazni se znae test na polovno vozilo...Bidejki nema da bide so klip cisto da se postavat sliki i da se nabrojat pozitivnite strani na voziloto,negativnite,cena na servisi,funkcionalnost,koj mu se slabi tocki i na sto treba dase dzirne pri kupuvanje na toj model,dali e podobro dase zeme dizel ili benzin,prodazna cena koja e otprilika i taka nataka...

Во право си но мора да се има во предвид дека ривјуата ќе бидат мнооогу субјективни. Его јбг.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #23 на: 15 Декември 2015, 00:14:41 am »
преголема е разликата од едно до друго половно возило од ист тип,затоа неможе да се генерализира

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #24 на: 15 Декември 2015, 00:15:20 am »
Така е Смичка.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #25 на: 15 Декември 2015, 00:42:13 am »
За Зеро да тестира рецимо Голф 4, и во тој тест да каже кои се општи маани на Голф 4, на што треба да се внимава, па после кои мотори се препорачуваат, кои треба да се избегнат, па после за секој мотор на што да се внимава дали е сменето или не, ќе треба да изгуби едно 2-3 недели сурфање по странски форуми за да добие некаква општа слика за тој модел и пак сигурно ќе пропушти доста битни работи.

Идеата на Влатче Пунто е убава, ама не е баш така едноставна за квалитетна реализација. Со тест на една рандом Голф четворка никако нема да може да се донесе правилен заклучок по точките кои Влатче ги наброја.

До сега за мене најкорисни биле странски специјализирани форуми за одредена марка. И тоа не дека таму имало тестови на половни возила, туку има илјадници членови кои имаат возило како што сакам да купам па секој си пишува што мака имал, односно кои се чести проблеми, кои мотори се најдобри, потрошувачка итн итн.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 762
« Одговори #26 на: 15 Декември 2015, 00:45:16 am »
Кој ќе ги чита тие тестови бе? Нема Honda NSX да тестира или па Nissan Silvia па да видиме што чудо е. Демек некој ќе го интересира Audi А3 дизел од 2002ра како се покажало...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #27 на: 15 Декември 2015, 00:46:18 am »
Мене баш ми се допаѓаат Русите со нивните тестови за половни возила. Ги има еден тон по YouTube и баш изгледаат ОК.

Целта е да се прикажи одреден модел. Кои својства ги има, каква опрема, каков е багажникот, седење на задни седишта, реална потрошувачка итн.

Се разбира би се одбрале добри примероци за секој модел. Не има еден тон на форумов, може да се одредат кои коли би изгледале визуелно убаво.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #28 на: 15 Декември 2015, 01:20:08 am »
Na toa i mislev...
Da se dade slika od kolata koj i se negativni a koj pozitivni strani.Koj se trosoci za odrzuvanje,komocija,motor,enterier,koj motor e poisplatliv za toa vozilo i to...
Inace moze da se odberat vozila kako sto kazav so cenoven rang od 1000 do 5000 eura sto i se najzastapeni kaj nas.
Vo temite za polovni vozila sekojdnevno nekoj bara kola i prasue okolu nejze vaka kje si ima tema i fino lepo kje si procita koj se pozitivnite a koj negativnite stani..
Nemora zero da testira...On neka otvori tema pa moze sekoj clen da stavi slika od svoeto vozilo i da dade poopsiren prikaz za nego mislam opsto koj mu se pozitivni a koj negativni stvari..Kade da se obrne najvekje vnimanie dokolku bi se kupuvalo toj tip na vozilo i negovi trosoci za odrzuvanje...

Отсутен Stw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 93
« Одговори #29 на: 15 Декември 2015, 01:32:24 am »
пријавувам за тест голф 4 тди,негови карактеристики,позитивни особини и негативни,слабости и мани,предности и зошто токму голф 4 (во сопственост 5 години)