Автор Тема: Купувам плац во Соње  (Прочитано 10253 пати)

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 10694
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #45 на: Мај 11, 2021, 10:16:49 am »
Едно време на GIS можев да видам водоводна мрежа во Скопје. Сто пати од тогаш имам отворено GIS таква мапа не можам да најдам. Да не има некој линк?

Отсутен AllMightyMe

 • Сениор
 • ****
 • Пораки: 6170
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #46 на: Мај 11, 2021, 11:44:42 am »
Последен пат кога проаѓав низ Побожје, мислам дека правеа фекална канализација.

Отсутен nikomil1

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 99
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #47 на: Мај 12, 2021, 21:56:53 pm »
Само немој Сопиште, другар учеше средно во Драчево и по неговото кажување некако „чуден“ народ се .....

;D ;D ;D

Сопиште никако :) Соње..

Често проаѓам од Сопиште, и имам теорија дека Римјаните веројатно имале сериозен проблем со Галите и со тие од  Сопиште.  :)


п.с. И добар вкус за музика се има во тој дел  ;DSopishtani (stari) se dusha narod, ne si videl na kogo mu prodavaat Sopishtani placovi... nie dojdencite kakvi sme. Od losho beter (sekoja chest na iskluchoci). Samo shto go kupiv placot mi dzvoni komshijata i odma kavga ni viden ni chuen... Koga dojde red struja da stava kabelot negov niz dvor mu pominuva kaj mene abe ne se javi da prasha dali moze...a veke 5 godini mi se tapani deka ulicata e negova... Taka da Sopishtani ne se nishto poloshi od prosechniot Makedonec... klet narod sme vo drzavava, prost i zavidliv. Zatoa i sme tamu kaj shto sme kako drzava i narod.

Присутен Mikius

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 7003
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #48 на: Мај 12, 2021, 22:14:43 pm »
Летово одејки на гости во Соње малку ја утнав...тоа нови"хациенди" а уличе тесно, претесно, си викам сиромаштија.

Отсутен AllMightyMe

 • Сениор
 • ****
 • Пораки: 6170
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #49 на: Мај 14, 2021, 11:19:29 am »
Само немој Сопиште, другар учеше средно во Драчево и по неговото кажување некако „чуден“ народ се .....

;D ;D ;D

Сопиште никако :) Соње..

Често проаѓам од Сопиште, и имам теорија дека Римјаните веројатно имале сериозен проблем со Галите и со тие од  Сопиште.  :)


п.с. И добар вкус за музика се има во тој дел  ;DSopishtani (stari) se dusha narod, ne si videl na kogo mu prodavaat Sopishtani placovi... nie dojdencite kakvi sme. Od losho beter (sekoja chest na iskluchoci). Samo shto go kupiv placot mi dzvoni komshijata i odma kavga ni viden ni chuen... Koga dojde red struja da stava kabelot negov niz dvor mu pominuva kaj mene abe ne se javi da prasha dali moze...a veke 5 godini mi se tapani deka ulicata e negova... Taka da Sopishtani ne se nishto poloshi od prosechniot Makedonec... klet narod sme vo drzavava, prost i zavidliv. Zatoa i sme tamu kaj shto sme kako drzava i narod.

Не знам за тебе, ама јас би удрил ашовот каде што е кабелот, па нека се чудо зошто нема струја

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 10694
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #50 на: Мај 14, 2021, 11:29:27 am »
Соње/Сопиште не можам да дешифрирам кој има/кој нема вода ;D Тоа ми е битно јас кога гледам плацеви. Се уште барам GIS за водоводна мрежа.

Отсутен AllMightyMe

 • Сениор
 • ****
 • Пораки: 6170
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #51 на: Мај 14, 2021, 13:16:44 pm »
Сл пат фати од Радишани, мн подобар е патот. Делот кај село Побожје е лош зошто ставаат канализација па раскопани се улиците.

Отсутен osmica8

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 10806
 • Архитект
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #52 на: Мај 14, 2021, 13:22:44 pm »
Соње/Сопиште не можам да дешифрирам кој има/кој нема вода ;D Тоа ми е битно јас кога гледам плацеви. Се уште барам GIS за водоводна мрежа.

Горно Соње има и Ракотинци, Добри дол натаму.
Оди до општина, ќе ти раскажат поубо.

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 10694
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #53 на: Мај 14, 2021, 13:29:24 pm »
Мислам дека до Добри Дол има градски водовод.

Отсутен osmica8

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 10806
 • Архитект
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #54 на: Мај 14, 2021, 13:59:23 pm »
Мислиш селски.
:D

Отсутен Leonid

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 630
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #55 на: Мај 14, 2021, 14:40:55 pm »
Соње/Сопиште не можам да дешифрирам кој има/кој нема вода ;D Тоа ми е битно јас кога гледам плацеви. Се уште барам GIS за водоводна мрежа.
Сопиште, Ракотинци, Добри дол се на градски водовод.
Долно Соње имаат нивни водовод, често е без вода.
Горно Соње сите се на бунари

Отсутен Carpathian Lord

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 10694
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #56 на: Мај 14, 2021, 15:07:07 pm »
Мислиш селски.
:D
Сопиште, Ракотинци, Добри дол се на градски водовод.

Селски водовод скоро сите села имаат или добар дел се во процес да си ставаат. Зборувам за „живите“ села.

Отсутен Leonid

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 630
Одг: Купувам плац во Соње
« Одговори #57 на: Мај 14, 2021, 19:28:29 pm »
Селски водовод = самото село се организирало и си изградило,и користи непроверена вода,најчесто од бунар или собирен резервоар
Градски водовод = изградено и стопаносувано од Водовод Скопје, водата е третирана и проверена